В Україні знизилася кількість страховок Зелена карта

Зміст

  1. Підсумки ринку страхування Зелена карта у 2020 році

  2. Зниження ціни Зеленої карти у 2021 році

  3. Як оформити Зелену карту онлайн

Підсумки ринку страхування Зелена карта у 2020 році

Галузь страхування, як і багато інших сфер, відчула на собі негативний вплив пандемії. Знизилася кількість укладених договорів страхування, добровільного та обов'язкового. Якщо за ОСЦПВ негативних тенденцій не спостерігалося, то страхування, пов'язане з поїздками за кордон і туризмом, істотно втратило позиції.

Статистика виводилася наприкінці 2020 року, за підсумками 11 місяців продажів. Отже, згідно з даними МТСБУ, за 2020 роки кількість договорів Зеленої карти скоротилося на 45%, з 1 млн полісів до 554 тис. Відповідно знизився і рівень страхових премій. Вони скоротилися на 29%.

При цьому збільшилися на 12% суми виплачених відшкодувань за договорами Зеленої карти у 2020. Всього було виплачено 1,53 млрд грн за страховими випадками Зеленої карти.

Зниження ціни Зеленої карти у 2021 році

Ціна Зеленої карти в Україні регулюється державою і залежить від декількох факторів. На підсумкову вартість страховки впливає тип транспортного засобу, країна призначення і термін перебування за кордоном. Також ціна залежить від курсу валют.

І в березні 2021 МТСБУ відкоригувало вартість Зеленої карти, знизивши ціну страховки в середньому 4,6%. Така зміна застосована до Зеленої карти на легкові та вантажні автомобілі, а також автобуси.

В цілому ж ціна Зеленої карти встановлюється на законодавчому рівні та повинна бути однаковою у всіх страхових компаній. Але іноді страхові компанії можуть включати додатковий асистанс, наприклад, покупку квитків на громадський транспорт в разі ДТП за кордоном. І різні додаткові опції поліса звичайно ж впливають на підсумкову ціну Зеленої карти.

А страхові агенти на кордоні нерідко спеціально завищують вартість Зеленої карти, адже у водіїв немає варіантів і вони змушені купити страховку по будь-якій ціні. Тому не варто відкладати придбання поліса на останній момент, щоб не переплачувати за Зелену карту і не мати сумнівів у її справжності.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як оформити Зелену карту онлайн

Введення у 2019 році автоматизованої перевірки наявності Зеленої карти у водіїв дозволяє істотно знизити оборот підроблених полісів. Але все одно знаходяться люди, які в гонитві за економією або через незнання купують підробки Зеленої карти. Хоча така економія чревата наслідками. Від великих штрафів до арешту майна або затримання водія.

Тому щоб уникнути проблем, які може принести фальшивий страховий поліс, рекомендуємо вам оформляти Зелену карту тільки у перевірених страхових компаній, а не з рук. Також велике значення в цьому питанні відіграє діджиталізація і впровадження електронного поліса Зеленої карти.

Електронний поліс Зеленої карти повністю захищений від підробок. Він формується і зберігається в Центральній базі даних МТСБУ, як і ОСЦПВ. Тому підробити його неможливо. Запуск електронної версії Зеленої карти планується в цьому році. А поки ми з радістю допоможемо вам розрахувати та оформити Зелену карту. Для того, щоб отримати безкоштовну консультацію та розрахунок Зеленої карти зверніться за телефонами техпідтримки або напишіть в онлайн-чат на сайті.

На Ukasko.ua ви можете безкоштовно розрахувати і порівняти ціни від різних страхових компаній з ОСЦПВ, туристичного страхування та Зеленої карти. Та вибрати страховку, яка максимально підходить вам за всіма параметрами!

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати