7 фактів про кредити, які ви не знали

Зміст

  1. Що таке кредит і мікрокредит

  2. Як вибрати кредит

  3. Цікаві факти про кредити

  4. Як отримати кредит сьогодні

Що таке кредит і мікрокредит

Зручність кредитів оцінили багато людей. Достатня кількість людей щорічно звертаються в банківські та інші фінансові установи для того, щоб отримати позику. Хтось хоче отримати гроші в борг для того, щоб купити щось або вирішити якісь проблеми, а деякі оформляють кредит для розвитку бізнесу. Тому розрізняють споживчі та продуктивні кредити. Споживчі оформляються на особисті потреби, а продуктивні, в перспективі, приносять прибуток.

Але останніми роками з'явився ще й мікрокредит. Що це таке?

Мікрокредит видають не банки, а мікрофінансові організації. Як правило, сума мікрокредиту істотно нижче, ніж ліміт банківської позики. Як і термін оформлення. Мікрокредит оформляють терміном до 1 місяця на суму до 3-5 тис грн, проте існують виключення.

Мікрофінансові організації менш вимогливі до своїх кредиторів. Вони не вимагають підтвердження фінансового стану, довідок про доходи, поручителів або застави. Та й розгляд заявки по кредиту відбувається набагато швидше, ніж у банку. Якщо в банку на схвалення або відмову в кредиті йде від декількох робочих днів, то мікрофінансова організація виносить рішення протягом 10-15 хвилин. Тому багато людей користуються мікрокредитами як позикою до зарплати або на термінові потреби.

Як вибрати кредит

Попри спрощену процедуру отримання мікрокредиту, позику варто вибирати уважно. Адже в кожної МФО відрізняються умови кредитування та можливості отримання кредиту, починаючи від суми та закінчуючи віком позичальника. Деякі організації переказують гроші на карту онлайн, а інші видають тільки готівкою у відділенні.

Тому якщо ви хочете оформити кредит онлайн або знайти мікропозику під 0%, то радимо вам скористатися нашим сайтом. На Ukasko діє безкоштовний підбір пропозицій і порівняння кредитів. Ви вказуєте потрібну суму і термін, після чого побачите всі кредити від МФО, які вам підходять. І зможете порівняти їх умови та відсоткові ставки, після чого перейти на сайт організації та оформити вподобану пропозицію.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Цікаві факти про кредити

Здається, що зараз важко знайти людину, яка не користується кредитами або мікропозиками. Але насправді вони були популярні завжди. Навіть тоді, коли у світі ще не було грошей. Як таке можливо?

І це далеко не єдина річ, яка може вас здивувати. Тому ми зробили підбірку цікавих і незвичайних фактів про кредити, від стародавніх часів і до наших днів.

Коли та де з'явилися перші кредити?

Як ми вже написали вище, перші кредити з'явилися раніше за гроші. Перші згадки про позики датуються 8 століттям до н.е. Тоді на території Єгипту, Ассирії та Вавилону були поширені глиняні пластинки, які грали роль цінних паперів. Саме вони і були предметом позик. Також тоді у Вавилоні можна було отримати кредит під заставу дитини.

Коли з'явилася іпотека і що вона означала?

Слово "іпотека" прийшло до нас із Давньої Греції та в перекладі означає "підставка". Напис "hypotheke" з'являвся на будинках та майні позичальників як символ того, що в разі несплати вони підуть на погашення боргу до володіння кредитора.

Як раніше приймалося рішення про видачу кредиту?

Якщо зараз при розгляді кредитної заявки користуються скоринговою системою та інформацією з кредитного бюро, то раніше таких баз не було. І рішення приймалося на підставі зовнішнього вигляду клієнта. Але це не означає, що кредит міг отримати тільки багатий. Бідних також кредитували на їжу, худобу і житло. У випадку з підприємцями також орієнтувалися на знання та історії про нього, які могли отримати від інших людей. Наприклад, якщо у нього було багато невдалих угод або неприбутковий бізнес, то у кредиті могли відмовити.

Коли з'явилися бюро кредитних історій?

Особливо ретельно почали перевіряти підприємців в 19 ст, коли з'явилися перші бюро кредитних історій. Подібні організації надавали кредиторам наявні дані про клієнтів, історії їх позик і стосунки з банками.

Кому не хочуть видавати кредит?

Кредитна історія безпосередньо впливає на те, чи дадуть вам кредит. Але навіть якщо з нею все в порядку, то є кілька категорій людей, яких не особливо охоче кредитують. І це, на подив, не студенти або безробітні.

  1. Юристи та судді. У разі чого вони вміють активно відстоювати свої права і можуть знайти лазівки в кредитному договорі, щоб відмовитися платити.

  2. Бізнесмени. Великий ризик не вигідного вкладення приватного підприємця або розорення бізнесу.

  3. Військовослужбовці, через ризики їх роботи.

Що було з людьми, які не платили кредит?

За несплату боргу були різні покарання. Людину могли забрати в рабство, позбавити її всього майна (на це навіть іноді були спрямовані закони, що дозволяють це робити з людьми не вищого стану), посадити в боргову яму (в прямому сенсі цього слова) або в тюрму, і, якщо протягом місяці родичі не платили за неї, то її продавали на ринку.

Як вибирають кредит чоловіки і жінки?

Жінки при виборі кредиту більш уважно читають умови договору, шукають можливості дострокового погашення і низьку відсоткову ставку. Чоловіки ж орієнтуються на популярність бренду банку або мікрофінансової організації.

Як отримати кредит сьогодні

Сьогодні ж для того, щоб отримати кредит, не потрібно нікуди їхати чи віддавати в заставу своє майно. Кредит можна отримати онлайн на карту, витративши буквально 10 хвилин свого часу. І не доведеться віддавати останнє, щоб сплатити борг, адже за допомогою агрегатора цін Ukasko легко підібрати вигідну процентну ставку або навіть кредит під 0%.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати