Що Таке Кредитна Історія

Зміст

  1. Кредитна історія - що це
  2. Чим так важлива кредитна історія
  3. Де дізнатися свою кредитну історію
  4. Що псує кредитну історію
  5. Чим загрожує зіпсована кредитна історія
  6. Що покращує кредитну історію
  7. Позики, які покращують кредитну історію

Кредитна історія - що це

Про кредитну історію напевно чули всі люди, а не тільки ті, хто оформляють кредити. Цим визначенням часто оперують банківські співробітники та різні організації. Але хоч це і чули багато людей, не всі з них знають, що це таке.

Кредитна історія - це зібрана докупи інформація про всі кредити людини. У кредитної історії відображена вся динаміка його кредитів, а саме швидкість виплат, інформація про затримки платежів та заборгованості. У кредитній історії є вся інформація про ваші позики. Де брали кредит, скільки разів, коли платили, скільки платили, як платили.

Кредитну історію ведуть не самі банки, а кредитні бюро. Тобто в цю базу даних потрапляє інформація про всі кредити незалежно від способу і місця їх оформлення. На кредитну історію впливають як банківські кредити, так і видані мікрофінансовими організаціями позики.

Чим так важлива кредитна історія

Кредитна історія безпосередньо впливає на здатність людини отримати кредит. Тобто, якщо за кредитом звертається хтось із зіпсованою історією, то йому відмовляють у видачі грошей. Навіть до того, саме зіпсована кредитна історія є основною причиною відмов у позиках.

Кредитна історія зберігається протягом 10 років. І якщо ви одного разу зіпсували її неоплаченим або простроченим кредитом, то навіть через кілька років вам можуть відмовити в оформленні кредиту.

Де дізнатися свою кредитну історію

Дізнатися свою кредитну історію може кожна людина. Причому, ця дія буде корисною як тим, хто брав кредити, так і тим, хто ніколи не вдавався до послуг кредитних організацій. Тому що кожен може стати жертвою шахраїв або безглуздої програмної помилки.

На сьогодні в Україні діють кілька кредитних бюро. І ось основні з них:

  1. Українське бюро кредитних історій (УБКІ)
  2. Міжнародне бюро кредитних історій (МБКІ)
  3. Перше всеукраїнське бюро кредитних історій (ПВБКІ)
  4. Українське кредитне бюро (УКБ)

Можна подати заявку в ці бюро і отримати витяг з власної кредитної історії. Для цього потрібно надати особисті дані кредитора. Раз на рік дану процедуру можна проводити безкоштовно, проте деякі види перевірок все ж платні.

Що псує кредитну історію

Кредитну історію псують не закриті або прострочені кредити, затримки платежів або велика кількість одночасно відкритих кредитів. При цьому, якщо у вас псується кредитна історія, то вона є поганою не тільки для тієї організації, в який ви не закрили кредит, але й для всіх інших.

Коли ви підписуєте кредитний договір, або ставите галочку і погоджуєтеся з умовами надання онлайн-кредиту, ви надаєте організації доступ до своєї кредитної історії.

Чим загрожує зіпсована кредитна історія

Зіпсована кредитна історія не дасть вам оформити новий кредит. Банки у 95% випадків відмовляють у кредиті людям із зіпсованою кредитною історією. Мікрофінансові організації ж більш лояльні до позичальників, однак погана кредитна історія теж може вплинути як на швидкість обробки заявки, так і на запропоновану процентну ставку.

Кредитну історію можуть перевіряти не тільки банки та МФО для винесення вердикту про видачу кредиту. Багато компаній користуються послугами кредитних бюро і направляють туди запити. Наприклад, це:

  1. Потенційні роботодавці, особливо, у фінансовій сфері;
  2. Страхові компанії теж визначають надійність клієнтів;
  3. Різні сервіси, наприклад, каршерінг.

Що покращує кредитну історію

Поліпшити кредитну історію

 

Поліпшити кредитну історію можна шляхом оформлення нових позик. Треба брати кредити та вчасно гасити їх. Підійдуть навіть позики на невеликі суми. Зробити це буде складно, бо людям з поганою кредитною історією вкрай складно отримати новий кредит. Але є способи це зробити, і UKASKO.UA розповість вам про них.

 

Позики, які покращують кредитну історію

Які позики покращують кредитну історію? Насправді будь-які. Не має значення ні те, хто видав кредит, банк або МФО, ні його розмір. Можна навіть брати кредит на зовсім невелику суму. Але найголовніше - ви повинні вчасно погасити кредит, не допускаючи заборгованостей по ньому. Інакше ви не зможете поліпшити кредитну історію таким способом.

Але де оформити кредит, якщо кредитна історія вже зіпсована і банки не бажають кредитувати вас? Якщо у вас склалася репутація ненадійного позичальника не варто покладати великі надії на банківські кредити. Банки з побоюванням ставляться до клієнтів з поганою кредитною історією. І в кредиті вам швидше за все відмовлять.

Але є вихід. Можна оформити кредит в мікрофінансової організації. МФО більш лояльно ставляться до поганих кредитних історій. І кредитують навіть людей з подібними проблемами.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Багато МФО навіть пропонують нульову або знижену відсоткову ставку на перший кредит. Це дуже вигідна пропозиція, яке допоможе виправити і власне фінансове становище, і ситуацію із зіпсованою кредитною історією.

Але не у всіх в населеному пункті є потрібна організація або її відділення. Якщо ви живете саме в такому місці та вам потрібно оформити кредит - не варто засмучуватися. Адже ви можете вибрати відповідну пропозицію у нас на сайті. На сайті UKASKO.UA ви маєте можливість порівняти й вибрати кредитну пропозицію від багатьох МФО. Ми не кредитуємо людей, а надаємо інформацію. Але якщо вас зацікавило якась пропозиція мікрокредиту, ви можете натиснути на нього і перейти на сайт мікрофінансової організації для того, щоб оформити кредит на картку онлайн.