ТОП-10 питань про Зелену карту

Зміст

  1. Найпоширеніші питання про Зелену карту

  2. Що таке Зелена карта

  3. Від чого захищає Зелена карта

  4. Чи обов'язково купувати поліс Зеленої карти

  5. Чим відрізняється Зелена карта від ОСЦПВ

  6. Скільки коштує Зелена карта

  7. Зелена карта: які країни входять в список

  8. Хто може оформити Зелену карту

  9. На скільки оформляється Зелена карта

  10. Чи можна купити Зелену карту онлайн

  11. Які штрафи, якщо немає Зеленої карти

Найпоширеніші питання про Зелену карту

При поїздці за кордон водій стикається з тим, що крім вже звичного поліса туристичного страхування, йому потрібно оформляти ще одну страховку. І це Зелена карта.

Часто знайомство водіїв з Зеленою картою проходить якось сумбурно, на кордоні, при оформленні поліса у якогось невідомого чоловіка. Як правило, водій при цьому не може перевірити на справжність страховку, ні порівняти ціни від різних компаній, і навіть якщо його не влаштовує ціна, то нічого зробити він не може. Для того, щоб перетнути кордон, знадобиться Зелена карта. І вибору у водія немає. Тільки оформляти страховку на кордоні, незалежно від страхової компанії та вартості поліса а агента.

Але такій ситуації легко уникнути. Для цього потрібно заздалегідь подумати про те, що вам потрібна страховка. І вибрати найбільш слушний варіант за допомогою агрегатора страховок Ukasko. Наші менеджери допоможуть з розрахунком і оформленням поліса та проконсультують вас по всім питанням.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Але перед тим, як вибирати страховку, важливо чітко розуміти все про цей вид страхування. Тому ми зібрали для вас 10 найпоширеніших питань про Зелену карту і відповіли на них, щоб ви розуміли, навіщо саме потрібна ця страховка.

Що таке Зелена карта

Зелена карта - це міжнародний поліс страхування відповідальності водіїв наземного транспорту. Діє він за аналогією з ОСЦПВ, але має відмінності як по ціноутворенню, так і за іншими параметрами.

Від чого захищає Зелена карта

Страховка Зелена карта гарантує відшкодування шкоди життю, здоров'ю або майну потерпілих в ДТП. Власник поліса не отримує виплат за знищений або пошкоджений транспортний засіб, а також на лікування. Поліс страхувальника відшкодовує збитки третім особам.

Чи обов'язково купувати поліс Зеленої карти

Обов'язково, якщо ви прямуєте в країну, яка є членом міжнародної системи страхування Зелена карта. Відсутність поліса Зеленої карти може бути достатньою причиною для відмови в пропуску на прикордонному контролі.

Чим відрізняється Зелена карта від ОСЦПВ

І Зелена карта, і ОСЦПВ страхують відповідальність водіїв наземного транспорту, але ці два поліси не можуть заміняти один одного. У чому відмінність ОСЦПВ і Зеленої карти? ОСЦПВ діє в нашій країні, а Зелена карта за її межами. Відшкодування збитків також відбувається за законами тієї країни, на території якої сталася аварія. ОСЦПВ потрібно оформляти щорічно, а Зелену карту перед поїздками за кордон.

Скільки коштує Зелена карта

Ціна і ОСЦПВ, і Зеленої карти розраховується індивідуально. Ціна Зеленої карти залежить від країни призначення, від типу транспорту і терміну дії поліса.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Зелена карта: які країни входять в список

Всього в список країн, де діє Зелена карта, входить майже 50 країн. Перелік держав може змінюватися, в нього регулярно вступають нові країни. Також всі країни, що є сусідами з Україною, вимагають поліс Зеленої карти для поїздок на особистому транспорті. Тому якщо ви плануєте поїздку на автомобілі за кордон, то вам потрібно оформити страховку Зелену карту. Список країн, в яких діє Зелена карта, ви можете побачити в цій статті.

Хто може оформити Зелену карту

Страховку можуть оформити як фізичні, так і юридичні особи. Зелена карта, як і ОСЦПВ, оформляється як на легковий, так і на вантажний транспорт, на автобуси, мотоцикли тощо.

На скільки оформляється Зелена карта

Мінімальний термін дії поліса Зеленої карти - 15 днів, максимальний - 1 рік. Не варто свідомо оформляти страховку на строк, коротше, ніж реальний час перебування за кордоном. Адже розмір штрафів і санкцій, які до вас можуть застосувати місцева влада за відсутність страховки, набагато перевищують вартість поліса Зеленої карти.

Чи можна купити Зелену карту онлайн

На момент виходу цієї статті можливості купити Зелену карту онлайн немає. Однак менеджери сайту Ukasko допомагають з індивідуальним розрахунком, підбором і оформленням оптимального варіанту страхування Зеленої карти. Уряд вже давно анонсував запуск електронного поліса Зеленої карти, але все ще відкладає його впровадження. Як тільки електронні поліси Зеленої карти набудуть чинності, ви зможете швидко і вигідно оформити страховку на нашому сайті онлайн.

Які штрафи, якщо немає Зеленої карти

Штрафи залежать від країни, в якій сталося ДТП. Штрафи в європейських країнах, в середньому, складають від 1000 євро. У Білорусі штраф приблизно 16-18 тис рублів. Також крім штрафу водія без Зеленої карти можуть депортувати, заборонити в'їзд до країни, вилучити або заарештувати його транспорт та ін.

Не забувайте про те, що Зелена карта - це обов'язковий поліс страхування. І оформляти його потрібно всім водіям, які збираються перетинати кордон на своєму транспорті, без винятку. Тому, щоб заощадити на оформленні страховки, не залишайте цю процедуру на той час, коли будете на кордоні. Там поліси зазвичай коштують дорожче і можуть бути підробленими. Краще вибирайте страховку заздалегідь разом з агрегатором цін Ukasko.ua і не платіть нічого зайвого!

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати