Якими Бувають Кредити в Україні?

Зміст

  1. Які види кредитів існують
  2. Чим відрізняються кредити в Україні
  3. Який кредит вигідніше оформити
  4. Як розрахувати кредит
  5. Скільки схвалюється кредит
  6. Де погасити кредит

Які види кредитів існують

В Україні існує кілька видів кредитів. Але, на жаль, фінансова грамотність українців залишає бажати кращого. Найчастіше люди, які хочуть взяти кредит, покладаються на те, що їм кажуть консультанти й менеджери компаній, і не сильно вивчають теоретичну частину перед оформленням позики. Через це ставлення до кредитів погіршується. Очікування людей не збігаються з реальною процедурою оформлення та погашення кредиту, виникають питання щодо нарахування відсоткової ставки.

Тому, перш ніж взяти кредит, краще розібратися в тому, які види кредитів є, який кредит простіше отримати та як погасити позику. Це допоможе уникнути неприємних ситуацій і негативних наслідків оформлення кредиту.

Найважливіша відмінність кредитів в Україні - це їх призначення та прибутковість. Відрізняють продуктивний і споживчий кредит. Перший видається з урахуванням того, що ці гроші будуть приносити позичальникові дохід, наприклад, для бізнесу. А споживчий кредит видається безпосередньо на потреби самої людини або якісь конкретні цілі.

Кредити можуть видаватися під відсотки, або мати фіксовану ставку. Фіксована ставка - це рідкісний вид кредитів, коли користувач виплачує певну суму за використання грошей позики.

Чим відрізняються кредити в Україні

Кредити видаються на конкретний термін і на певних умовах. Є короткострокові кредити терміном до 1 року, середньострокові (до 3 років) і довгострокові позики, які надаються більш ніж на 3 роки. Часто відсоткові ставки безпосередньо залежать від терміну погашення кредиту, але це не обов'язкове правило.

Також є різні способи погашення кредиту. Мова йде не про метод внесення коштів на рахунок кредитора, а про схему виплат.

Найпоширеніший спосіб - це ануїтет. Попри незвичайну назву, така схема погашення кредиту найчастіше зустрічається в українських банках. Ануїтет - це щомісячна виплата кредиту рівними частинами.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Є класичний спосіб виплати кредиту. Відсотки нараховуються на залишок непогашеного тіла кредиту наприкінці терміну. Тобто, таким чином, сума відсотків перед закінченням терміну кредиту буде істотно нижче, ніж якщо платити на початку. Але тут є цікавий фактор. З урахуванням інфляції в країні такий спосіб погашення може бути невигідним для довгострокових кредитів.

Також може бути варіант погашення кредиту, коли тіло кредиту та відсотки погашаються в кінці терміну дії договору. Але в такому разі існують великі ризики, тому банки неохоче користуються даними способом виплат. Зате так часто працюють мікрофінансові організації.

Мікрофінансові організації займаються мікрокредитуванням. Що таке мікрокредитування? Мікрокредити - це позики на невеликий термін, які видаються МФО. Як правило, термін видачі кредиту не перевищує місяць, а сума 30 000 грн.

Який кредит вигідніше оформити

Як взяти вигідний кредит? По-перше, потрібно порівняти відсоткові ставки за доступними варіантами кредитів. Це можна зробити швидко на сайті UKASKO. По-друге, виходите з того, на які термін і суму вам потрібна позика.

Якщо вам потрібні гроші терміново, наприклад, до зарплати, та ви плануєте погасити борг буквально найближчими днями, то вигідно буде оформити мікрокредит. Чому? Зазвичай банки досить довго розглядають заявки. Вони орієнтовані більше на довгострокові кредити. Для цього потрібні поручителі або застава майна. При оформленні кредиту на короткий термін в банку вас, швидше за все, буде очікувати підвищена відсоткова ставка.

Мікрофінансові організації працюють простіше. Обробка заявки відбувається протягом пів години. Якщо ви раніше не брали мікрокредит, то безсумнівним плюсом будуть акції МФО для нових клієнтів. На перший мікрокредит багато компаній пропонують мінімальну відсоткову ставку, або вона зовсім відсутня. Тому, якщо вам потрібні гроші ненадовго, а кредити не є постійною практикою, то вигідніше буде оформити мікрокредит, ніж звернутися в банк. Порівняти умови мікрокредитування ви можете тут.

Як розрахувати кредит

Для розрахунку кредиту краще скористатися кредитним калькулятором. Зробити це можна на нашому сайті. Для того, щоб розрахувати кредит на UKASKO, вам потрібно:

  1. Вказати необхідну суму;
  2. Вибрати термін кредитування.

Після цього ви будете перенаправлені на сторінку з пропозиціями мікрофінансових організацій. Серед них ви можете вибрати відповідні варіанти мікрокредитів і подати заявку на отримання грошей на картку.

ВАЖЛИВО! Платформа UKASKO.UA не є кредитором. Ми не оформляємо кредити, а надаємо послуги з вибору та порівняння фінансових пропозицій. Вибравши ті, що цікавить вас, ви будете перенаправлені на сайт кредитуючої компанії.

Скільки схвалюється кредит

Кожен банк самостійно встановлює терміни розгляду кредитних заявок. Зазвичай ця процедура займає кілька днів. Мікрокредитна заявка обробляється протягом пів години, але й тут існує людський фактор. Десь розгляд запиту відбувається швидше, десь довше. Але подавши заявку відразу в кілька організацій, можна значно прискорити процедуру отримання кредиту й підвищити свої шанси на успішну позику.

Де погасити кредит

Умови погашення кредиту також залежать від компанії та договору. Найчастіше оплатити борг можна з картки, терміналу або за допомогою банківського переказу. Зверніть увагу, що деякими банками відбувається зарахування коштів протягом декількох робочих днів. Тому, щоб не отримати прострочення кредиту, рекомендуємо вам подбати про погашення кредиту заздалегідь, щоб гроші встигли зайти на рахунок компанії та вам не довелося платити штраф.