Чи потрібно ОСЦПВ для мотоцикла

Зміст

  1. Які переваги дає поліс ОСЦПВ для мотолюбителів
  2. Специфіка ОСЦПВ на мотоцикл
  3. Небезпеки, пов'язані з управлінням мотоциклом
  4. Скільки коштує оформлення поліса ОСЦПВ на мотоцикл
  5. Від чого залежить вартість?
  6. Порядок оформлення ОСЦПВ для мотоцикла
  7. Як замовити ОСЦПВ на мотоцикл?

Які переваги дає поліс ОСЦПВ для мотолюбителів

У більшості реклам та оголошень про ОСЦПВ зустрічаються фрази про машини. Але не варто забувати про те, що поліс автоцивілки потрібен не тільки на автомобіль. Також потрібне ОСЦПВ на мотоцикл, як і на скутер або мопед.

ОСЦПВ оформляється на всі види наземного транспорту, крім велосипедів і сільськогосподарської техніки. Хоча з приводу останнього пункту ходить багато суперечок і багато страхових агентів все-таки продають поліси ОСЦПВ на трактори та комбайни заради власної наживи, аргументуючи це тим, що сільгосптехніка ж теж пересувається по дорогах і може стати учасником аварії.

Навіщо треба мотострахування ОСЦПВ? Як і автомобіль, мотоцикл теж може спровокувати аварійну ситуацію. І тоді винуватець аварії не буде самостійно відшкодовувати всі завдані збитки. Обов'язки з виплати збитку постраждалим також ляжуть і на його страхову компанію.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Специфіка ОСЦПВ на мотоцикл

ОСЦПВ - це страхування відповідальності власників транспорту. Це обов'язкове страхування. І воно відрізняється демократичною ціною.

І ОСЦПВ на мотоцикл коштує дуже доступно. Особливо, якщо не переплачувати за послуги страхового агента, а самостійно оформляти ОСЦПВ на Ukasko.

Ціна страхування ОСЦПВ ж розраховується завжди індивідуально. Немає фіксованої вартості автоцивілки, єдиної для всіх. Ціна розраховується виходячи з типу транспортного засобу, об'єму двигуна, міста прописки власника та інших факторів. Таким чином виходить, що ОСЦПВ для мотоцикла коштує набагато дешевше, ніж ОСЦПВ для автомобіля.

Небезпеки, пов'язані з управлінням мотоциклом

Вартість ОСЦПВ розраховується за єдиною формулою, яка містить велику кількість понижувальних і підвищувальних коефіцієнтів. І одним з таких коефіцієнтів є те, яку небезпеку несе даний вид транспорту.

Небезпека мотоцикла на дорозі значно нижче, ніж автомобіля. Машина може спровокувати більшу та серйознішу аварію, тоді як мотоцикл є небезпечнішим для самого мотоцикліста, ніж для інших учасників дорожнього руху.

Скільки коштує оформлення поліса ОСЦПВ на мотоцикл

Вартість ОСЦПВ на мотоцикл залежить від об'єму двигуна і від міста прописки власника. Для киян коефіцієнт найвищий. Тому візьмемо для порівняння саме Київ. Тут будуть найвищі ціни, враховуйте, що вибираючи ОСЦПВ для інших міст, вартість страховки знизиться.

ОСЦПВ на мотоцикл з двигуном до 300 куб.см буде коштувати на Ukasko.ua від 380 грн. Це повна ціна, без урахування акцій і знижок. А завдяки тому, що розпродажі проводяться регулярно, у вас є можливість купити ОСЦПВ ще дешевше. Або ж оформити поліс з відкладеною датою за вигідною ціною, якщо у вас поки що є чинна страховка, щоб не упустити хорошу пропозицію.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Від чого залежить вартість?

Формула для розрахунку ОСЦПВ встановлюється державою. Вона складається з єдиного платежу, однакового для всіх водіїв, і суми різних коефіцієнтів, які підвищують або знижують підсумкову вартість страховки. Як писалося вище, основні критерії для розрахунку ОСЦПВ:

  • Тип транспортного засобу (мотоцикл, причіп, автомобіль та ін);
  • Об'єм двигуна;
  • Марка і модель (для автомобілів);
  • Місто прописки власника;
  • Наявність пільг тощо.

Також зверніть увагу, що електронний поліс ОСЦПВ завжди коштує дешевше паперового аналогічного поліса на 10%. Тому оформляти ОСЦПВ онлайн на Ukasko вигідніше, ніж де б то не було. І підсумкова економія становить до 25%.

Порядок оформлення ОСЦПВ для мотоцикла

Як зробити ОСЦПВ на мотоцикл? Зайдіть на сторінку оформлення ОСЦПВ і введіть в онлайн-калькулятор свої дані. Ви можете як вказати номер транспортного засобу, так і розрахувати вартість ОСЦПВ за параметрами, вибравши тип транспортного засобу і місто прописки. Далі натискаєте на кнопку "Показати результати".

З пропозицій всіх страхових компаній ви вибираєте те, що підходить вам найбільше. Поліси можна порівняти за вартістю та опціями, скористатися фільтрами на сторінці або впорядкувати пропозиції за ціною.

Як замовити ОСЦПВ на мотоцикл?

Оформлення ОСЦПВ на мотоцикл онлайн на агрегаторі Ukasko займає до 10 хвилин. Втім, якщо у вас виникнуть питання з приводу вибору страховки або страхової компанії, зверніться, будь ласка, в техпідтримку за допомогою. Зробити це можна за контактними номерами телефону або в онлайн-чаті. І наші менеджери проконсультують вас і супроводжуватимуть на всіх етапах оформлення страховки.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати