Що вибрати: МФО або ломбард

Зміст:

  1. Принципи роботи ломбардів та МФО
  2. Які ставки пропонують ломбарди та МФО
  3. Де менший відсоток, в ломбарді або при мікрокредиті?
  4. Головні відмінності між ломбардами та МФО
  5. Що в підсумку вибирати: МФО або ломбард?

Принципи роботи ломбардів та МФО

Якщо потрібні гроші, то вирішити цю проблему можна різними способами. Можна звернутися по допомогу до родичів, отримати кредит в банку, оформити мікропозику, продати щось на сайтах оголошень або відправитися в ломбард. Але мало хто хоче розповідати про свої проблеми родичам і просити друзів позичити. Часто свої проблеми не хочеться виносити на обговорення. Тому давайте дізнаємося, як вигідніше вчинити, оформити мікрокредит на карту або закласти щось в ломбард.

За яким принципом працює ломбард? Клієнт, якому потрібні гроші, приносить щось в ломбард, залишаючи предмет в заставу і отримуючи за нього гроші. Предмет застави залишається у ломбарді як гарант того, що клієнт поверне гроші. Якщо ж людина не повертає кредит ломбарду до певного терміну, то його заставу виставляється на продаж для того, щоб компанія могла повернути свої кошти.

Які ставки пропонують ломбарди та МФО

Мікрофінансові організації, або МФО, працюють за іншим принципом. Людина, яка хоче отримати позику, може звернутися в МФО особисто або онлайн. Зробити це можна як на сайті МФО, так і за допомогою нашого безкоштовного агрегатора Ukasko, порівнявши пропозиції від різних організацій та умови кредитів.

Для оформлення мікрокредиту онлайн потрібно мати при собі паспорт, щоб ввести його дані при заповненні заявки, ІПН і погодитися з умовами кредитування, поставивши галочку. Але перед тим, як таким чином підписувати кредитний договір, уважно прочитайте його.

Умови кредитування у різних МФО відрізняються, як і процентні ставки. Тому не нехтуйте власною вигодою заради того, щоб вибрати відповідну кредитну ставку за допомогою нашого сайту. Тим паче, що це безкоштовно!

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Де менший відсоток, в ломбарді або при мікрокредиті?

Здаючи річ у ломбард в якості застави, ви також укладаєте договір. І якщо ви викуповуєте її повернення у строки, зазначені в договорі, то сума застави не змінюється. Якщо ж відбувається пролонгація, то понад суму застави можуть бути нараховані відсотки.

У договорі з МФО діє схожа схема. За прострочення нараховується штрафна пеня. Також додаткові комісії або відсотки можуть бути передбачені на випадок пролонгації або переукладання кредитного договору. Але, фактично, відсотки ломбарду менше. Хоча цей спосіб отримання грошей назвати найзручнішим або вигідним.

Головні відмінності між ломбардами та МФО

Як бачите, ломбард і МФО хоч і дають грошові позики, але працюють за різними принципами. Це стосується всього. І процентної політики, і умов позики, і процесу роботи. Тому порівняймо ломбарди та МФО за основними параметрами.

Надійність

І ломбард, і МФО є надійними, якщо ви звертаєтеся в офіційно зареєстровану організацію з наявністю всієї необхідної документації та дозволів на ведення фінансової діяльності.

Швидкість

Набагато швидше отримати гроші в МФО. Це стосується, в першу чергу, мікропозик онлайн на карту. Для того, щоб вибрати кредит за допомогою агрегатора Ukasko, вам буде потрібно всього кілька хвилин. Ви вводите потрібну суму і термін позики в онлайн-калькулятор кредиту, натискаєте "Показати результати", і на одній сторінці ви побачите всю інформацію про різних варіантах кредитів від безлічі МФО. І зможете вибрати вигідний кредит, порівнявши умови кредитування, процентні ставки та кінцеву суму кредиту. Найбільш вигідні кредити, наприклад, позики під 0%, позначені спеціальними плашками.

Також зазначено середній час розгляду кредитної заявки конкретної МФО. Зазвичай, заявка на кредит розглядається від 2 до 15 хвилин.

Простота

У плані простоти теж виграє МФО. Заповнили заявку, внесли необхідну інформацію, і через 10 хвилин гроші у вас на карті. Поручителі або довідки про доходи зазвичай не потрібні. Як і їхати в офіс МФО, якщо у неї є онлайн-функціонал і вона представлена ​​на нашому агрегаторі.

У ломбардах поручителі не потрібні теж. Але туди треба приїхати в робочий час, пройти оцінку застави, залишити її та отримати гроші. Найчастіше ломбарди видають гроші готівкою. Це набагато довше і складніше.

Терміни

Мікропозики відрізняються не тільки відносно невеликими сумами кредиту, але і короткостроковістю кредитування. Зазвичай термін мікропозики становить до 1 місяця. Договір можна продовжити або переглянути, але це спричинить додаткову комісію та доплату, або перерозрахунок відсотків. Нескінченно продовжувати мікропозику не вийде.

Умови позики в ломбарді, як і в МФО, відрізняються в залежності від договору, але зазвичай не перевищують термін в 60 днів. Пролонгація та перегляд договору в індивідуальних ситуаціях дозволяють збільшити термін позики до 1 року. Але в такому випадку варто бути готовими до збільшення вартості викупу застави.

Вартість

Відсоткова ставка ломбарду нижче ставки МФО. Знову ж таки, якщо порівнювати річну відсоткову ставку. Максимально можливий борг в ломбарді не перевищує вартість застави, обумовлену в договорі. А у випадку з МФО можливе значне збільшення боргу, якщо порушити умови кредитного договору. Але є випадки, коли за користування кредитом ви не платите зовсім нічого. І це, безсумнівно, дуже вигідно.

Вигода

Якщо порівнювати безпосередньо процентні ставки цих двох видів фінансової допомоги, то в більшості випадків виграє ломбард. Але! Не забувайте про те, що багато МФО пропонують своїм новим клієнтам кредит під 0%. Тобто, якщо ви берете таку акційну мікропозику і в термін її виплачуєте, не порушуючи умов кредитного договору, то фактично ви нічого не втрачаєте. І знайти такий кредит ви можете за допомогою нашого сайту.

До того ж в ломбарді дуже занижують фактичну вартість речей. І отримати потрібну суму на руки може бути неможливо.

Що в підсумку вибирати: МФО або ломбард?

З одного боку, якщо у вас є непотрібні речі та ви не хочете морочитися з їх продажем, то ви можете віднести їх в ломбард. Але там по-особливому оцінюють вартість предметів застави. І швидше за все, ви отримаєте менше, ніж якби продали ці речі самостійно.

У ломбарді обов'язково особиста присутність. Мікрокредит можна оформити на карту, онлайн, не відвідуючи фізичне представництво або офіс організації. Це зручно, адже економить час. А особливо, якщо конкретної МФО немає в вашому місті чи знаходиться її відділення від вас далеко.

Якщо не повернути позику ломбарду, то ніяких проблем у позичальника не виникне, а його заставу піде в реалізацію. З МФО ситуація інша. Прострочення і неплатежі по мікропозикам можуть призвести до наполегливих дзвінків колекторів і судових розглядів.

Зрештою, тільки вам вибирати, який спосіб отримання грошей вибрати. Ми ж зі свого боку нагадуємо вам про необхідність уважно читати договір, який вам буде потрібно підписати в ломбарді або в МФО. А також допоможемо вам вибрати найвигідніший варіант мікропозик, якщо ви цього потребуєте!

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати