Навіщо потрібна Зелена карта на машину

Зміст

  1. Що таке Зелена карта і навіщо потрібна
  2. Куди потрібна Грін карта для автомобіля
  3. Види Зелених карт
  4. У чому різниця оформлення ОСЦПВ та Зеленої карти
  5. Де та як оформити Зелену карту
  6. Вартість поліса Зелена карта на автомобіль
  7. Як розрахувати вартість Green Card для автомобіля
  8. Офіційні тарифи на Зелену карту

Що таке Зелена карта і навіщо потрібна

Якщо ви хочете подорожувати на своєму автомобілі за кордон, то вам знадобиться поліс Зеленої карти. Що це за страховка?

Простими словами, Зелена карта - це міжнародна автоцивілка. Поліс Зеленої карти також є обов'язковим страхуванням відповідальності, але міжнародним. Для чого потрібна Зелена карта? Якщо під час поїздки ви станете винуватцем аварії, то ваша страхова компанія візьме на себе виплати збитку потерпілій стороні в межах, встановлених законодавством країни, в якій сталося ДТП.

Через те, що Зелена карта є обов'язковим видом страхування, виїжджати без неї за кордон заборонено. Водієві без "зеленки" легко можуть відмовити в перетині кордону. А якщо відсутність або недійсність страховки з'ясується вже за кордоном, то його можуть чекати покарання різного ступеня тяжкості, від великого штрафу до арешту або депортації.

Куди потрібна Грін карта для автомобіля

Чи обов'язкова Зелена карта для автомобіля? Так, якщо ви їдете в країну, яка є членом системи міжнародного страхування Зелена карта. Всього таких країн близько 50. Список країн, в яких діє Зелена карта, може змінюватися. Якісь держави можуть вийти з даної системи страхування, а інші можуть вступити. Але на момент написання цієї статті Зелена карта діє в таких країнах, як Австрія, Албанія, Андорра, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Білорусь, Німеччина, Данія, Кіпр, Іспанія, Естонія, Ліхтенштейн, Великобританія, Азербайджан, Бельгія, Греція, Угорщина, Хорватія, Італія, Ізраїль, Іран, Ірландія, Ісландія, Люксембург, Литва, Латвія, Мальта, Марокко, Молдова, Македонія, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Польща, Росія, Румунія, Словацька Республіка, Словенія, Сербія, Туніс, Туреччина, Франція , Фінляндія, Чорногорія, Чеська Республіка, Україна, Швеція, Швейцарія.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Види Зелених карт

Оформляється Зелена карта як на легковий, так і на вантажний транспорт, в тому числі й на корпоративні автомобілі. Кожна страховка розраховується індивідуально, в залежності від типу і параметрів транспорту, а також від країни призначення.

Всього можна виділити два основних види Зеленої карти. Це:

  1. Зелена карта в Росію, Білорусь, Молдову, Азербайджан;
  2. Зелена карта в Європу (вся система страхування).

Покриття страховки Зеленої карти потрібно вибирати в залежності від напрямку поїздки. Це також впливає на ціну поліса.

У чому різниця оформлення ОСЦПВ та Зеленої карти

Автоцивілка та Зелена карта дуже схожі за своєю дією. Але це два різних поліса, які не замінюють один одного. І як у своїй дії, так і в оформленні, автоцивілка та Зелена карта відрізняються між собою.

І ось в чому відмінності.

  1. Автоцивілка діє всередині країни, а Зелена карта за її межами.
  2. Автоцивілка оформляється на рік, а Зелена карта на термін поїздки.
  3. Ліміти виплат за автоцивілкою регулюються українським законодавством, а по Зеленій карті розмір відшкодування залежить від законів тієї країни, на території якої сталася аварія.
  4. Автоцивілка та Зелена картка оформлюється за різними державними формулами та тарифами.
  5. Ціна автоцивілки та Зеленої карти залежать від різних факторів.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Де та як оформити Зелену карту

Багато водіїв купують Зелену карту вже на кордоні, перед виїздом з країни. Але це досить небезпечний момент. І до того ж не вигідний.

По-перше, на кордоні агенти завищують вартість страховки. Адже конкурентів у них там немає і водієві нікуди дітись, він заплатить будь-яку суму, адже страховка обов'язкова та її потрібно купити. Тому набагато вигідніше купувати Зелену карту заздалегідь. Ви можете навіть залишити заявку нашим менеджерам за телефоном або в онлайн-чаті, і ми допоможемо вам розрахувати вартість страховки і візьмемо на себе всю комунікацію зі страховою компанією, щоб ви не витрачали на це свій час.

По-друге, купуючи поліс на кордоні, у вас не завжди буде можливість перевірити її справжність. Чи не буде часу, поганий інтернет або ще щось. А підроблена страховка не має ніякої сили. Тому якщо ви купите поліс у неперевіреного агента, то сильно ризикуєте.

Вартість поліса Зелена карта на автомобіль

Ціна Зеленої карти розраховується індивідуально, за заданими параметрами. Але є важливий нюанс. Вартість цієї страховки безпосередньо залежить від курсу валют. І тому ціна Зеленої карти може змінюватися з кожним стрибком курсу євро, тобто необмежену кількість разів.

Тому нижче ми публікуємо таблиці з тарифами Зеленої карти для Росії і Європи, актуальні на момент написання статті. Але при оформленні страховки потрібно розуміти, що може спостерігатися незначна зміна в тарифах.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як розрахувати вартість Green Card для автомобіля

На ціну страховки Зелена карта впливає:

  • Тип транспорту;
  • Тривалість поїздки;
  • Країна призначення;
  • Наявність додаткових функцій поліса.

Але країна призначення тут впливає не так, як при оформленні туристичної страховки. Є два основних тарифів для розрахунку Зеленої карти. Це Зелена карта в Європу і в Росію / Білорусь / Молдову / Азербайджан. Напрямок в такому форматі і вказується в страховому полісі.

Офіційні тарифи на Зелену карту

Вартість Зеленої карти для Азербайджану, Росії, Білорусі та Молдови у 2021 році (на момент написання статті), грн.

Транспорт

15 днів

1 міс.

3 міс.

6 міс.

9 міс.

12 міс.

Легкові

567

834

1 401

1 912

2 301

2 723

Автобуси

600

1 201

3 036

4 765

5 802

6 515

Вантажівки

300

600

1 535

2 398

2 917

3 274

Причепи

130

197

457

833

861

927

Мотоцикли

66

133

367

583

680

778

 

Вартість Зеленої карти для Європи у 2021 році (на момент написання статті), грн.

Транспорт

15 днів

1 міс.

3 міс.

6 міс.

9 міс.

12 міс.

Легкові

778

1 239

2 942

5 501

6 648

6 810

Автобуси

2 924

4 062

8 124

14 218

20 311

26 405

Вантажівки

1 836

2 437

6 174

11 537

16 899

21 774

Причепи

268

373

911

1 718

2 525

1 868

Мотоцикли

311

429

1 001

1 862

2 593

2 882

 

Тарифи на Зелену карту встановлює держава. Тому у страхових компаній, в принципі, однакові ціни на даний вид страхування. Але також страхові компанії можуть включати в Зелену карту додаткові послуги та опції, наприклад, технічний асистанс за кордоном, і це вплине на кінцеву вартість. Тому порівняти ціну страховки перед тим, як купувати поліс Зеленої карти, не стане зайвим. Зробити це ви можете за допомогою нашого безкоштовного онлайн-агрегатора Ukasko, залишивши заявку нашим консультантам в зручному для вас форматі, за телефоном або онлайн в чаті. Після цього ми зв'яжемося зі страховою компанією і надамо вам вибір серед найвигідніших і найнадійніших страховок. Після оформлення поліс буде доставлений вам транспортною компанією.

 

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати