Чим відрізняється КАСКО від ОСЦПВ

Зміст

  1. У чому відмінність КАСКО та ОСЦПВ
  2. Що покриває КАСКО
  3. Що страхує ОСЦПВ
  4. Чи потрібно оформляти ОСЦПВ, якщо є КАСКО
  5. Що краще, КАСКО або ОСЦПВ
  6. Як оформити КАСКО онлайн

У чому відмінність КАСКО та ОСЦПВ

На ринку автострахування зараз існує дуже багато різних продуктів, адже кожна компанія пропонує кілька страхових програм для різних бюджетів і потреб. І часом навіть бувалому водієві буває складно визначити, яка саме страховка йому потрібна. І чи потрібна взагалі.

При зверненні до страхового агента він розповість вам про різні варіанти страхування від декількох страхових компаній. Але це не гарантує того, що вам нададуть повний вибір. Адже агент, як правило, співпрацює з 3-5 страховими компаніями. А в інших страховиків можуть бути цікавіші та більш слушні для вас пропозиції. Тому при покупці страховки важливо порівняти максимальну кількість варіантів полісів від різних компаній. І зробити це швидко і безкоштовно ви можете на нашому агрегаторі Ukasko.ua.

Ця порада стосується не тільки оформлення ОСЦПВ, але й КАСКО. І взагалі, насправді, не всі водії розуміють в чому полягає різниця між КАСКО та ОСЦПВ, і в чому особливість кожної з цих страховок. Саме це ми і розглянемо далі у статті.

Що покриває КАСКО

Найголовніша відмінність КАСКО та ОСЦПВ полягає в тому, які ризики вони покривають. КАСКО недарма вважається одним з найпопулярніших видів добровільного страхування. Адже страхує КАСКО особисте майно власника поліса.

Залежно від виду і бюджету страховки, поліс КАСКО покриває повне знищення або часткове пошкодження автомобіля. Страховка покриває збитки, завдані транспортному засобу людьми, а також як наслідок техногенних і природних факторів.

Є повне страхування КАСКО, і є часткове. Видом поліса і обумовлюється список ризиків, які покриває поліс. Також перелік страхових випадків залежить і від компанії, з якою ви укладаєте договір КАСКО. Орієнтовний перелік ризиків, які покриває КАСКО, виглядає так:

  • Наслідки ДТП (незалежно від того, хто спровокував аварію);
  • Викрадення і пограбування автомобіля;
  • Пошкодження автомобіля під час руху;
  • Псування транспорту третіми особами;
  • Пошкодження транспорту через природних і техногенних факторів;
  • Повне знищення автомобіля;
  • Наїзд на нерухомі предмети тощо.

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати

Що страхує ОСЦПВ

ОСЦПВ розшифровується як Обов'язкове Страхування Цивільно-Правової Відповідальності власників наземного транспорту. І, як випливає з назви, страхує даний поліс не саме майно, а відповідальність водія, який знаходиться за кермом транспортного засобу.

У разі ДТП виплати отримує потерпіла сторона. Відшкодування сплачує страхова компанія власника поліса, тобто винної сторони. Розміри страхового відшкодування обмежуються законодавством і розраховуються співробітниками страхової компанії з урахуванням зносу автомобіля. Страхове відшкодування передбачено як у випадку збитку майну, так і в разі заподіяння шкоди життю та здоров'ю потерпілих.

Чи потрібно оформляти ОСЦПВ, якщо є КАСКО

Часто власникам авто здається, що якщо вони вже оформили дороге страхування КАСКО, то навіщо їм ще потрібен поліс ОСЦПВ?! Адже, мовляв, уже ж страховку купили. Але це так не працює.

КАСКО та автоцивілка не замінюють один одного. Ці дві страховки страхують абсолютно різні ризики. І не варто забувати, що ОСЦПВ - це обов'язкове страхування. І наявність поліса ОСЦПВ передбачено українським законодавством. У той час, як КАСКО - це добровільне страхування. КАСКО не є обов'язковим у нашій країні. Та водії спокійно можуть обходитися без поліса КАСКО, а ось без поліса ОСЦПВ їздити забороняється.

Тому так, автоцивілку обов'язково потрібно оформляти, навіть якщо є страховка КАСКО. Інакше ви порушили закон.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Що краще, КАСКО або ОСЦПВ

На це питання немає чіткої відповіді. І його визначає для себе кожен водій індивідуально. Звичайно ж, всім хочеться бути застрахованими і в разі ДТП мати фінансову подушку для ремонту авто чи лікування. Але і така страховка коштує досить дорого. Порівняймо.

  • Середня ціна поліса ОСЦПВ складає 700-800 грн. А КАСКО розраховується виходячи з моделі автомобіля та інших факторів. Ціна поліса КАСКО в рази перевищує вартість автоцивілки.
  • Ліміти виплат за ОСЦПВ регламентуються законодавством, а розмір виплат за КАСКО залежить від страхової програми та компанії.
  • ОСЦПВ - це обов'язкове страхування, а КАСКО - добровільне. Не можна обмежитися тільки полісом КАСКО. Адже тоді ви отримуєте штраф, бо порушуєте закон, і самостійно оплачуєте ремонт і лікування потерпілих в ДТП, якщо ви його спровокували.
  • Поліс КАСКО забезпечує виплату безпосередньо вам, незалежно від ситуації. Але і відшкодування збитку третім особам в ДТП - найчастіше це не маленькі суми. Тому поліс ОСЦПВ від надійної страхової компанії ніколи не буде зайвим.

Ці дві страховки є абсолютно різними, хоч вони і найпопулярніші у водіїв. Їх складно порівнювати, бо ризики, що покриваються, та принцип дії у КАСКО та ОСЦПВ різні. Але автомобіль - це завжди відповідальність. І ми радимо вам оформляти не тільки обов'язковий поліс ОСЦПВ, але і КАСКО, щоб підстрахувати себе в разі будь-яких неприємностей з машиною.

Як оформити КАСКО онлайн

Оформлення КАСКО зазвичай вимагає участі представника страхової компанії. Тому оформлення КАСКО повністю онлайн без експерта і фото машини зараз неможливо. Але ми працюємо над виведенням функціоналу для оформлення КАСКО онлайн, і незабаром ви зможете розрахувати та оформити КАСКО за допомогою онлайн-калькулятора на нашому сайті.

А поки що ми з радістю допоможемо вам підібрати найвигідніший поліс КАСКО в індивідуальному порядку. Для того, щоб вибрати страховку для свого автомобіля, зверніться, будь ласка, до наших менеджерів за контактними телефонами або написавши в онлайн-чат. Вони нададуть вам варіанти найвигідніших та найвідповідніших вашим потребам полісів КАСКО від надійних страхових компаній, а також проконсультують щодо того, які види страхових програм вони можуть вам запропонувати. Оформляйте страховки вигідно разом з Ukasko!

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати