ОСЦПВ для пенсіонерів

Зміст

  1. Особливості страховки ОСЦПВ для пенсіонерів
  2. Які існують пільги щодо ОСЦПВ для пенсіонерів
  3. Критерії отримання пільги
  4. Чому можуть відмовити у пільгах
  5. Хто може керувати автомобілем з пільговою страховкою
  6. Як оформити автоцивілку для пенсіонерів
  7. Документи, щоб отримати ОСЦПВ для пенсіонерів

Особливості страховки ОСЦПВ для пенсіонерів

Страхування ОСЦПВ обов'язкове практично для всіх власників наземного транспорту. Але попри це, потрібно враховувати, що в різних ситуаціях страховка оформляється по-різному. Деякі категорії водіїв зовсім звільнені від оформлення автоцивілки через певні обставини, а інші мають право на покупку ОСЦПВ за пільговою ціною. Як і пенсіонери.

Страхування ОСЦПВ відшкодовує збитки, яких з вини власника полісу зазнали в ДТП інші учасники дорожнього руху. І користуватися транспортним засобом без поліса ОСЦПВ, або автоцивілки, як ще називають цей вид страхування, заборонено. Але пенсіонери можуть оформити ОСЦПВ набагато дешевше. Особливо якщо скористаються нашим агрегатором Ukasko для отримання додаткової вигоди.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Які існують пільги щодо ОСЦПВ для пенсіонерів

В Україні пенсіонери можуть оформити ОСЦПВ вдвічі дешевше. Пільги з ОСЦПВ дають пенсіонерам можливість оформити страховку зі знижкою в 50% незалежно від початкової вартості ОСЦПВ. Подібну пільгу, до речі, мають не лише особи пенсійного віку. Знижку на ОСЦПВ у 50% також мають учасники війни, інваліди та чорнобильці певних категорій.

Для водіїв, які мають право на оформлення ОСЦПВ за пільговою вартістю, автоцивілка залишається обов'язковим документом. Пільгове посвідчення не звільняє від оформлення ОСЦПВ.

Критерії отримання пільги

Поліс ОСЦПВ страхує відповідальність водія транспортного засобу, а не сам транспортний засіб. Тобто, пільги пенсіонерів з ОСЦПВ поширюються лише на них, а не на тих, хто користуватиметься їхнім транспортним засобом. Навіть якщо транспортним засобом, застрахованим з використанням пенсійного посвідчення, на законних підставах користуватиметься син, дочка, онук або інший родич власника поліса, то зі страховими виплатами можуть виникнути проблеми.

Поліс ОСЦПВ для пенсіонерів зі знижкою можна оформити, якщо:

  • Є пенсійне посвідчення;
  • Об'єм двигуна транспортного засобу до 2500 куб. см;
  • Пенсіонер самостійно керуватиме транспортним засобом;
  • Пенсіонер є власником транспортного засобу;
  • Транспорт, який страхується ОСЦПВ за пенсійним посвідченням, використовується лише в особистих цілях, а не як таксі або для надання платних послуг.
Чому можуть відмовити у пільгах

Пільги по ОСЦПВ для пенсіонерів не діють, якщо:

  • Об'єм двигуна перевищує 2500 куб.
  • Страхування вантажного авто;
  • Автомобіль використовується для надання комерційних послуг.

Також для оформлення ОСЦПВ для пенсіонерів зі знижкою потрібно мати при собі посвідчення, яке б підтверджувало право на пільги. Але якщо ви не маєте прав на пільги, але бажаєте оформити ОСЦПВ зі знижкою, то ви можете зробити це на нашому сайті. Оформлюючи ОСЦПВ онлайн на Ukasko.ua, ви заощаджуєте до 25% завдяки тому, що ми надаємо найнижчу ціну серед конкурентів шляхом знижок та розпродажів.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Хто може керувати автомобілем з пільговою страховкою

Для того, щоб поліс ОСЦПВ, оформлений з урахуванням пільг для пенсіонерів, був чинним, потрібно, щоб транспортним засобом керував власник пенсійного посвідчення. Це важливий момент, адже у страховому шахрайстві нерідко трапляються такі ситуації, коли для того, щоб заощадити на страховці, за пільговим посвідченням ОСЦПВ оформлюють родичі пенсіонера.

Якщо транспортним засобом керують особи, які не мають право на пільги, поліс не гарантує страхове відшкодування.

Однак Законом України передбачені винятки щодо водіння авто з пільговою страховкою для іншої категорії водіїв. Наприклад, осіб з інвалідністю 1 категорії звільнено від оформлення ОСЦПВ. Також законодавством дозволено керувати таким транспортним засобом іншими людьми у присутності особи з інвалідністю 1 категорії.

Як оформити автоцивілку для пенсіонерів

Пільги з ОСЦПВ для пенсіонерів діють як при оформленні страховки у відділенні страхової компанії, так і онлайн. Але зверніть увагу, що оформлюючи страховку за допомогою страхового агента або в офісі компанії, ОСЦПВ коштуватиме дорожче. Чому так?

  1. По-перше, для електронного поліса ОСЦПВ передбачено спеціальний коефіцієнт при розрахунку вартості страховки, який знижує ціну практично на 10%.
  2. По-друге, агенти та співробітники СК найчастіше беруть комісію за свої послуги. А оформляючи ОСЦПВ самостійно на нашому сайті ви нічого не платите, окрім ціни самої страховки.
  3. По-третє, на Ukasko.ua постійно проводяться акції та розпродажі до -25% від ціни поліса, а також діють промокоди на знижку та спеціальні пропозиції.

Тому оформляти ОСЦПВ онлайн вигідніше і пенсіонерам, і тим, хто не має пільг.

Щоб оформити ОСЦПВ пенсіонеру з урахуванням пільгової ціни на нашому сайті, скористайтесь онлайн-калькулятором страховки. Введіть номерний знак транспортного засобу, або розрахуйте ціну ОСЦПВ за параметрами, та поставте галочку навпроти пункту “Є пільги”, як показано на малюнку нижче. І виберіть потрібний вид пільгового оформлення ОСЦПВ.

Після цього натисніть кнопку "Показати результати" і ви побачите доступні варіанти страховок від різних страхових компаній.

Зверніть увагу, що кожна пропозиція ОСЦПВ має різні варіанти франшизи, та від її розміру залежить також і ціна страховки.

Документи, щоб отримати ОСЦПВ для пенсіонерів

Щоб оформити ОСЦПВ для пенсіонерів, загальний пакет документів не дуже відрізняється. При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та документи на машину, а також пільгове посвідчення. Адже після того, як ви оберете відповідну страховку, і перейдете до оплати, вам знадобиться вказати дані зі свого посвідчення. Сплатити вибраний поліс можна за допомогою банківської картки.

Оформляйте онлайн за допомогою безкоштовного агрегатора Ukasko, щоб не витрачати зайві гроші. Вибирайте відповідний поліс та оформляйте його зручним для вас способом за найнижчою ціною!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати