Як Правильно Розшифровується ОСЦПВ

ОСЦПВ - це обов'язковий поліс страхування, який повинен бути у кожного водія. Абревіатура ОСЦПВ розшифровується як обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності. Поліс ОСЦПВ в Україні став обов'язковим для всіх власників транспортних засобів з моменту прийняття закону про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності Верховною Радою 3 червня 2004 року.

Детальна розшифровка ОСЦПВ

Так як повна назва страхового полісу ОСЦПВ досить довга й складна, люди також називають його автоцивілкою. Причому, іноді слово "автоцивілка" можна зустріти навіть в серйозних статтях, категоріях страхових сайтів або у рекламних матеріалах компаній. Ця назва не є помилковою. Однак більш офіційним варіантом все ж залишається ОСЦПВ, або обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності.

Страхування ОСЦПВ діє згідно із законодавством України. Відсутність ОСЦПВ - це адміністративне правопорушення. Якщо у вас немає автоцивілки, то ви не маєте права їздити на своєму транспортному засобі. В іншому випадку вас чекає штраф від правоохоронних органів.

Що таке ОСЦПВ

Страхування ОСЦПВ регулює відносини на дорогах. У разі виникнення ДТП страхова компанія винуватця аварії покриває збитки, нанесені іншим особам. Так, постраждалій стороні виплачується:

  • До 130 тис. грн за шкоду майну;
  • До 260 тис. грн за шкоду, заподіяну здоров'ю та життю.

Інакше кажучи, страхова бере на себе зобов'язання щодо відшкодування збитку замість винуватця аварії. Таким чином, кожен водій може бути впевнений в тому, що якщо він або його майно постраждають в аварії, йому не доведеться самостійно покривати свої витрати. Їх відшкодовує винуватець ДТП.

Також й у зворотній ситуації. Якщо, наприклад, ви сидите за кермом машини бюджетного або середнього класу, і спровокували аварію за участю декількох машин, або одного, але дуже дорогого автомобіля, то відшкодування на ремонт потерпілій стороні може обернутися великою сумою. А з полісом ОСЦПВ водій знає, що в разі аварії необхідну суму відшкодовує страхова.

Історія ОСЦПВ: що це і коли з'явилося

Як з'явилося ОСЦПВ? Перший закон про ОСЦПВ був прийнятий в Америці, в 1925 році, штат Массачусетс. Після подібна практика поширилася по всіх Сполучених Штатах, а в 40-50 роках стала популярна і в Європі.

Однак історія ОСЦПВ почалася ще до появи закону про обов'язкове страхування власників транспорту. Існують більш ранні згадки про поліс ОСЦПВ. Перший страховий поліс, який гарантує відшкодування шкоди потерпілим в аварії, був куплений в 1897 році. У перерахунку на сучасні гроші, сума страхового покриття тогочасної автоцивілки приблизно дорівнювала 26 тис. доларів. До речі, страхова компанія, яка уклала цей договір, працює і донині.

Що таке ОСЦПВ онлайн

Можливість оформити ОСЦПВ онлайн з'явилася в 2018 році. Спочатку це був формат заповнення в інтернеті необхідної форми договору. Після оплати поліс ОСЦПВ відправляли вам поштою. Але така схема була не зручною та не ефективною. І вже в лютому 2019 року електронні страхові поліси автоцивілки були визнані чинними.

З 2019 роки відсутня необхідність возити із собою паперовий поліс ОСЦПВ. Досить його електронного варіанту. Номер страхування ОСЦПВ вноситься до єдиного реєстру. Якщо відбувається перевірка вашого полісу автоцивілки співробітниками поліції, то достатньо всього лише назвати або показати номер ОСЦПВ.

Онлайн-страхування ОСЦПВ: що це таке

Онлайн-страхування автоцивілки нічим не відрізняється від укладання страхового договору безпосередньо в офісі страхової компанії. Відмінність полягає лише в тому, що оформлення полісу страхування ОСЦПВ онлайн - це швидше і вигідніше.

Вам не потрібно їхати в офіс страхової компанії чи банку. Сидячи вдома або по дорозі на роботу ви легко можете вибрати собі відповідний поліс ОСЦПВ. Потрібно лише ввести необхідні дані на нашому сайті. Після цього вам будуть запропоновані всі доступні пропозиції від різних компаній. Ви можете вибрати собі відповідний варіант полісу автоцивілки без переплати посередникові.

Також відмінністю електронного полісу ОСЦПВ є його дешевша вартість. Цей нюанс законом закладений в формулу розрахунку страхування. Оформлення ОСЦПВ онлайн дозволяє заощадити до 10% від його ціни.

Втім, це не єдиний спосіб оформити ОСЦПВ зі знижкою. На страхування за неповною ціною мають право пенсіонери, учасники війни, люди з інвалідністю або пільговим посвідченням чорнобильця. Важливо враховувати той факт, що якщо поліс ОСЦПВ оформлено на пільговика, а на момент аварії за кермом буде перебувати людина без пільгового свідоцтва, то страхова може відмовити в повному або частковому відшкодуванні збитку.

Поліс ОСЦПВ онлайн: що це і як оформити

Щоб оформити страхування ОСЦПВ онлайн вам потрібно перейти до відповідного розділу на нашому сайті. Після потрібно внести в поля форми на сторінці дані про себе і свій автомобіль. Далі виберіть із запропонованих варіантів найбільш вигідний і відповідний для вас, та оплатіть його. Протягом 5 хвилин електронний поліс ОСЦПВ прийде на вказану електронну пошту. Ви можете зберігати його в телефоні чи будь-якому іншому гаджеті. Якщо ж вважаєте за краще мати документи в паперовому варіанті, то ОСЦПВ завжди можна роздрукувати.

Електронний поліс ОСЦПВ не можна втратити чи пошкодити, як паперове страхування. Також він завжди під рукою. Ви не забудете поліс страхування вдома. За необхідності ви також можете зайти в свій особистий кабінет або на пошту з іншого пристрою.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати