Що робити, якщо потрапив у ДТП за кордоном

Зміст

  1. До початку подорожі
  2. Дії на місці події
  3. Загальні поради в ДТП:
  4. Хто буде платити за завданий у ДТП збиток
  5. Виплата по «Зеленій карті»
  6. Куди звертатися?
  7. Порядок врегулювання
  8. Зелена карта онлайн

ДТП - це завжди стресова ситуація. Навіть якщо пошкодження машини незначні. Але, якщо розібратися, то нічого складного в тому, як себе поводити, якщо ви потрапили в аварію, немає. Алгоритм дій досить простий. І в цій статті ми його розберемо, щоб ви знали, що потрібно робити, якщо сталася аварія за кордоном.

До початку подорожі

Що треба зробити до поїздки за кордон?

  1. Оформити поліс Зеленої карти. Вигідно зробити це ви можете за допомогою нашого сайту Ukasko.ua.
  2. Перевірити справність свого автомобіля, щоб уникнути несправностей під час подорожі, адже вони можуть спровокувати аварійну ситуацію.
  3. Ознайомитися з умовами страхового відшкодування обраної страхової компанії та з лімітами виплат для даної країни.
  4. На випадок втрати або пошкодження страховки слід продублювати або записати окремо дані страхового поліса і номер страхового асистансу.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Дії на місці події

Якщо ви потрапили в аварію, то перш за все слід переконатися в тому, що немає поранених. Якщо є потерпілі, то викличте швидку і постарайтеся надати першу допомогу. Після цього слід позначити місце аварії, виставивши спеціальний знак. Увімкніть аварійку, якщо це можливо. Це допоможе запобігти розвитку аварійної ситуації.

Сповістіть правоохоронні органи про аварію. До приїзду поліції не рухайте транспортні засоби та ніяк не змінюйте місце події. Обміняйтеся контактами з учасниками та свідками ДТП, в тому числі номерами та даними страхових полісів. Якщо є можливість, сфотографуйте або зніміть на відео місце події та пошкодження транспорту.

Отримайте від учасників аварії бланк ДТП. Також співробітники поліції повинні видати довідку про ДТП. Ви повинні повідомити про аварію свою страхову компанію і місцевий регулятор Зеленої карти.

Перед тим, як підписувати протокол, уважно прочитайте його. Ви не повинні підписувати його, якщо не розумієте, що в ньому написано. Ви можете зробити напис, що не знаєте мову даного документа. Зберігайте всі документи, пов'язані з ДТП.

Не віддавайте оригінал своєї страховки!

Також пам'ятка про те, що робити, якщо потрапили в ДТП за кордоном, продубльована на другому аркуші поліса Зеленої карти.

Загальні поради в ДТП:

  1. Не панікуйте;
  2. Приділіть увагу пораненим;
  3. Зробіть місце аварії максимально помітним для інших учасників дорожнього руху;
  4. Викличте поліцію і повідомте свою страхову;
  5. Не підписуйте нічого, якщо не розумієте, що написано в документі;
  6. Зберігайте всі документи, пов'язані з ДТП.

Хто буде платити за завданий у ДТП збиток

Винна в ДТП сторона зобов'язана відшкодувати збиток, який завдала іншим людям та їх майну. При ДТП Зелена карта відшкодовує збитки, пов'язані з ремонтом транспортного засобу. А оплату шкоди здоров'ю і життю можна стягнути безпосередньо з винуватця аварії.

Також Зелена карта не рятує від вилучення водійських прав або від кримінальної відповідальності.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Виплата по «Зеленій карті»

Виплата по Зеленій карті не безмежна. Вона має ліміт. Ліміти виплат по Зеленій карті встановлюються у зв'язку з законодавством країни призначення. Тому в кожній країні вони можуть бути різними.

Куди звертатися?

Якщо ви є постраждалим у ДТП, то для отримання відшкодування потрібно звернутися в страхову компанію винної сторони. Якщо ж у винуватця аварії немає страховки, то потрібно звертатися в Моторне бюро тієї країни, де сталася аварія.

Порядок врегулювання

При настанні страхового випадку ви не повинні віддавати оригінал своєї страховки, тільки копію. Важливо, щоб у страховці Зеленої карти була вказана ваша реальна адреса електронної пошти. Тому що вся інформація про ДТП вноситься в Централізовану базу МТСБУ. І онлайн ви можете дізнатися про те, як просувається врегулювання вашої справи.

Зелена карта онлайн

Наразі можливості оформити Зелену карту онлайн і отримати на e-mail електронний поліс немає, бо він все ще не введений на законодавчому рівні. Поки що діють тільки паперові бланки Зеленої карти.

Але ми пропонуємо вам спростити процес оформлення страховки Зелена карта. Залиште заявку нашим менеджерам, зв'язавшись з ними за телефоном +38 (050) 30 18 507 або в онлайн-чаті, і вони за вас розрахують вартість поліса, зв'яжуться зі страховою компанією і допоможуть оформити Зелену карту швидко і просто. І це безкоштовно, без переплат або комісій, які взяв би з вас страховий агент!

Оформіть Зелену карту за найвигіднішою ціною!