Як оформити КАСКО?

Зміст

  1. Що страхує КАСКО
  2. Що зробити перед покупкою поліса
  3. Документи для оформлення КАСКО
  4. Рейтинг страхових компаній
  5. Для кого необхідно КАСКО
  6. Калькулятор для розрахунку
  7. Як заощадити на КАСКО

Що страхує КАСКО

Багато водіїв хочуть оформити КАСКО, але не всі можуть. І не через ціну цієї страховки, а тому що не всі транспортні засоби підходять. Чому так?

КАСКО можна оформити тільки на відносно нові автомобілі. Зазвичай вік транспорту, який підлягає страхуванню КАСКО, становить до 7 років. Але бувають і виключення, адже тарифні плани КАСКО багато в чому залежать від страхових компаній і часом вони створюють продукти з відмінними умовами страхування. Але варіанти КАСКО для машин старше 10 років знайти практично неможливо.

Навіщо можна оформити КАСКО? Ця страховка може покрити всі пошкодження вашого транспортного засобу, і повне знищення або викрадення в тому числі. Це комплексне страхування автомобіля від ризиків, передбачених страховим договором.

Є повне КАСКО, яке містить у собі всі ризики, а є часткове, з певними страховими випадками. Часткове КАСКО коштує дешевше від повного КАСКО. Але в будь-якому випадку тарифи та вартість КАСКО істотно відрізняються в залежності від страхової компанії. Тому щоб дізнатися про те, яке КАСКО вибрати, скористайтеся послугами нашого безкоштовного агрегатора. Залиште заявку менеджеру і дізнайтеся, за скільки ви можете оформити КАСКО на своє авто і що покриває страховка!

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати

Що зробити перед покупкою поліса

Перед тим, як оформити КАСКО, потрібно оцінити, які ризики ви хочете включити у страховку. Тобто, від чого ви хочете застрахувати автомобіль. Після цього уважно прочитайте умови страхових договорів компаній, які вас цікавлять. Особливу увагу варто приділити назвам страхових випадків. Наприклад, ви і страхова компанія можете по-різному розуміти терміни "збитки", "повна загибель автомобіля" тощо. У правилах страхування в договорі має бути чітко відбито значення кожного терміна. Або запитайте про це у представника страхової компанії.

Також обов'язково перевірте наявність ліцензії на вид страхування, який вас страхує. В цьому випадку на КАСКО. Взагалі перевіряти актуальність ліцензії потрібно завжди, незалежно від того, яку страховку ви оформляєте. Навіть якщо раніше ви вже користувалися послугами даної страхової компанії. Ліцензії можуть зупиняти, тимчасово або на постійній основі, або анулювати.

Документи для оформлення КАСКО

Про те, як оформляти ОСЦПВ і які для цього потрібні документи, знають всі водії, адже це обов'язкове страхування. А ось нюанси оформлення КАСКО та інших видів добровільного страхування відомо небагатьом.

Що потрібно для того, щоб оформити КАСКО?

  • Паспорт страхувальника та ІПН;
  • Водійські права;
  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • Документи на право володіння або використання транспортного засобу;
  • Документи, в яких зазначено вартість транспортного засобу.

Це основний список документів для оформлення КАСКО. Але також можуть знадобитися додаткові документи. Наприклад, якщо автомобіль в кредит, якщо ви страхуєте корпоративну машину та інші можливі варіанти.

Якщо автомобіль управляється кількома особами, то також знадобиться внесення їх паспортних даних в страховку.

Рейтинг страхових компаній

Оформляючи КАСКО, як і у випадку з будь-яким страхуванням, потрібно порівнювати страхові компанії та їх рейтинги. Щоб не шукати окремо сайт кожної страхової та не витрачати час на порівняння їх рейтингів, ми пропонуємо вам зробити це на нашому безкоштовному сайті.

Що показує рейтинг страхової компанії? Порівнюючи рейтинги від незалежних оцінювачів, ви зможете побачити не просто фінансові показники страхової, а то, на скільки оцінюють сферу обслуговування і регулювання їх клієнти, та рівень скарг від них. Це важливо, адже якщо сума премій показує здатність компанії виплачувати взяті на себе зобов'язання, то показники звернень клієнтів зі скаргами безпосередньо відображає те, як СК платить і поводиться стосовно людей.

Для кого необхідно КАСКО

Якщо ОСЦПВ страхує відповідальність водія і виплати отримує потерпілий з його вини, то КАСКО працює інакше. Виплати за цим страховим полісом отримує саме власник, адже він страхує своє майно.

Тому хоч КАСКО і не є обов'язковим страхуванням в нашій країні, воно дуже популярно. Його оформляють люди, які хочуть мати підстраховку на випадок аварії або пошкодження автомобіля. Страхують, як правило, нові та дорогі машини, бо в разі викрадення або ремонту збитки будуть великими.

Також поширене КАСКО серед корпоративного транспорту. Компанії страхують свій автопарк, машини працівників і представників.

Тому якщо і ви хочете убезпечити себе від витрат у разі аварії, або якщо хтось пошкодить ваш транспорт навмисно або випадково, то звертайтеся до наших менеджерів, залишайте заявку на КАСКО і вибирайте з вигідних варіантів, не витрачаючи свій час на спілкування зі страховими.

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати

Калькулятор для розрахунку

Чому саме за допомогою менеджера можна оформити КАСКО? Через те, що цей вид страхування має на увазі велику кількість ризиків і для того, щоб оформити КАСКО, потрібно затвердити стан машини за допомогою співробітників страхової компанії, оформити КАСКО онлайн як ОСЦПВ не можна. На жаль.

Але ми хочемо заощадити ваш час і гроші, тому беремо на себе спілкування зі страховими компаніями, розрахунок КАСКО в кожній окремій страховій компанії та порівняння різних тарифних пакетів. І після цього телефонуємо клієнту, озвучуючи всі доступні варіанти КАСКО від різних страхових, з цінами, опціями та перерахуванням того, в якому тарифі є якісь цікаві бонуси. І коли людина робить вибір, допомагаємо йому укласти договір КАСКО з відповідною страховою компанією.

Як заощадити на КАСКО

Економія на КАСКО - це спірна річ. З одного боку, логічно, що ви не хочете переплачувати за страховку, але з іншого боку безглуздо вибирати менш надійну, але дешевшу страхову компанію в ситуації, коли ви хочете мати реальну фінансову допомогу на випадок аварії або крадіжки авто. Тому ми можемо запропонувати вам два варіанти економії на КАСКО без втрат якості страховки.

  1. Вибрати часткове КАСКО. Така страховка значно дешевше, але тверезо оцініть всі можливі ризики. Наприклад, якщо ви хочете застрахувати авто від повного знищення або в вашому районі часто викрадають автомобілі, то шукайте страхові, які пропонують похідні продукти КАСКО, що покривають ці ризики. І аналогічно з іншими варіантами страхових випадків.

  2. Порівняти пропозиції по КАСКО. Вартість страховки залежить не тільки від ціни автомобіля та інших параметрів розрахунку, але і від тарифів самої страхової компанії. Тому КАСКО з однаковими опціями, але від різних страхових компаній може дуже сильно відрізнятися за ціною.

Порівняйте різні страховки за допомогою безкоштовного агрегатора Ukasko, щоб оформити найвигідніший варіант!

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати