Чим відрізняється кредит від мікропозики в Україні

Зміст

  1. У чому відмінність мікропозики від кредиту
    • Сума
    • Відсоткові ставки
    • Термін
    • Необхідні документи
    • Наявність страховки
    • Період оформлення
    • Санкції за прострочення
  2. Що простіше оформити: мікропозику онлайн або кредит?
  3. Максимальна сума оформлення мікропозики та кредиту
  4. Що потрібно для оформлення мікрокредиту
  5. Де оформити мікропозику онлайн

У чому відмінність мікропозики від кредиту

Що таке мікрокредитування? По суті, це спрощена процедура отримання кредиту. Якщо у людини наступили складні часи, а для того, щоб поправити своє становище йому необхідні невеликі грошові вливання, то найчастіше він звертається саме за мікропозикою. Це самий простий і швидкий спосіб отримати гроші на карту або оформити позику до зарплати.

Якщо ніхто з друзів або родичів не поспішає позичити грошей, але деяка сума все ж необхідна, то є кілька способів оформити позику. Найбільш поширені з них - це оформлення кредиту в банку або в мікрофінансової організації.

Попри те, що кредит і мікропозика дуже схожі між собою, відмінності між ними дуже істотні. І важливо розуміти їх, щоб розбиратися в сучасних фінансових продуктах і тверезо оцінювати власні можливості.

  • Сума

В першу чергу, мікропозика відрізняється від кредиту сумою, яку можна отримати в борг. Кредити бувають споживчі та продуктивні. Споживчі людина бере на свої потреби, а продуктивний кредит має на увазі отримання доходу з позичених грошей.

Сума мікропозики значно менше суми банківського кредиту. Мікропозика по суті є споживчим кредитом, і потрапляє під дію Закону про споживче кредитування. Зазвичай мікрокредит оформляється на суму до однієї або декількох тисяч гривень. Їх призначення - це придбання одягу, дрібних предметів побуту, продуктів, ліків або розв'язання нагальних питань. Вести бізнес на основі такої позики практично неможливо.

  • Відсоткові ставки

Процентні ставки кредитів і мікропозик відрізняються не тільки між собою, а й у залежності від банку або мікрофінансової організації, які надають цю позику. У зв'язку з терміновістю обробки заявки та невеликих сум кредитування, заведено вважати, що МФО призначають вищі відсотки. Однак зараз в цьому середовищі дуже велика конкуренція. І для залучення клієнтів багато мікрофінансових організацій оформляють перші кредити під нульовий відсоток або вводять систему лояльності для постійних позичальників. Тому, щоб порівняти умови різних компаній і вибрати слушний варіант для себе, скористайтеся онлайн-агрегатором фінансових продуктів. І саме на нашому сайті ви зможете вибрати найвигідніший кредит серед пропозицій різних МФО.

  • Термін

Банківські кредити видаються на тривалий термін, тоді як мікрокредити є короткостроковими. Середній термін мікрокредитування становить один місяць.

  • Необхідні документи

Для оформлення мікропозики потрібно вказати правдиві дані паспорта, ідентифікаційного коду та мати карту для отримання грошей. Пакет документів, які вимагає банк, залежить від ситуації та виду кредиту. Але в будь-якому випадку паспорт і код потрібно мати при собі.

  • Наявність страховки

У деяких банках існує такий нюанс. При оформленні кредиту клієнт зобов'язаний також оформити страховку в їхньому банку. Але це локально поширена практика. У багатьох банках і МФО купувати страховку не доведеться.

  • Період оформлення

Процедура оформлення кредиту в банку займає більше часу, ніж в мікрофінансової організації. Але й оформити кредит можна на більш тривалий термін, а не повертати його протягом місяця.

  • Санкції за прострочення

Якщо вчасно не погасити кредит, позичальника очікує штраф і збільшення відсотків, що нараховуються. Це правило діє як для банківських кредитів, так і для мікропозик.

Що простіше оформити: мікропозику онлайн або кредит?

За всіма критеріями виходить, що мікропозику оформити простіше, ніж кредит у банку. Це швидше, не вимагає збору документів і навіть поїздок у відділення організації, адже мікрокредит можна оформити онлайн. Однак потрібно звертати увагу на умови погашення позики та відсоткову ставку. І щоб не переплачувати за мікропозику, рекомендуємо вам порівняти умови мікрокредитів на нашому сайті. Сайт Ukasko.ua не кредитує людей, а надає інформацію про пропозиції від різних МФО.

Максимальна сума оформлення мікропозики та кредиту

У кожної людини існує страховий ліміт. Це максимальна сума кредиту, який можна отримати. Якщо у вас, наприклад, хороша кредитна історія, вчасно погашені кредити з регулярними платежами, то кредитний ліміт може бути переглянутий для збільшення. Тому кожна організація або банк можуть оголосити вам суму, на яку можуть вас кредитувати.

Що потрібно для оформлення мікрокредиту

Для того, щоб оформити мікрокредит, в першу чергу потрібно вибрати мікрофінансову організацію. Вибирайте не тільки виходячи з того, які відділення найближче до вас, але й порівняйте відсоткові ставки по кредитах. Це важливо. Адже обравши невигідний кредит, ви можете не розрахуватися вчасно та опинитися у борговій ямі. Тому підходите до вибору з розумом.

Мікрокредит можна оформити онлайн. Порівняйте пропозиції кредитів на Ukasko.ua і якщо вас якийсь зацікавить - просто натисніть на нього. Тоді ви перейдете на сайт МФО і зможете оформити мікрокредит з телефону або з комп'ютера.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Для цього потрібно щоб був доступ до інтернету і документи при собі. При подачі заяви вам буде потрібно вказати особисті дані, номер телефону та номер картки для зарахування грошей. Щоб збільшити свої шанси на схвалення заявки та прискорити процедуру отримання кредиту рекомендується звернутися відразу в кілька мікрофінансових організацій.

Де оформити мікропозику онлайн

Попри те, що МФО є практично у всіх містах України, зручніше і простіше все ж оформляти мікрокредит онлайн. Це не вимагає ні часових, ні грошових витрат. До того ж онлайн ви можете вибрати відповідну МФО і вигідні умови кредитування, порівнявши різні пропозиції на нашому сайті.