Які бувають види туризму

Зміст

  1. Активний туризм
  2. Рекреаційний туризм
  3. Культурний туризм
  4. Спортивний та екстремальний туризм
  5. Автомобільний туризм (автотуризм)
  6. Велосипедний туризм
  7. Кінний туризм
  8. Лижний туризм
  9. Паломницький туризм
  10. Пригодницький туризм
  11. Водний туризм
  12. Сільський туризм
  13. Шопінг туризм
  14. Пасивний туризм
  15. Лікувально-оздоровчий туризм
  16. Діловий туризм
  17. Гастрономічний туризм
  18. Круїз
  19. Освітній туризм
  20. Страхування під час туризму

Активний туризм

У багатьох людей активний відпочинок і туризм асоціюється з підйомами в гори, пішими походами та різними рухомими спортивними заняттями. Але це не зовсім вірно. Не варто боятися фрази "активний відпочинок", адже це не тільки дайвінг і альпінізм, а й по суті будь-який вид туризму, при якому ви не лежите цілий день біля басейну.

І якщо ви будуєте плани на відпочинок і вирішуєте, куди поїхати у відпустку і як її провести, то ця стаття допоможе вам! З неї ви дізнаєтеся, які види туризму є. Вибирайте вид відпочинку та оформляйте страховку для виїзду за кордон онлайн на Ukasko за найнижчою ціною!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Рекреаційний туризм

Це туризм, який є повною протилежністю ділових подорожей. Метою рекреаційного туризму є відпочинок і перезавантаження, лікування, спорт, культурне просвітництво. Як правило, рекреаційний відпочинок характеризується більш тривалим перебуванням в одній і тій же локації.

Культурний туризм

Це наймасовіший вид туризму. Метою таких поїздок є прогулянки по туристичних місцях, пам'ятками, знайомство з іншою культурою, побутом та звичаями.

Спортивний та екстремальний туризм

Метою спортивного туризму є заняття спортом, тими видами або в тих локаціях, яких немає за місцем проживання мандрівника.

Автомобільний туризм (автотуризм)

Популярний у своїй практичності вид туризму, коли мандрівники самостійно подорожують на автомобілі, або збираються в групи. Найчастіше послуги агентів і турфірм при цьому не використовується. Вибираючи автотуризм, не забудьте оформити ОСЦПВ онлайн на Ukasko.ua для подорожей по Україні або Зелену карту для виїзду за кордон.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Велосипедний туризм

Активний відпочинок, для пересування під час якого використовується велосипед. Залежно від цілей і стилю поїздки формат відпочинку може змінюватися. Це може бути як прогулянка, так і тривала подорож. Велосипед може використовуватися як транспортний засіб, або ж як мета поїздки. Для велосипедних туристів прокладаються спеціальні маршрути, траси, або складається план подорожі по мальовничій місцевості.

Кінний туризм

Аналогічно з велосипедним, кінний туризм проходить за спеціальними маршрутами. Найчастіше це національні парки або заповідники. Особливою популярністю користується у любителів еко-туризму через можливість не використовувати автомобілі та мотоцикли для пересування, а також бути ближче до природи.

Лижний туризм

Передбачає проходження лижних трас і маршрутів під час поїздки. Є безліч гірськолижних курортів і спеціально облаштованих місць. Вибираючи такий напрямок відпочинку, не забудьте про те, що ваша туристична страховка повинна включати покриття травм внаслідок активного відпочинку.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Паломницький туризм

Це вид туризму, метою якого є відвідування релігійних місць і пам'яток, міст, що мають значення для віруючих тієї чи іншої релігії.

Пригодницький туризм

Це поїздки в незвичайні тури, наприклад, в екзотичні місця. Також це можуть бути експедиції, сплави по річках або походи в джунглі та резервації, мінімально змінені людським фактором.

Водний туризм

Під час таких поїздок мається на увазі відпочинок з використанням водного транспорту, наприклад, байдарок, човнів, яхт, або водний спорт. Водний транспорт може бути орендованим або особистим.

Сільський туризм

Це вид екологічного туризму, під час якого проживання і дозвілля туристів облаштовується в сільській місцевості, у віддаленні від міст і промислових забудов. Подорож може передбачати не тільки перебування в селі, наприклад, але і спостереження або участь в сільськогосподарських роботах. Також для сільського туризму можуть спеціально облаштовувати локації. Метою сільського туризму є відпочинок від міста, вивчення і занурення до заміського побуту і наближення до природи.

Шопінг туризм

Цей вид туризму має на увазі поїздки з метою покупки одягу або інших речей. Напрямком подорожі можуть бути як столиці світової моди, наприклад, Мілан або Париж, так і великі аутлети, які як правило знаходяться поруч з різними туристичними містами.

Пасивний туризм

Пасивний відпочинок - це більш повільний, розмірений туризм, без частої зміни локацій та відвідування великої кількості пам'яток. Метою таких поїздок може бути як цілеспрямоване відвідування 1-2 туристичних місць, так і лікування, відрядження, навчання і навіть спорт. Але спортивний пасивний туризм передбачає не прийняття участі, а спостереження за змаганнями або іграми. Також є варіант поїздки за кордон на тривалий час для того, щоб пожити життям місцевих людей і зануритися, перейняти їх розпорядок дня.

Лікувально-оздоровчий туризм

Лікувальний туризм - це подорож з метою поліпшення здоров'я або позбавлення від захворювання. Це може бути поїздка в санаторій або лікарню, на морський курорт, грязелікування, або ж поїздка в конкретну клініку з метою проведення лікування або операції.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Діловий туризм

Поїздки та подорожі відбуваються з метою налагодження бізнес-контактів, підписання контактів, розширення виробництва, пошуку постачальників і партнерів. Також це можуть бути поїздки на мовні курси, семінари, симпозіуми, конференції, зустрічі тощо.

Гастрономічний туризм

Локації приваблюють туристів гастрономічними турами, винами та співпрацею з кухарями зі світовим ім'ям. Цілі такого туризму полягають в тому, щоб спробувати щось нове, дізнатися більше про кулінарію інших країн, потрапити в конкретний ресторан або заклад.

Круїз

Під словом "круїз" найчастіше мається на увазі подорож на лайнері. В цілому ж круїз передбачає під собою використання транспортного засобу не тільки для здійснення поїздки, а й для проживання, харчування та проведення дозвілля у цьому ж місці.

Освітній туризм

Освітній туризм - це подорож, метою якого є отримання освіти або поєднання відпочинку з навчанням. Це як навчання у ВНЗ, так і підвищення кваліфікації, проведення досліджень, обмін досвідом тощо.

Страхування під час туризму

Не забувайте, що будь-який вид туризму має на увазі наявність страховки. Не важливо, активний у вас відпочинок, або пасивний. До того ж для отримання візи обов'язкова наявність страховки.

Що дає туристична страховка? Можливість отримати необхідне медичне обслуговування і потрапити на прийом до лікаря. На відміну від нашої країни, за кордоном часом зробити це дуже складно. Іноземна медична система часто має свої особливості. Наприклад, прийом громадян тільки з наявністю медичного страхового поліса, тривалий запис або прийом тільки при укладенні попереднього договору. Тому туристи стикаються з тим, що в разі хвороби прийняти в лікарні їх не можуть. Не кажучи вже про дорожнечу медичних послуг.

І ось в таких ситуаціях і стає зрозуміло те, що страховий поліс для туристів просто необхідний. Але є один нюанс. Страховка вам не допоможе, якщо ви її неправильно вибрали.

З цим часто стикаються ті, хто подорожують по путівках і турам, в які вже входить стандартна страховка. Для того, щоб здешевити путівку, в неї зазвичай додають найдешевшу страховку з франшизами, мінімальними покриттями та без урахування особливостей поїздки. Наприклад, у гірськолижний тур не додають покриття травм внаслідок активного спорту, і тоді мандрівник не отримує ніякої допомоги або відшкодування.

Не треба так. Вибирайте страховку самостійно на нашому сайті Ukasko.ua, безкоштовно порівнюйте і оформлюйте поліс без переплати агенту, і отримуйте його на свою електронну пошту. Так ви зможете додати до страховки всі необхідні опції, вибрати покриття і ризики, і зробити так, щоб страховка максимально відповідала вашим цілям поїздки та в разі чого, ви змогли отримати відшкодування найзручнішим способом.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати