Що таке пряме врегулювання збитків?

Зміст

  1. Для чого потрібно пряме врегулювання збитків
  2. Переваги прямого врегулювання
  3. Як дізнатися, чи є пряме врегулювання  у вашій страховій компанії
  4. Опції прямого врегулювання
  5. Страхові компанії прямого врегулювання збитків

Для чого потрібно пряме врегулювання збитків

Однією з причин недовіри та нелюбові водіїв до поліса ОСЦПВ є те, що не всі намагаються вибрати надійну страховку. І виходить нерівна ситуація. Один водій порівнює рейтинги страхових, читає відгуки, додає ДЦВ і вибирає страхову компанію, яка здійснює відшкодування швидко і повною мірою, а при цьому часто переплачує за поліс, вважаючи за краще вибрати якість і надійність. А інший водій просто купує найдешевший поліс, щоб дотримати формальності. При цьому, не піклуючись про те, як і в якій мірі відбуваються виплати. І взагалі, чи платить ця страхова компанія, або її характеризують тільки негативні відгуки.

Але ОСЦПВ - це ж страхування відповідальності. І виплату одержує не власник поліса, а інша людина, який постраждав за його вини. І трапляється так, що людина може постаратися, вибрати надійну страховку, а постраждати з вини водія з мінімальною страховкою. І не отримати належну виплату.

Це не зовсім чесно. Тому є така опція в страхуванні, як пряме врегулювання збитків.

Зазвичай, коли відбувається ДТП, то для того, щоб отримати необхідні виплати, потерпілий звертається за компенсацією в страхову компанію винуватця аварії. А пряме врегулювання дозволяє отримати відшкодування у своїй страховій компанії, а не в компанії винної сторони.

Важливий момент! Таке можливо тільки в тому випадку, якщо і ваша страхова компанія, і винуватця, є членами системи прямого врегулювання збитків (ПВЗ).

Переваги прямого врегулювання

Пряме врегулювання збитків піклується про більш відповідальних водіїв. Адже водій отримує відшкодування в своїй страховій компанії, тобто в компанії, яку вибрав він сам і якою він довіряє.

Система прямого врегулювання дозволяє відповідальним водіям бути більш захищеними. Адже вони звертаються до своєї страхової компанії, в якій, можливо, страхуються вже не один рік. І бувши клієнтом цієї компанії, водій вже знає особливості її роботи. Він знає, що страхова компанія чесно і швидко виплачує відшкодування, адже сам її обрав. І можливо у нього навіть є особистий менеджер або консультант.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як показує практика, випадки прямого врегулювання збитків відрізняються дійсно швидкими виплатами. Це економить час і нерви учасників ДТП.

А також, це мотивує водіїв куди уважніше і відповідальніше вибирати страховку, а страхові компанії - стежити за власними активами та можливостями виконувати взяті на себе зобов'язання. Таким чином, система прямого врегулювання збитків стимулює конкурентоспроможність страхових компаній. І водій, купуючи поліс ОСЦПВ, думає не про те, що ці виплати може отримати стороння людина, а він сам. І вибирає поліс від надійної страхової компанії.

Як дізнатися, чи є пряме врегулювання  у вашій страховій компанії

Пряме врегулювання - це порівняно нова послуга в автострахуванні. Але цікаво, що членами системи ПВЗ здебільшого є провідні страхові компанії, які займають основну частку страхового ринку. Втім, це не дивно. Адже ніхто не хоче втрачати своїх клієнтів, не маючи можливості виконати свої зобов'язання. А в системі прямого врегулювання, виходить, що водій заручається подвійною підтримкою своєї страхової.

Тому вибираючи страхову компанію з можливістю прямого врегулювання збитків, ви отримуєте додаткову гарантію її надійності. Список всіх страхових компаній, які є членами системи прямого врегулювання, ви можете знайти на сайті МТСБУ, а також звернутися за допомогою до наших консультантів, в онлайн-чаті або за телефоном, і дізнатися всі деталі про страховку.

Для вашої зручності нижче ми перерахуємо всі страхові компанії прямого врегулювання. Але спочатку трохи особливостей цієї можливості.

Опції прямого врегулювання

Система прямого врегулювання збитків має свої особливості. Це потрібно знати:

  • Оформити ДТП можна як за допомогою Європротоколу, так і викликавши поліцію на місце події;
  • Відшкодування ПВЗ проводиться тільки за збитками, заподіяними майну. Компенсація за шкоду життю чи здоров'ю все одно залишається на страхової компанії винуватця аварії;
  • Франшиза може бути присутньою в полісі з прямим врегулюванням збитків;
  • Якщо потерпіла сторона вже звернулася за компенсацією в страхову компанію винуватця ДТП, то звернутися за виплатами в свою страхову компанію вона вже не може.

Страхові компанії прямого врегулювання збитків

На момент написання цієї статті всього 14 страхових компаній уклали між собою угоду про пряме врегулювання збитків. І майже всі з них представлені на нашому сайті, та ви можете оформити ОСЦПВ з опцією прямого врегулювання.

Отже, страхові прямого врегулювання збитків:

  1. Універсальна;
  2. Інго;
  3. Аско - Донбас Північний;
  4. ПЗУ - Україна;
  5. Просто - Страхування;
  6. Коллонейд - Україна;
  7. Уніка;
  8. АРКС;
  9. Європейський страховий альянс;
  10. Кредо;
  11. Країна;
  12. ВУСО;
  13. БрокБізнес;
  14. Арсенал Страхування.

Як бачите, ОСЦПВ від 90% страхових компаній прямого врегулювання можна оформити онлайн на безкоштовному агрегаторі Ukasko. Це зайвий раз підтверджує те, що ми працюємо тільки з кращими страховиками та піклуємося про наших клієнтів, надаючи їм найнадійніші страховки за вигідною ціною.

Не пропустіть шанс оформити ОСЦПВ за найнижчою ціною онлайн!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати