Як Заощадити в Подорожі: Безкоштовний Транспорт

Зміст

  1. Безкоштовний транспорт за кордоном
  2. В яких містах можна їздити безкоштовно
  3. Додатки, які допоможуть заощадити за кордоном

Безкоштовний транспорт за кордоном

Для багатьох фінансова сторона поїздки є болючим питанням. І якщо на деяких речах очевидно як заощаджувати, наприклад, самостійно приготована їжа замість посиденьок в ресторанах та оформлена на Ukasko онлайн туристична страховка, то про деякі можна дізнатися тільки від місцевих жителів або зі спеціальних блогів і ресурсів. Тому сьогодні ми поділимося з вами деякими хитрощами щодо того, як подорожувати без шкоди для бюджету.

Одним з питань для туристів в будь-якій країні світу є транспорт і те, як дешево пересуватися всередині чужої держави. Ціни на транспорт в інших країнах зазвичай набагато вище звичних нам. І тому витрачати стільки на пересування всередині міста та країни може бути досить невигідно.

Але на щастя в багатьох країнах є зручні та, найголовніше, безкоштовні маршрути, які можуть використовувати туристи. Це справжня знахідка для бюджетних подорожей. А також є зручні програми, які допомагають визначитися з потрібним транспортом і заощадити не тільки час, а й гроші. І про все це читайте нижче.

В яких містах можна їздити безкоштовно

В іноземних містах насправді багато різних можливостей пересуватися бюджетно. Є проїзні на день або на певний період, є єдиний квиток на всі види транспорту, є місцеві картки, які знижують вартість проїзду та відвідування музеїв і пам'яток. А є й зовсім безкоштовний транспорт. Де ж є можливість їздити безкоштовно?

Австралія, Мельбурн

У Мельбурні є старовинний трамвай, який виглядає дуже мальовничо. Він курсує біля основних визначних пам'яток міста: будівля Парламенту, Старовинна Скарбниця, Театр Принцес тощо. Тому такий транспорт не тільки безкоштовний, але і відмінно підійде для приїжджих туристів.

Туристам в Мельбурні, які хочуть безкоштовно покататися на трамваї CBD, слід звертати увагу на його маршрут. Річ в тому, що безкоштовним є лише проміжок на кільцевій дорозі City Circle. А коли трамвай перетинає її межі, то за проїзд потрібно заплатити.

США, Майамі

Ані США в цілому, ані Майамі не можна назвати бюджетними туристичними напрямками. Майамі і зовсім отримав славу дорогого, розкішного та гламурного міста. Але навіть в такому місці турист може знайти спосіб заощадити на транспорті. І навіть не один.

Безкоштовно пересуватися по місту можна на тролейбусі та Metromover. На Metromover можна дістатися до метро, ​​а також покататися по районах Даунтаун Майамі, Омніі, Парк Вест і Брикель. Metromover - це самоврядні вагончики поїздів. Ця автоматизована система охоплює 21 станцію.

Швейцарія, Женева

Швейцарія теж не належить до дешевих країн. І особливо дорогою її частиною є розкішна Женева. Але тут також є можливість пересуватися безкоштовно. І зробити це можна наступними способами.

  1. Якщо ви зупинилися в готелі, то на ресепшені можете попросити адміністратора оформити вам Geneva Transport Card. Це індивідуальний проїзний квиток, в який вносяться дані вашого паспорта. Користуватися ним можна весь час перебування в Женеві.
  2. Другий спосіб подорожувати по Женеві безкоштовно очікує вас прямо в аеропорту. У 10-й зоні аеропорту Женеви розташовується спеціальний автомат, в якому ви можете отримати спеціальний квиток. Він діє 80 хвилин і дозволяє безкоштовно їздити на різних видах транспорту, зокрема, на водному таксі. Це дуже зручна та вигідна пропозиція і дозволяє як мінімум дістатися безкоштовно з аеропорту в місто.

Британія, Ротерем і Манчестер

У Манчестері є безкоштовний автобус, який дозволяє дістатися до мальовничих місць і пам'яток в передмісті. Їздить він за двома маршрутами та визначеним розкладом.

А в Ротереме є безкоштовний маршрут FreeBee, який курсує з 8:00 до 18:00 щодня, крім неділі, зі станції Rotherham Interchange.

Ісландія, Акурейрі

В Ісландії досить складно без особистого транспорту. Та й розв'язка громадського транспорту не завжди зручна. І якщо ви не можете орендувати машину або скористатися послугами таксі, то зверніть увагу на безкоштовний автобус. Він курсує всередині міста і відрізняється зручним розкладом. У будні дні він працює з 6:25 до 23:03, а у вихідні з 12:16 до 18:03.

Малайзія, Куала-Лумпур

У столиці Малайзії є понад зручний безкоштовний автобус Go KL City Bus. У цьому місті є що подивитися. І особливо приємно насолоджуватися видами всередині цього безкоштовного автобуса, який курсує навіть по бізнес-центру міста, і яким нерідко користуються навіть місцеві бізнесмени та чиновники. До того ж автобус їздить з 6:00 ранку до 23:00 вечора з частотою у 5 хвилин.

Додатки, які допоможуть заощадити за кордоном

Крім перерахованих вище лайфхаків є ще кілька додатків, які значно спростять життя туристу за кордоном.

  • Wikiroutes -додаток являє собою великий довідник по транспорту і його розкладом, вартості та маршруту, і містить більш ніж 1500 європейських міст;
  • Sygic travel - зручний додаток, яке дозволяє планувати час на поїздки та прогулянки пішки, містить путівники та довідники, туристичні маршрути, а більша частина його функцій доступна навіть без мережі;
  • Rome2Rio - додаток відмінно складає складні маршрути та допомагає визначитися з потрібним транспортом для пересадок і стикувань різних рейсів, а також вказує приблизні ціни на необхідні квитки.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати