Туристична Страховка: Що Це Таке і Навіщо Треба?

Зміст

  1. Що таке туристична страховка
  2. Що містить туристична страховка
  3. На що поширюється туристична страховка за кордоном
  4. Що не покриє вам туристична страховка
  5. Що таке франшиза в туристичній страховці
  6. Скільки коштує туристична страховка
  7. Як і де оформити туристичну страховку

Що таке туристична страховка

Ті, хто хоч раз виїжджали за кордон, напевно знають, що таке туристична страховка. Правда, відтоді, як громадянам України став доступний безвізовий режим з більшістю країн, багато мандрівників забули про страховку. Особливо ті, хто віддають перевагу бюджетним поїздкам на вікенд.

Туристична страховка несе в собі кілька основних функцій. Перша - це необхідність страховки для отримання візи. Для візи необхідний певний пакет документів. І туристична страховка входить до його переліку.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Без страховки отримати візу неможливо. Але навіть для перетину кордону країн, з якими у нас підписано безвізова угода, може знадобитися страховий поліс. Його рекомендовано мати при собі всім мандрівникам, особливо, якщо ви перетинаєте кордон вперше. Нерідко співробітники прикордонного контролю можуть попросити показати їм чинний страховий поліс. І тоді вже від наявності туристичної страховки буде залежати те, пустять вас в країну, чи ні.

Друга функція страховки для виїжджаючих за кордон - це забезпечення медичного обслуговування належної якості. За кордоном буває складно домогтися прийому у лікаря. Справа може бути як завантаженості графіка фахівця, так і в неймовірно високих цінах. А іноді просто лікарська сфера іншої країни відрізняється настільки, що без медичної страховки людину не приймуть в лікарні.

Що містить туристична страховка

Базова туристична страховка містить невідкладну медичну допомогу для туриста, що знаходиться за кордоном. Відшкодуванню не підлягають планові операції, лікування хронічних захворювань тощо. Туристичний страховий поліс покриває тільки те, що включено в договір страхування.

Крім медичної допомоги, туристична страховка може містити стоматологію. Також страховий поліс можна розширити. Тоді він буде покривати витрати, пов'язані зі скасуванням рейсу, втратою багажу чи перенесенням вильоту.

Запам'ятайте, що туристична страховка повинна містити саме ті ризики, які можуть виникнути у вашій подорожі. Тому не варто покладатися виключно на поради страхового агента або керуватися найнижчою ціною. Краще вибрати страховку самостійно на Ukasko.ua, включивши в неї всі необхідні пункти. Тільки тоді ви зможете дійсно забезпечити собі захист від несподіваних фінансових неприємностей за кордоном.

На що поширюється туристична страховка за кордоном

Вибираючи туристичну страховку важливо розуміти, що поліс не є універсальним захистом від усього відразу. Страховка покриває лише те, що описано в договорі. Лише певні ризики піддаються страховому відшкодуванню. І щоб подорож пройшла гладко, без непередбачених витрат на лікування, важливо враховувати ситуації, які можуть виникнути в поїздці. І відобразити їх в страховому полісі.

Наприклад, якщо ваша поїздка передбачає дайвінг, альпінізм або будь-які види активного проведення часу, то потрібно додати даний пункт до страховки. Спортивні травми також вимагають окремого акценту в туристичній страховці. Якщо ви не подбаєте про те, щоб у вашу медичну страховку для подорожей були включені необхідні пункти, то не отримаєте страхове відшкодування.

Що не покриє вам туристична страховка

Туристична страховка не покриває планове лікування. Також компанія, з якою ви уклали договір туристичного страхування, може відмовити у виплаті, якщо ви:

  • знаходилися в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння під час настання страхового випадку;
  • усвідомлено піддали себе небезпеці;
  • спеціально попрямували в країну з несприятливою епідеміологічною ситуацією;
  • отримали травму або захворювання в ході військових дій.

Щоб отримати страхове відшкодування важливо звертатися тільки до офіційних установ і зберігати рецепти, чеки та квитанції, отримані від лікарів.

Що таке франшиза в туристичній страховці

Багато людей бажають заощадити на туристичній страховці. Особливо, якщо передбачається спокійне проведення часу та розмірене знайомство з визначними пам'ятками. Тому існують туристичні страхові поліси з франшизою.

Франшиза - це сума, обумовлена ​​в договорі, яку клієнт сплачує самостійно, якщо настав страховий випадок. Наприклад, страхове відшкодування згідно поліса туриста становить 1000 євро. При цьому, він оформив страховку із франшизою в 100 євро. Тоді цю суму він платить зі своєї кишені, а залишок в 900 євро покриває його страхова компанія.

Страхові поліси з франшизою коштують дешевше повного покриття. Чим вище сума, яку платить клієнт, тим дешевша страховка.

Скільки коштує туристична страховка

Туристична страховка не має фіксованої ціни. Її вартість залежить від:

  • країни призначення;
  • включених ризиків;
  • віку страхувальника;
  • періоду перебування за кордоном;
  • франшизи;
  • суми страхового покриття.

Чим більше ризиків і додаткових опцій буде включено в медичну страховку мандрівника, тим дорожче буде коштувати поліс.

Як і де оформити туристичну страховку

Але щоб не платити зайві гроші за страховку і уникнути комісії страхового агента, ви можете оформити страховку на нашому сайті. Ukasko.ua - це агрегатор страхових продуктів. Тобто, у нас на сайті ви можете розрахувати вартість своєї страховки та порівняти ціни від різних страхових компаній. І звичайно ж вибрати найвигідніший поліс.

Ви нічого не платите за використання сайту UKASKO. Послуги нашого ресурсу абсолютно безкоштовні. Якщо вас зацікавить певна туристична страховка, ви можете оформити її онлайн, не відвідуючи відділення страхової компанії. Це зручно і швидко.

Страховий поліс прийде до вас на електронну пошту. Його можна завантажити на смартфон або планшет, або роздрукувати за бажанням. Краще мати страховку при собі, і також дайте копію друзям або родичам. Щоб у разі чого у них був доступ до необхідних даних.