ОСЦПВ за Місцем Прописки або Реєстрації Авто?

Зміст

  1. Як оформляється ОСЦПВ: за місцем прописки або реєстрації авто
  2. Де краще придбати страховку ОСЦПВ онлайн
  3. Чим електронний поліс відрізняється від звичайного?
  4. Чи обов'язково купувати поліс ОСЦПВ
  5. Що таке франшиза в ОСЦПВ

Як оформляється ОСЦПВ: за місцем прописки або реєстрації авто

Всі вимоги, що пред'являються до страхування ОСЦПВ, не з'являються з повітря та їх не придумують страхові компанії. Вони підпорядковуються українському законодавству, а саме Закону про ОСЦПВ. Те, як і коли оформляти страховку, скільки вона коштує та які пільги існують у цьому виді страхування - все це прописано в законодавстві. І тому важливо неухильно дотримуватися всіх вимог.

Одна з найбільш частих проблем, з якими стикаються власники наземного транспорту при оформленні ОСЦПВ - це нестача інформації. Застарілі дані, чутки та пересуди людей, які нібито знають про те, як правильно оформити страховку, можуть призвести до помилки при покупці страхового поліса ОСЦПВ. І дуже багато питань викликає один пункт заповнення страхового договору. Як правильно оформляти ОСЦПВ: за місцем реєстрації автомобіля або за місцем прописки власника?

Чому люди плутаються в цьому питанні? Це пов'язано зі змінами в законі про ОСЦПВ. Раніше при оформленні страховки ОСЦПВ потрібно було вказувати місце реєстрації транспортного засобу. Тому люди йшли на різні хитрощі, щоб знизити ціну страховки. Наприклад, ставили автомобіль на реєстрацію за межами міста або в іншій області.

Зараз же у законодавстві відбулися зміни. І під час покупки страхового поліса треба вказувати адресу прописки власника за техпаспортом. Це правило вступило в дію зовсім недавно. Тому багато водіїв ще плутаються на цьому моменті.

Де краще придбати страховку ОСЦПВ онлайн

Відмітна особливість страховки ОСЦПВ - це не тільки доступна ціна, але і те, що вартість розраховується конкретно під кожного водія і транспортний засіб. Тобто ОСЦПВ не має фіксованої ціни. Розрахунок тарифів вартості ОСЦПВ проводиться відповідно до встановленої державою формулою. І крім місця реєстрації власника транспорту є ще інші фактори, що впливають на вартість автоцивілки. Наприклад, тип транспортного засобу, об'єм двигуна, пільги або франшиза.

Також на ціну ОСЦПВ впливає страхова компанія. Тому щоб не переплачувати зайві гроші за бренд, порівняйте і виберіть найдешевший поліс ОСЦПВ на нашому сайті. Використання агрегатора цін Ukasko.ua абсолютно безкоштовне. І вам не доведеться платити нічого при оформленні страховки. Ніяких комісій та прихованих платежів.

Чим електронний поліс відрізняється від звичайного?

Оформляючи страховку на Ukasko.ua, ви отримуєте сучасний і зручний електронний поліс. Він нічим не відрізняється від паперового поліса ОСЦПВ, крім свого формату. Електронний поліс ОСЦПВ є чинним і його навіть не потрібно роздруковувати. Номер страховки формується і зберігається в єдиному реєстрі Моторно-транспортного страхового бюро України, яке курирує діяльність страхових компаній з ліцензією на видачу ОСЦПВ.

Завдяки цьому електронний поліс ОСЦПВ неможливо підробити. А також він коштує дешевше, ніж паперова страховка. У калькуляторі ОСЦПВ для електронних полісів передбачений спеціальний коефіцієнт, що знижує ціну страховки на 10%. Після покупки електронний ОСЦПВ можна завантажити в телефон або планшет. Так він завжди буде при вас, і ви не забудете страховку вдома. І зможете уникнути штрафу.

Чи обов'язково купувати поліс ОСЦПВ

Так звісно. Адже це вимога законодавства України. ОСЦПВ - це не просто страховка. Це обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту. І воно обов'язково для всіх, крім велосипедистів.

Якщо у водія немає ОСЦПВ, не має значення, чи забув він поліс або взагалі не оформив, то його чекає штраф. При цьому, співробітникам поліції навіть не потрібно зупиняти машину, щоб перевірити наявність страховки. Вони можуть перевірити страховку ОСЦПВ для будь-якого транспорту дистанційно. І виписати штраф.

Що таке франшиза в ОСЦПВ

Якщо ви оформляли раніше страховку ОСЦПВ, то напевно помітили, що деякі поліси коштують набагато дешевше інших. Чому така різниця в страхуванні ОСЦПВ?

На ціну поліса ОСЦПВ істотно впливає наявність франшизи в договорі страхування. Що таке франшиза? Це сума, розмір якої зазначено в полісі ОСЦПВ, яку власник страховки зобов'язаний виплатити самостійно. Тобто, наприклад, водій оформив страховку із франшизою в 2 тис грн. І спровокував аварію. Тепер він повинен відшкодувати збитки потерпілій стороні. А вартість ремонту транспорту потерпілого становить 100 тис грн. В такому випадку, винна сторона платить зі своєї кишені 2 тис, а її страхова компанія відшкодовує залишок в 98 тис гривень.

Наявність або відсутність франшизи дуже впливає на ціну ОСЦПВ. Але насправді страхових виплат і так не завжди вистачає для необхідного відшкодування, і водії все частіше розширюють ліміт страхового покриття за допомогою ДЦВ.

Особливо, у великих містах. Тому не варто оформляти ОСЦПВ з франшизою тільки заради економії.

Такий поліс підійде, якщо ви не часто користуєтеся своїм автомобілем, або якщо проживаєте в невеликому населеному пункті без складних перехресть і транспортних розв'язок. Тоді страхового поліса з франшизою вистачить для забезпечення своєї фінансової безпеки.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати