Що взяти з собою для відпочинку на острові

Зміст

  1. Що необхідно взяти у відпустку на острови
  2. Найнеобхідніше, що стане в нагоді на острові
  3. Електроніка
  4. Що взяти на острови для дітей
  5. Безпечний відпочинок
  6. Страховка всієї родини в подорож
  7. Як правильно вибрати страховку
  8. Особливості страхових полісів

Що необхідно взяти у відпустку на острови

Острівний відпочинок - це окремий вид насолоди. Острови настільки прекрасні, що їм не потрібні ніякі фільтри або ретуш. Острівні пейзажі, яскраві фарби та безмежні пляжі - це ідеальний варіант для того, щоб відпочити, надихнутися і перезавантажити голову. І залишитися незадоволеним таким видом практично неможливо, тільки якщо ви не фанат мегаполісів і бетону.

Багато туроператори пропонують тури та путівки на острови, та як правило в них уже все включено і мандрівникові потрібно взяти з собою мінімум всього. Хіба що особисті речі та аптечку. Якщо щось забули, можна купити потрібне на місці. Але також тут постає питання ціни. Острови майже ніколи не бувають дешевими, це рідкість. Тому везти з собою буде набагато практичніше.

Найнеобхідніше, що стане в нагоді на острові

Це правило, звичайно, не стосується їжі або якихось важких речей. Особливо, якщо у вас запланований трансфер на гідролітаку. У такого транспорту дуже обмежена вантажність. І ліміти габаритів і маси багажу туристів чітко регламентовані. Наприклад, валізи, які важать понад 30 кг на борт не беруть. Дізнавайтеся про те, які вимоги висувають місцеві перевізники та транспортні компанії, і виходячи з цього формуйте свій багаж.

Якщо ви їдете на тропічні острови не в туристичний сезон, то будьте готові до незвичної погоді. Дуже часто з закінченням сезону ціни на відпочинок і житло істотно знижуються, але в такі моменти острови можуть накривати зливи або циклони. Так що враховуйте це, особливо якщо плануєте тривалий відпочинок.

Не будемо нагадувати про те, як важливо не забути квитки, паспорти, гроші та оформити туристичну страховку, але пройдемося за переліком того, що вам знадобиться на островах.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

  • Спорядження для підводного плавання або снорклінга

Маски, трубки, ласти є досить об'ємними предметами. І мало хто хоче займати ними і так обмежене місце у валізі. Та й часто при готелі можна взяти спорядження в оренду. Але, по-перше, більш гігієнічно користуватися своєю трубкою і маскою, а по-друге, оренда в готелі платна. І за кожен предмет ви можете заплатити близько 8-10 доларів в день. А сумарно це буде відчутними додатковими витратами.

  • Креми та репеленти

Не варто недооцінювати інший клімат. Спека, тропічні комахи та спекотне сонце чинять негативний вплив на шкіру і організм в цілому. Тому варто подбати про захист себе від таких факторів і не дати їм зіпсувати ваш відпочинок.

  • Одяг

Відпочиваючи на островах, звичайно ж варто віддати перевагу легким натуральним тканинам, в яких вам буде максимально комфортно в жаркому кліматі. Але багато острівних курортів, ті ж Мальдіви, наприклад, належать до мусульманських країн. І навіть в готелях можуть діяти певні обмеження. Деякі можуть забороняти, наприклад, з'являтися в шортах або в купальниках в обідніх зонах. Дізнайтеся про дрес-код заздалегідь.

  • Купальники

Здавалося б, що тут може бути незвичайного, кожен бере купальник на відпочинок на море. Але, якщо у вас в планах є активні види спорту, дайвінг або серфінг, то потрібно взяти не тільки бікіні або роздільний купальник, але і більш зручний одяг для активностей. Ну і не забудьте про спеціальний костюм або лайкру для серфінгу, щоб не згоріти.

Електроніка

Гаджети варто винести окремим пунктом. Бо багато туристів хоч і їдуть на острови, щоб відволіктися від сучасного життя, техніки та міст, але місцеві пейзажі вражають і їх хочеться закарбувати. Тому фотоапарат, камера з потрібними об'єктивами та акумуляторами знадобляться у подорожі. Також не забудьте про перехідники, навушники та портативні батареї, щоб не залишитися без зв'язку в самий невідповідний момент.

Якщо у вас є квадрокоптер, то уточніть правила готелю та уряду тієї країни, куди ви прямуєте, щодо аерозйомки. У багатьох туристичних місцях і готелях заборонено запускати дрони, щоб не порушувати приватність інших людей. Деякі країни взагалі можуть вилучати квадрокоптер у мандрівників ще на кордоні. Як покарання зазвичай передбачені великі штрафи, але поширені також і арешти порушників.

Що взяти на острови для дітей

Що взяти з собою на відпочинок з дітьми? На додаток до особистих речей і предметів гігієни варто заздалегідь подумати про дитяче харчування або знайти точно, де на островах продаються необхідні вам марки або аналоги. І так само з підгузками. За відгуками туристів, при готелях памперси коштують дуже дорого і знайти їх складно. Тому краще виділити для них місце в багажі заздалегідь.

Також передбачте можливі захворювання дитини на курорті, і внесіть потрібні ризики в страховку. Навіть якщо ви їдете на відпочинок по путівці, краще самостійно перевірити всі опції поліса, суми покриття і франшизи, щоб уникнути неприємних ситуацій. Якщо вас не влаштовує ваша страховка, пропонована турфірмою, ми рекомендуємо вам підібрати слушний страховий поліс на нашому безкоштовному зібранні Ukasko.ua.

Не забувайте про іграшки та розвагах для малюків. Візьміть невеликі книги або дорожні версії ігор з собою, щоб зайняти дитину під час дороги.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Безпечний відпочинок

Будь-який відпочинок повинен бути продуманим і безпечним. У тому числі і острова. Попри те, що острівні пляжі та готелі виглядають бездоганно, все одно в будь-якій поїздці є небезпеки. І тут в тому числі.

Незвична їжа, зміна клімату, екзотичні фрукти, спекотна погода і різні стресові ситуації можуть позначитися на здоров'ї. І тут, у спокійному стані на островах або в далеких країнах, ми можемо зіткнутися з тим, що дуже складно потрапити до лікаря або ж їхні послуги коштують дорого. Саме щоб уникнути подібних ситуацій ми і наполягаємо на тому, що всім потрібна хороша страховка.

Страховка всієї родини в подорож

Важливо оформляти туристичну страховку на кожного члена сім'ї. Страховка завжди розраховується індивідуально. На ціну поліса впливає вік мандрівника, країна призначення, тривалість поїздки і те, які ризики і суми покриття людина захотіла додати в поліс.

Залежно від того, у кого які плани на відпочинок, всі члени сім'ї можуть оформити собі різні страховки. Можливо, хтось хоче всю відпустку провести на водних лижах або займаючись підводним плаванням, а хтось тільки і мріє про те, щоб кожен день максимально насолоджуватися пляжним відпочинком і загоряти.

І на нашому сайті Ukasko.ua ви зможете підібрати для себе будь-яку страховку!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як правильно вибрати страховку

При виборі страховки враховуйте, що вас чекає пляжний відпочинок на островах. І поліс повинен це відзеркалювати. Тобто, опції страховки повинні відповідати вашому запланованого відпочинку. Наприклад, якщо ви виберете для себе покриття стоматології, а отримаєте травму катаючись на серфі, то відшкодування ви не отримаєте.

Оформляючи страховку, не варто свідомо зменшувати свій термін перебування за кордоном, щоб заощадити. Ця економія нераціональна. Порахуймо.

На сервісі Ukasko.ua можна підібрати страховку від 8 грн / день. Припустимо, ви хочете заощадити та не включаєте в страховку останній день подорожі. Мовляв, що вже може статися, якщо в цей день тільки сніданок і виліт додому. Але раптом у вас захворів зуб або ви послизнулись в басейні та травмували руку. І виходить, що ви зекономили ці 8 грн або навіть більше, але у підсумку витратили кілька сотень євро на лікування в лікарні за кордоном. Або й зовсім не змогли полетіти додому.

Особливості страхових полісів

У страховку крім покриття безпосередньо медичних ризиків можна також включити додаткові опції. Наприклад, страховку від невиїзду або від втрати багажу.

Також окремі види страхових програм передбачають поліси для вагітних, для професійних спортсменів, екстремалів тощо. Тобто, кожна людина може підібрати собі надійну страховку в залежності від планів на відпочинок, а не покладатися на стандартний дешевий поліс.

Також при виборі туристичної страховки зверніть увагу на те, що страхові компанії можуть працювати по-різному. Деякі передбачають направлення потерпілого на лікування в партнерську медичний заклад, а інші виплачують відшкодування після того, як людина повернеться з відпочинку. Тобто, перебуваючи за кордоном лікуватися доведеться все-таки своїм коштом. А зберігши всі чеки про оплату в лікарні, звернутися за виплатою в страхову компанію по поверненню додому. Уточніть заздалегідь цей момент у обраної страхової компанії, щоб уникнути неприємних сюрпризів на відпочинку!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати