Що Робити, якщо Дзвонять Колектори по Кредиту

Зміст

  1. Як себе поводити, якщо дзвонять колектори?
  2. Часті проблеми з кредитом і колекторами
  3. Що робити, якщо колектори дзвонять стосовно чужого кредиту?
  4. Куди можна поскаржитися?

Як себе поводити, якщо дзвонять колектори?

Що робити, якщо почастішали дзвінки з невідомих номерів, а піднімаючи трубку, ви чуєте незнайомий голос, який з погрозами вимагає повернути борг? Хто це? Шахраї? Колектори? Або просто чийсь невдалий розіграш?

З такими дзвінками стикаються не тільки ті, хто мають заборгованість перед банком або МФО, а й люди, які ніколи в житті не оформляли кредит. Чому таке відбувається?

Якщо у людини є кредит, і вона пропустила один або кілька обов'язкових платежів, то немає нічого дивного в тому, що рано чи пізно йому починають дзвонити кредитори з вимогами повернути борг. Але що означають дзвінки від колекторів тим, хто не оформляв кредит?

Якщо ви не маєте боргів перед банками або МФО, але вам почали дзвонити колектори, то не варто кидати трубку або спілкуватися з ними грубо. Постарайтеся з'ясувати, звідки у них ваш номер. Бувають ситуації, коли кредит оформляли родичі, друзі або колеги, а ваш номер був вказаний, як телефон поручителя або контактної особи.

Але також іноді люди можуть просто забути про те, що колись взяли кредит або взяли на себе зобов'язання щодо спільної виплати боргу. Або думали, що погасили кредит, але з якоїсь причини накапали відсотки.

Однак часто колектори спілкуються грубо, погрожують і намагаються всіляко залякати людину. Тому запишіть розмову, але перед цим співрозмовника потрібно попередити про запис, інакше використання мультимедійних файлів може вважатися незаконним.

Часті проблеми з кредитом і колекторами

Зараз вже нікого не здивувати дзвінками колекторів. Але часто при спілкуванні з колекторами або кредиторами виникають певні складнощі. Які проблеми можуть виникнути з колекторами або кредитами та як треба себе поводити?

  1. Що робити, якщо дзвонять колектори?
  2. Колектори дзвонять по чужому кредиту?
  3. Чи мають право колектори дзвонити родичам?
  4. Що робити, якщо колектори дзвонять на роботу?

Це найпоширеніші проблеми, з якими стикаються люди при спілкуванні з колекторами. Тому давайте докладніше розглянемо, як поводити себе в таких випадках.

Головне, потрібно пам'ятати, що колектори не мають права погрожувати, залякувати або приїжджати до вас додому. Всі ці дії суперечать законам України. Колектори повинні лише повідомляти про наявність боргу і нагадувати про необхідність його погашення. Дзвінки та загрози родичам клієнта також розцінюються як порушення чинного законодавства.

Чому виникають проблеми з колекторами? Бо деколи люди дуже необдумано підходять до вибору кредиту і вони вибирають позику під дуже великі відсотки. Після чого не можуть погасити борг. Тому треба відразу уникати таких ситуацій. І оформляти кредит за найвигіднішими пропозиціями.

Для цього потрібно порівняти кредитні пропозиції від різних мікрофінансових організацій на агрегаторі Ukasko і вибрати відповідний варіант з низькою відсотковою ставкою.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Що робити, якщо колектори дзвонять стосовно чужого кредиту?

Що робити, якщо людина не брала кредит, але дзвонять колектори все одно? Якщо ви впевнені в тому, що не стали жертвою шахраїв, перевірили свою кредитну історію та за вами не зазначено ніяких кредитів, а всі наявні борги вже закриті, то ви можете або поскаржитися на колекторську компанію або відвідати офіс фінансової організації. Напишіть листа з вимогами виключити ваш телефон і адресу пошти з їх бази даних. Візьміть довідку в банку або МФО про те, що не маєте кредитів. Так у вас буде додатковий аргумент у суперечці з колекторами та вимогами надати вам спокій.

Якщо колектори погрожують силою забрати борг або закрити кредит, примусово відібравши майно, то знайте, що це обман. Колектори не мають таких прав.

Куди можна поскаржитися?

Якщо ви не давали дозволу використовувати свій номер і не надавали особисті дані цій компанії, то дії колекторів і фінансової організації суперечать чинному законодавству. Також порушують закони України погрози та залякування колекторів. Тому в подібній ситуації ви можете подавати скаргу начальству колекторської компанії та звернутися до Уповноваженого ВРУ з прав людини, зателефонувати в контакт-центр НБУ за номером гарячої лінії або подати до суду.

Тому не варто кидати трубку, коли вам дзвонить колектор. Дізнайтеся назву колекторської компанії, наявні зобов'язання по кредиту та ім'я абонента. Збережіть його номер. Якщо ж колектор вам загрожує, то зверніться зі скаргою до правоохоронних органів.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати