Чим Відрізняється Зелена Картка від Автоцивілки

Зміст

  1. Різниця між ОСЦПВ і Зеленою Карткою
  2. Чи можна купити Зелену картку онлайн
  3. Як діє Зелена картка
  4. Які документи потрібні для оформлення Зеленої картки
  5. Скільки за часом оформляється Зелена картка

Різниця між ОСЦПВ і Зеленою Карткою

Українці багато подорожують. У 2019 українські прикордонники перевірили документи у більш ніж 102 млн туристів з України. Це рекордна кількість за останні роки. Більшість мандрівників обирають авіаперельоти, однак і на поїздки на особистому транспорті припадає левова частка подорожей. Більш ніж 36 млн українців пройшли через сухопутні пункти пропуску з країнами Євросоюзу. А для того, щоб перетнути кордон на своєму авто, необхідно мати всі необхідні документи та страховки. І Зелену картку в тому числі.

Що таке Зелена картка? Зелена картка - це міжнародний поліс страхування цивільно-правової відповідальності. Загалом принцип дії Зеленої картки подібний з полісом ОСЦПВ, тільки оформляється він для закордонних поїздок. Зелена картка не замінює поліс автоцивілки в тій країні, де зареєстрований автомобіль.

Зелена картка в якості обов'язкового автострахування з'явилася раніше від ОСЦПВ. Поняття Зеленої картки з'явилося у 1949 році в Лондоні на раді ООН. І вже у 1953 році проєкт Зеленої карти набув чинності.

Чи можна купити Зелену картку онлайн

Як оформити Зелену карту? На жаль, наразі оформлення поліса можливо тільки офлайн. Тобто, безпосередньо у відділеннях страхової компанії. Однак незабаром анонсований запуск електронної версії страхового поліса Зеленої картки.

Спочатку введення електронного поліса Зеленої картки планувалося на липень 2020 року, однак зараз ця дата змістилася на жовтень. І ми, Ukasko.ua, з нетерпінням чекаємо введення електронного страхового поліса Зеленої картки, щоб забезпечити нашим клієнтам можливість зручного і швидкого оформлення необхідної страховки.

Спочатку Зелена картка буде мати вигляд PDF-документа, який потрібно буде роздрукувати. Але вже у 2021 році планується введення повністю чинного електронного поліса Зеленої картки, який за аналогією з е-полісом ОСЦПВ можна буде пред'являти з екрана мобільного телефону або планшета.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як діє Зелена картка

Зелена картка діє на території 48 країн, які підписали відповідну угоду. Перелік країн може змінюватися. Наприклад, зараз планує введення Зеленої картки Казахстан, а також кілька країн колишнього СРСР. Зелена картка страхує цивільно-правову відповідальність водія транспортного засобу стосовно інших учасників дорожнього руху. У разі ДТП страхова компанія винуватця аварії відшкодовує збиток постраждалій стороні.

Зелена картка видається тільки в тій державі, в якій зареєстровано транспортний засіб. Виплати ж, на відміну від ОСЦПВ, не регламентовані, а встановлюються законодавством тієї країни, в якій сталося ДТП. Навіть існують прецеденти, коли винуватець аварії повинен був довічно утримувати сім'ї загиблих в ДТП.

Які документи потрібні для оформлення Зеленої картки

Важливий момент оформлення поліса Зеленої картки - це особа, на яку оформляється поліс. Оформлення Зеленої картки обов'язково проводиться на того, хто знаходиться за кермом. Якщо за кермом транспорту буде знаходитися не власник за техпаспортом, тоді при оформленні страховки потрібно вказати водійське посвідчення, ІПН та адресу прописки водія.

У разі, коли поліс Зеленої картки потрібно роздрукувати, необхідно пам'ятати кілька правил.

  1. Поліс Зеленої картки можна або роздрукувати самостійно на білому папері, або звернутися в страхову компанію та провести друк на зеленому бланку;
  2. Формат білого паперу може бути А6, А5 або А4;
  3. Шрифт повинен бути тільки чорного кольору;
  4. До використання допускаються тільки односторонні бланки безперервного друку, без смуг або інших дефектів друку.

Якщо ж друк поліса Зеленої картки виконано не відповідно до цих правилам, то страховка не буде вважатися чинною.

Скільки за часом оформляється Зелена картка

Впровадження електронного поліса Зеленої картки - це насправді великий крок в діджиталізації страхового ринку. Це дозволяє оцифрувати великий сегмент страхування та значно спростити цю процедуру.

Оформлення Зеленої картки онлайн не буде займати більш ніж 5 хвилин. Тоді як для того, щоб оформити страховку у відділенні страхової компанії вам доведеться витратити набагато більше часу. Заповнити форму для оформлення електронного поліса Зеленої карти можна навіть вдома у будь-який зручний час.

До того ж онлайн зручніше вибрати відповідний поліс Зеленої картки. Її ціна і тарифи розрахунку єдині для всіх страхових компаній. Однак багато хто зі страхових компаній розширюють поліси Зеленої картки додатковими опціями для зручності своїх клієнтів. Наприклад, додають до страховки технічний асистанс або медичні послуги. Це також впливає на ціну Зеленої картки. І оформлення електронного поліса Зеленої картки на сайті Ukasko.ua дозволить швидко й ефективно порівняти пропозиції від різних страхових компаній і вибрати найкращі з них як за ціною, так і за функціоналом!