Чим Відрізняється Страховка Для Електрокара

Зміст

  1. Електрокари в Україні набирають популярність
  2. ОСЦПВ для електромобіля - обов'язкова вимога
  3. Штраф за неоформлене ОСЦПВ на електрокар
  4. Де оформити електронний поліс ОСЦПВ для електромобіля
  5. Ціна автоцивілки для електрокара
  6. Як оформити автоцивілку на Ukasko

Електрокари в Україні набирають популярність

Кількість електрокарів у світі неухильно зростає. За прогнозами, до 2040 року буде куплено більш ніж 400 млн електрокарів по всій планеті. І вони цілком можуть витіснити з ринку традиційні автомобілі й істотно знизити попит на нафту. На цей рахунок ведуться запеклі суперечки. Деякі вважають, що ера "чорного золота" навпаки триватиме ще дуже довго. А інші впевнені в тому, що скоро необхідність у нафті зійде нанівець.

Чому електрокари не можуть зайняти більш впевнене місце на ринку? На сьогодні у світі налічується близько 5,5 млн електроавтомобілів. Серед них є досить бюджетні моделі, які приваблюють покупців. І на тлі загальної захопленості ідеями збереження екології популярність електрокарів значно зросла. І в Україні в тому числі.

У європейському рейтингу Україна займає 5-е місце за кількістю електроавтомобілів. Наприклад, якщо порівнювати дані 2018 та 2019 року, то кількість зареєстрованих в Україні електрокарів збільшилася на третину. І зростання популярності електромобілів, звичайно ж, має вплив на автоіндустрію в цілому. І на внутрішню інфраструктуру.

Значно зросла кількість електрозаправних станцій і зарядних пунктів. Складені та підписані договори, щодо ринку електрокарів. Для власників електроавтомобілів відводяться спеціальні паркувальні місця, окремий колір номерів і дорожні знаки.

ОСЦПВ для електромобіля - обов'язкова вимога

У питаннях автострахування електрокари попуску не мають. На них повною мірою поширюються вимоги Закону про ОСЦПВ. На електрокари також потрібно оформляти автоцивілку, як і на паливні автомобілі.

Без страховки ОСЦПВ користуватися автомобілем заборонено. За їзду без автоцивілки водія чекає штраф. І якщо у нього оформлено ОСЦПВ на паперовому полісі, то його завжди треба мати при собі. Тому що штраф призначається і тим, хто зовсім не оформив страховку, і тим, хто просто забув поліс ОСЦПВ вдома. Тому набагато краще оформляти електронний страховий поліс. Ви можете завантажити його в телефон або планшет. Тоді страховка завжди буде при вас і ви не отримаєте штраф від поліції.

Штраф за неоформлене ОСЦПВ на електрокар

Автоцивілка не покриває збитки, завдані транспорту страхувальника. Поліс ОСЦПВ страхує відповідальність водія перед іншими учасниками дорожнього руху. Тобто, якщо відбувається аварія, то постраждалим в ДТП відшкодовуються збитки зі страхового ліміту полісу ОСЦПВ.

ОСЦПВ треба оформляти всім власникам наземного транспорту. І на електрокари ця вимога теж поширюється.

Якщо у водія транспорту немає поліса ОСЦПВ, то він отримає штраф за їзду без страховки. При чому, штраф буде і в тому випадку, якщо страховка не оформлена або прострочена, і в тому випадку, якщо водій оформив ОСЦПВ, але забув удома або втратив.

Тому, щоб не отримувати штраф за їзду без ОСЦПВ, рекомендуємо оформляти ОСЦПВ онлайн. По-перше, це дешевше. А по-друге, електронний поліс ви не забудете вдома і він буде завжди при вас.

Де оформити електронний поліс ОСЦПВ для електромобіля

Найбільш вигідно оформляти електронний поліс ОСЦПВ на нашому сайті. На UKASKO.UA ви можете за лічені хвилини порівняти пропозиції від різних страхових компаній і вибрати найвигідніший варіант страховки.

Звичайно, можна оформляти ОСЦПВ і на сайті страхових компаній. Але не у всіх з них є відповідний функціонал. І страхова компанія також може впливати на вартість страховки. Тому щоб порівняти ціни та не переплачувати за поліс ОСЦПВ, рекомендуємо розрахувати вартість страховки за допомогою онлайн-калькулятора на нашому сайті.

Ціна автоцивілки для електрокара

Ціна ОСЦПВ завжди розраховується індивідуально для кожного водія. Зазвичай на ціну страховки впливає досить великий ряд факторів, наприклад, об'єм двигуна та марка автомобіля. Але у випадку з електрокарами страховка розраховується трохи по-іншому.

На ціну ОСЦПВ для електромобіля впливає тільки наявність або відсутність франшизи в полісі та місто реєстрації власника. Також ціна електронного поліса при оформленні ОСЦПВ онлайн на нашому сайті Ukasko.ua буде дешевше на 10% коштом спеціального коригувального коефіцієнта.

Як оформити автоцивілку на Ukasko

Щоб оформити ОСЦПВ для електрокара на Ukasko.ua, вам потрібно вибрати тип транспорту "Електромобіль" і вказати місце прописки власника машини. Після натисніть на кнопку "Показати результати". І ви побачите всі пропозиції від доступних страхових компаній. Їх можна впорядкувати за ціною або іншими параметрами, та використовувати необхідні фільтри. Також при покупці ОСЦПВ ви можете відразу оформити ДЦВ і розширити ліміт страхового покриття.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати