Яка потрібна страховка в Чехію для роботи та безвізу?

Зміст

  1. Чи обов'язково потрібна страховка в Чехію
  2. Поліс туристичного страхування в Чехію
  3. Нюанси оформлення робочої страховки в Чехію
  4. Умови страхування в Чехію для робочої візи
  5. Скільки коштує страховка в Чехію
  6. Страховка для автомобіля для виїзду за кордон

Чи обов'язково потрібна страховка в Чехію

Чехія - це дуже красива країна, яка підкорює своїми видами, архітектурою, щирою культурою та смачною їжею. Сюди їдуть як туристи за враженнями, так і люди на заробітки. При цьому Чехія є найближчим сусідом України, та шлях до неї лежить досить простий і короткий. Переліт до Чехії з Києва або Харкова в середньому триває 2-2,5 години, а на сайтах-агрегаторах авіаквитків легко знайти вигідні пропозиції від лоукостерів. Тому подорожі до Чехії завжди дуже популярні.

Також на це впливає і те, що українцям не потрібно отримувати візу для туристичної поїздки до Чехії. Для того, щоб відвідати Чехію по безвізу потрібно мінімум документів. Але навіть в умовах безвізового режиму не можна нехтувати оформленням страховки для виїзду за кордон.

Поліс туристичного страхування в Чехію

Незалежно від мети поїздки турист повинен оформляти страховку для виїзду за кордон. І Чехія не виняток. Адже, крім того, що на прикордонному пункті пропуску співробітник контролю може відмовити у відвідуванні країни тим, у кого не буде відповідного поліса туристичного страхування, то і зацікавленим у наявності страховки повинен бути сам мандрівник.

Туристична страховка забезпечує отримання необхідного медичного обслуговування та лікування в разі хвороб або травм за кордоном. Без страховки ви можете залишитися без медичної допомоги за кордоном через особливості роботи установ або дорожнечі послуг. Без поліса медичного страхування може бути проблематично отримати лікування навіть жителю Чехії, не те, що туристу. І це особливість роботи медичної системи не тільки в Чехії, але і в більшості іноземних держав, особливо в Європі.

З 2017 року, коли українцям стали доступні подорожі за кордон за безвізовим режимом, багато туристів почали нехтувати страховими полісами для того, щоб ще більше заощадити. Але це дуже небезпечна та не вигідна економія. Адже якщо ви захворієте, перебуваючи за кордоном, то вам доведеться сильно витратитися, щоб вилікуватися самостійно. Наприклад, без медичної страховки консультація лікаря коштує від 30 євро, а день перебування в лікарняній палаті - від 200 євро. Ціни дуже відрізняються від тих, до яких ми звикли, та не у кожного туриста є при собі необхідна сума на лікування. Тому набагато вигідніше вчасно оформити страховку для виїзду за кордон, ніж самостійно оплачувати лікування.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Нюанси оформлення робочої страховки в Чехію

Робоча страховка в Чехію насправді мало чим відрізняється від туристичної. Поліс діє так само як і туристична страховка, але має деякі особливості.

  • Страхова компанія повинна бути акредитована;
  • Мінімальна сума покриття 30 000 євро;
  • Для робочої страховки мінімальна сума покриття становить 60 000 євро;
  • Франшиза 0;
  • Можливість продовження поліса.

Остання опція важлива для тих випадків, коли виникне необхідність продовжити візу.

Умови страхування в Чехію для робочої візи

Окрему увагу варто приділити оформленню страховки для робочої візи до Чехії. Робоча віза може бути короткостроковою або довгостроковою. Та страховки для них трохи відрізняються.

Короткострокова робоча віза в Чехію оформляється терміном до 90 днів. Отже, і страховка повинна покривати весь час вашого перебування на території чужої країни, тобто оформлятися на 3 місяці мінімум. Страховка для оформлення подібної візи аналогічна туристичній, тільки потрібно врахувати необхідні ризики та відзначити їх у полісі.

Страховка для довгострокової робочої візи також повинна відповідати всім перерахованим вище вимогам. Але є один нюанс. Страховка для довгострокової робочої візи в Чехію повинна бути оформлена чеською мовою. Як варіант, можна також зробити офіційно завірений переклад страхового поліса.

Скільки коштує страховка в Чехію

Ціна страховки в Чехію безпосередньо залежить від опцій поліса і особливостей вашої поїздки. Тривалість і мета поїздки, включені в страховий поліс ризики, вік страхувальника та кількість мандрівників впливають на вартість страховки. Але якщо ви хочете заощадити на туристичній страховці для виїзду за кордон, то можете підібрати слушний варіант на нашому сайті Ukasko.ua.

Для цього вкажіть країну призначення, деталі поїздки та виберіть із запропонованих варіантів найбільш відповідний поліс. Щоб полегшити та прискорити процес вибору страховки, ви можете порівняти поліси або відфільтрувати їх за потрібними опціями. Так ви зможете швидко і легко знайти потрібну страховку за найвигіднішою ціною.

Страховка для автомобіля для виїзду за кордон

Якщо ж ви відправляєтеся за кордон на автомобілі, то вам також необхідна страховка Зелена карта. Одного тільки туристичного поліса буде недостатньо. Зелена карта - це міжнародний поліс обов'язкового страхування, який страхує відповідальність водія на дорозі. Поліс необхідний для того, щоб вас пустили в країну на прикордонному контролі та щоб за кордоном ви не отримали штраф або були депортовані з-за відсутності страховки.

Зелена карта також оформляється на весь термін перебування за кордоном. Рекомендується закладати в поліс Зеленої карти ще кілька днів про запас на випадок різних непередбачених ситуацій.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати