Відгуки про Мікрокредитування в Україні

Зміст

  1. Мікрокредитування - це що таке?
  2. Мікрокредитування онлайн Україна
  3. Як здійснюється мікрокредитування через інтернет
  4. Мікрокредитування фізичних осіб
  5. Що люди в Україні думають про мікрокредитування
  6. Чим регулюється мікрокредитування

Мікрокредитування - це що таке?

До кредитів в Україні існує два абсолютно полярних відносини. Хтось боїться їх, як вогню та вважає кращим стерпіти без зайвих покупок або відкласти необхідну суму на придбання за якийсь час, а інша частина людей щомісяця бере нові кредити й вже звикла жити в статусі постійного позичальника. Як же працює сфера кредитів?

Традиційним місцем для отримання кредиту є банки. Однак, щоб отримати кредит у банку, потрібно надати серйозний пакет документів. Деякі банки також можуть сказати привести поручителів або видавати кредит під заставу майна. Такі умови підходять не всім. Тому все більшої популярності в кредитній сфері набувають мікрокредити.

Мікрокредитування онлайн Україна

Мікрокредитування - це кредити, що надаються не банком, а мікрофінансовими організаціями (МФО). Зазвичай такі мікрокредити становлять невелику суму, до 30 000 грн, і видаються на короткий термін.

На відміну від банківської процедури, мікрофінансові організації мають дуже просту схему видачі мікрокредиту. Вони не вимагають довідок про доходи або поручителів, і не кредитують під заставу майна. Якщо в банку заявка після подачі розглядається кілька днів, то мікрофінансова організація дає відповідь протягом півгодини. Це актуально, якщо гроші потрібні терміново.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Ще одним плюсом мікрофінансових організацій є можливість оформити мікрокредит можна як у відділенні компанії, так і онлайн на сайті. Це також значно спрощує процедуру отримання мікрокредиту.

Як здійснюється мікрокредитування через інтернет

Отримати мікрокредит через інтернет ще простіше, ніж у відділенні компанії. Це можна зробити в будь-який зручний час навіть з телефону. Окремим плюсом оформлення мікрокредиту онлайн є можливість оформити позику навіть у неробочий час. Наприклад, якщо знадобилися гроші вночі. Те ж саме стосується і вихідних днів.

Заявка розглядається досить швидко. Щоб підвищити шанси на отримання мікрокредиту, можна подати заявку в кілька організацій одночасно. Онлайн кредитування відбувається на карту, тому необхідно мати її при собі й вказати актуальний номер під час оформлення заявки.

Мікрокредитування фізичних осіб

Головними споживачами мікрокредитів є фізособи, малий і середній бізнес. При цьому, все ж, левова частка мікрокредитів припадає на фізичні особи, понад 55%. Більшість з них займаються менш ніж на місяць і складають від 3 до 4 тис грн.

Для того, щоб вибрати мікрофінансову організацію та оформити мікрокредит, потрібно вибрати найвигідніші умови. Всього в Україні функціонує понад 80 компаній, що надають послуги кредитування. І у всіх них відрізняються умови надання мікрокредиту.

Щоб вибрати найбільш слушніі варіанти мікрокредиту буде розумно користуватися платформою UKASKO.UA. Ми не кредитуємо осіб, а лише надаємо інформацію про послуги кредитних компаній. Ввівши необхідну суму й термін позики на сайті, ви отримаєте перелік відповідних МФО із зазначенням відсоткової ставки мікрокредиту. І зможете вибрати варіанти, які вам вигідні.

Деякі мікрофінансові компанії, для того, щоб залучити нових клієнтів, надають нульовий або дуже низький відсоток на перший мікрокредит. Інші фірми навпаки створюють програму лояльності для постійних позичальників. Тому варто порівняти умови кредитування, перш ніж вибирати мікрокредит.

Що люди в Україні думають про мікрокредитування

Думки українців щодо мікрокредитування поділяються. З одного боку, мати можливість в будь-який час дня й ночі оформити мікрокредит на термінові потреби дуже зручно та практично. А з іншого, у деяких клієнтів МФО склалося негативне враження про їх роботі.

В першу чергу мова йде про невигідні умови кредитування, зокрема, про високі відсотки та штраф за прострочення платежу. Але також на багатьох боржників неприємне враження справило спілкування з працівниками МФО та колекторами, робота яких покликана спонукати їх погасити заборгованість.

В цілому, щорічно кількість позичальників мікрокредитів зростає. Найчастіше люди вказують, що їм потрібні гроші на оплату комунальних послуг, придбання медикаментів або техніки, рідше на придбання одягу.

Чим регулюється мікрокредитування

Також багато українців не вважають діяльність МФО законною. Так, окремих законів для регулювання роботи мікрофінансових організацій не існує. Але вони абсолютно законні й підкоряються нормам цивільного права та законодавства про захист прав споживачів. Також до них застосовуються Закони України "Про електронну комерцію", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринку фінансових послуг", "Про споживче кредитування".

Однак, перш ніж оформляти мікрокредит, варто не тільки порівняти відсоткові ставки, але й знайти інформацію про компанію. Не потрібно звертатися в першу знайдену МФО. Щоб бути впевненими в законності отриманого мікрокредиту, й вибрати найвигідніші відсотки, скористайтеся нашою платформою!