Види добровільного медичного страхування

Зміст

  1. Що таке добровільне медичне страхування в Україні
  2. Які бувають види медичного страхування?
  3. Обов'язкове медичне страхування
  4. Добровільне медичне страхування
  5. Що не покриває ДМС?
  6. Чим відрізняється добровільне медичне страхування від обов'язкового
  7. У чому суть добровільного медичного страхування?
  8. Що входить в поліс добровільного медичного страхування?
  9. Чим регулюється добровільне медичне страхування
  10. Як оформити добровільне медичне страхування
  11. Скільки коштує медична страховка?
  12. Де краще оформити медичну страховку?

Що таке добровільне медичне страхування в Україні

Лікування - це завжди дорого. Не важливо, чи потрібно вам просто вирвати зуб чи ж довго лікувати хронічне захворювання. Тому на допомогу тим, хто вважає за краще лікуватися в приватних клініках або ж просто потребує тривалого лікування, приходить медичне страхування.

Добровільне медичне страхування полягає в тому, що людина вибирає і купує страховий поліс і отримує право на медичну допомогу в рамках бюджету страховки. Умови надання медичної допомоги, суми відшкодування і рівень клінік залежить від обраної страхової програми.

Які бувають види медичного страхування?

Медичне страхування буває декількох видів. Виділяють добровільне та обов'язкове медичне страхування. Також медичне страхування підрозділяється на індивідуальне (приватне) і корпоративне. На момент написання статті обов'язкове медичне страхування перебуває тільки на стадії введення в нашій країні. Добровільне медичне страхування пропонують багато страхових компаній, надаючи своїм клієнтам вибір на різний бюджет і потреби.

Індивідуальне медичне страхування дозволяє людині незалежно ні від кого купувати страховку, самостійно вибираючи її опції та суми покриття, в залежності від своїх інтересів. Корпоративне медичне страхування - це поліс, який пропонує роботодавець своїм працівникам як бонус або однієї з умов роботи на нього. Раніше корпоративне страхування було рідкістю, тільки дуже великі фірми могли запропонувати такі переваги своїм працівникам. Але зараз корпоративне медичне страхування поширене набагато ширше і вже не є чимось незвичайним.

Обов'язкове медичне страхування

Що таке ОМС? Введення обов'язкового медичного страхування, або ОМС - це вид страхування, в якому держава гарантує застрахованим особам надання базового пакета медичних послуг. Передбачається, що всі громадяни країни повинні будуть укладати договір медичного страхування. Зараз обов'язкове медичне страхування тільки вводиться в реалії нашої країни. І обов'язковим медичним страхуванням поки що можна назвати тільки страхування туристичне, для виїзду за кордон. Медичне страхування всередині країни зараз діє в добровільному вигляді.

Добровільне медичне страхування

Що таке ДМС? Добровільне медичне страхування, або ДМС - це вид особистого страхування, яке дозволяє застрахованій особі отримати медичну допомогу в рамках прописаних опцій і бюджету страхового договору. Кожен поліс ДМС передбачає ряд певних установ, які можуть надати необхідну страхову допомогу. Існують різні страхові програми для добровільного медичного страхування, а також кожен поліс покриває певний набір захворювань і пригод. Тому особа, яка зацікавлена ​​в покупці поліса, самостійно вибирає необхідний страховий пакет.

Що не покриває ДМС?

Добровільне медичне страхування може входити в соціальний пакет, що надається роботодавцем, або ж купуватися як особисте страхування. Умови покриття залежать від самого поліса ДМС. Але є деякі обмеження при оформленні добровільного медичного страхування. Зазвичай, в оформленні страховці та виплаті страхового відшкодування вам відмовляють, якщо у вас є:

  • Наркотична або алкогольна залежність;
  • Вроджені захворювання;
  • Онкозахворювання;
  • Цукровий діабет;
  • ВІЛ;
  • Хронічна ниркова недостатність;
  • Туберкульоз тощо.

Список обмежень для ДМС може змінюватися в залежності від страхової компанії та від конкретної пропозиції.

Також область дії, локальна або всеукраїнська, залежить від умов поліса. Для отримання кваліфікованої медичної допомоги за кордоном вам знадобиться оформити туристичну страховку.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Чим відрізняється добровільне медичне страхування від обов'язкового

Введення обов'язкового медичного страхування передбачає базовий пакет стандартних послуг, що надаються. При оформленні добровільного медичного страхування особа може самостійно вибрати ті опції, які йому потрібні. Також можна вибрати рівень медичних закладів, в яких буде надаватися медичне обслуговування. Деякі поліси містять у собі також клініки преміум-сегмента.

У чому суть добровільного медичного страхування?

Суть медичного страхування полягає в тому, що людина купує поліс з певними опціями. І якщо його хвороба входить в список ризиків, які покриває даний страховий поліс, то він отримує право на безкоштовну медичну допомогу позачергово в рамках договору зі страховою компанією. Добровільне медичне страхування не зобов'язані купувати всі без винятку. Купівля і вибір поліса залишається на розсуд кожної людини. Як і те, який страховий поліс вибрати.

Що входить в поліс добровільного медичного страхування?

Не можна конкретно чітко сказати, які саме ризики входять до поліса ДМС. Медичним страхуванням займаються багато страхових компаній. І кожна з них пропонує різні страхові програми. Вони відрізняються між собою як розмірами страхового покриття, так і тим, які захворювання покривають.

Також приватне і корпоративне медичне страхування відрізняються між собою. Вони можуть передбачати різні опції та суми покриття.

Найчастіше поліс медичного страхування містить:

  • швидка медична допомога;
  • амбулаторне лікування;
  • стаціонарне та реабілітаційне лікування:
  • невідкладна стоматологія;
  • медичні огляди.

Це далеко не весь перелік послуг, що надаються за полісом медичного страхування. І якщо ви хочете оформити добровільне медичне страхування, то ми радимо вам звернутися за допомогою до наших менеджерів. Вони безкоштовно допоможуть вам вибрати слушний варіант страхування, проконсультують щодо страхових продуктів від різних компаній та пояснять, у чому ж відмінність між різними полісами. За вашим запитом вони зможуть комунікувати зі страховою компанією і підібрати для вас оптимальний поліс як за ціною, так і за опціями, що додані до них.

Чим регулюється добровільне медичне страхування

Страхові процеси в Україні регулюються законом "Про страхування". Цей закон передбачає обов'язкове і добровільне медичне страхування. Введення обов'язкового медичного страхування в Україні на момент написання статті знаходиться на етапі реформ і впровадження. Тому поки що активно розвивається тільки добровільне медичне страхування.

Як оформити добровільне медичне страхування

Для того, щоб оформити поліс медичного страхування, вам знадобиться паспорт та ідентифікаційний код. Також знадобиться заповнити декларацію або анкету про стан здоров'я. Зверніть увагу, що поліс ДМС набуває чинності не відразу. Зазвичай страховка починає діяти через 14 днів після укладення договору. Але цей момент індивідуальний. Краще заздалегідь уточніть про терміни початку дії страховки у представника страхової компанії, нашого консультанта або уважно прочитайте страховий договір перед укладенням.

Скільки коштує медична страховка?

Ціна медичного страхування безпосередньо залежить від обраної страхової програми. На вартість страховки впливає перелік захворювань і ризиків, що покриваються, то, які медичні установи надають обслуговування, державні або приватні, якого вони рівня, які суми відшкодування передбачені страховкою тощо. Також ціна залежить від загального пакета страховки, чи є він корпоративним, сімейним або індивідуальним. Тому вибираючи медичну страховку, порівняйте різні варіанти від різних страхових компаній за допомогою нашого безкоштовного агрегатора.

Де краще оформити медичну страховку?

Поліси медичного страхування пропонують різні страхові компанії. І кожен страховий поліс має свої переваги та особливості. Тому підбір медичної страховки - це складне та важливе питання, адже ніхто крім вас не може знати, які функції поліса вам знадобляться. Тому ми радимо самостійно підбирати страховий поліс, а не покладатися виключно на пропозиції страхового агента. І звичайно ж, порівняти варіанти страховок в різних страхових компаніях.

А для того, щоб не заплутатися серед всіх пропозицій страхового ринку, ми пропонуємо вам звернутися за допомогою до наших консультантів. Наразі функціонал онлайн оформлення медичного страхування знаходиться в стадії розробки, але ми все одно надаємо безкоштовну допомогу в підборі та оформленні полісів. Для того, щоб дізнатися про вигідні страхові пропозиції, наберіть в нашу технічну підтримку за контактними телефонами або напишіть в онлайн-чат на сайті. Наші консультанти вислухають ваші вимоги до страховки, дізнаються про потрібні варіанти в надійних страхових компаніях і допоможуть оформити найвигідніший варіант. Ми заощадимо ваш час і гроші, забезпечивши найкращий страховий поліс! І не тільки медичний!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати