Що Таке Страхування ДЦВ в Україні

Зміст

  1. Що таке ДЦВ у страхуванні
  2. У чому різниця між ДЦВ і ОСЦПВ
  3. Навіщо Вам потрібно розширене покриття ОСЦПВ?
  4. Принцип дії розширеного покриття
  5. Скільки коштує додаткове покриття ОСЦПВ?
  6. Що потрібно для оформлення додаткового покриття ДЦВ?

Що таке ДЦВ у страхуванні

Коли настає аварія, водій нерідко може зіткнутися з тим, що за ремонт автомобіля доводиться платити набагато більше, ніж може відшкодувати страховка. І ця ситуація не з приємних. Особливо, коли витрати доводиться покривати з власної кишені. Але є спосіб уникнути зайвих витрат. І це - добровільна автоцивілка, ДЦВ.

Інакше кажучи, ДЦВ - це додаткове покриття до страховки. Оформлюється ДЦВ виключно як доповнення до автоцивілки. Окремо оформити поліс ДЦВ неможливо.

На жаль, добровільна автоцивілка, як ще називають ДЦВ, не так популярна в нашій країні. Водії часто відмовляються від додаткового покриття, хоча це дуже корисна річ.

Найчастіше водії сподіваються на те, що відшкодування за ОСЦПВ буде достатньо. Або ж просто не довіряють страхуванню в принципі. І якщо ОСЦПВ все водії змушені оформляти згідно із законом, то ставлення до добровільного страхування в українців переважно негативне.

Серед добровільного страхування переважає КАСКО. Тут люди в першу чергу бачать те, що в разі неприємностей гроші отримують безпосередньо вони, а не інші учасники ДТП. Тому від ДЦВ багато хто відмовляється. Але подумайте самі. Якщо виплат ОСЦПВ буде недостатньо, то витрачати на ремонт чужого транспорту вам доведеться саме свої гроші. А це не найприємніше заняття, сплачувати чужі витрати. Тому ми радимо вам звернути свою увагу на ДЦВ і не нехтувати додатковим фінансовим захистом при оформленні поліса ОСЦПВ.

У чому різниця між ДЦВ і ОСЦПВ

Найперше, на що варто звернути увагу, це категорія страхового поліса. ОСЦПВ - це обов'язкова страховка, а додаткове покриття оформлюється виключно на добровільних засадах. Ніхто не примушує оформляти ДЦВ. Адже в розширенні страхового покриття за допомогою ДЦВ зацікавлений сам водій.

Також відрізняються ліміти покриття автоцивілки та ДЦВ. Попри те, що в обох випадках ліміти регламентовані й обмежені, покриття ОСЦПВ не перевищує певної суми. ОСЦПВ не можна оформити з меншим або більшим покриттям. У той час, як при покупці ДЦВ водій сам вибирає, на яку суму застрахуватися.

ОСЦПВ - це самостійний поліс, який існує без будь-яких інших доповнень. ДЦВ оформляється виключно у вигляді доповнення до поліса ОСЦПВ. Якщо у водія немає чинного поліса автоцивілки, то і ДЦВ він оформити не може.

Але при всіх цих відмінностях і автоцивілка, і ДЦВ відрізняються демократичною ціною та розраховуються індивідуально.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Навіщо Вам потрібно розширене покриття ОСЦПВ?

Уявіть ситуацію. Ви зіткнулися з новеньким Мерседесом, і саме ви винні в аварії. А це означає, що витрати, яких зазнав власник Мерседеса з вашої вини, доведеться відшкодовувати вам. Якщо у вас є поліс ОСЦПВ, то частину необхідної суми відшкодує страхова компанія.

Ліміт страхового покриття ОСЦПВ на цей час становить 130 000 і 260 000 грн за шкоду майну та здоров'ю відповідно. Але давайте будемо чесними. Серйозний ремонт іноземного автомобіля, а особливо Мерседеса, коштує куди більше. І різницю між тим, що може покрити страховка, і реальною вартістю ремонту транспортного засобу потрібно сплачувати самостійно.

Тому для того, щоб уникнути цих витрат, водії і купують поліс ДЦВ. Вони розширюють ліміти страхових виплат і в разі, якщо відшкодування ОСЦПВ буде недостатньо для повного ремонту, залишок коштів буде покриватися саме полісом ДЦВ.

Принцип дії розширеного покриття

Додаткове покриття набуває чинності після того, як були вичерпані ліміти ОСЦПВ. Покриття ДЦВ поширюється як на шкоду майну, так і на шкоду життю та здоров'ю потерпілих. Він починає діяти в разі, коли реальна вартість ремонту перевищує 130 000 грн.

Страхове відшкодування в більшості випадків проводиться як і за ОСЦПВ, з урахуванням зносу деталей. Але деякі страхові компанії здійснюють виплати по ДЦВ без урахування зносу деталей. Наприклад, VUSO. Виплата відбувається відповідно до умов укладеного договору зі страховою компанією.

Скільки коштує додаткове покриття ОСЦПВ?

Ціна ДЦВ залежить від міста прописки власника транспорту, страхової компанії та суми додаткового покриття. Саме розмір страхового покриття є вирішальним фактором для формування ціни ДЦВ. Нижче наведемо приклад вартості ДЦВ для легкового авто до 1600 см куб по Києву.

Як бачите, ціна поліса ДЦВ дуже доступна. А розмір страхового покриття набагато перевищує як ціну страховки, так і ліміти, пропоновані ОСЦПВ. Так що вигода такого поліса очевидна.

Для того, щоб дізнатися ціну поліса ДЦВ для вашого транспорту рекомендуємо скористатися калькулятором ОСЦПВ. Так ви побачите пропозиції з додатковим покриттям і зможете вибрати вигідний для себе варіант.

Що потрібно для оформлення додаткового покриття ДЦВ?

Для того, щоб оформити ДЦВ, вам потрібно мати поліс автоцивілки, паспорт або посвідчення водія, ідентифікаційний код та свідоцтво про реєстрацію транспорту. Найвигідніший спосіб оформити додаткове покриття - це вибрати поліс страховки на нашому сайті Ukasko.ua. Так ви зможете оформити не тільки найвигіднішу, але і найнадійнішу страховку на ринку з усіма необхідними вам опціями.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати