Чому можуть не дати мікропозику?

Зміст

  1. Кому МФО може не видати кредит?
  2. За якими параметрами МФО визначають видавати позику чи ні?
  3. 5 головних причин, чому не дають кредит
  4. Основні причини відмови МФО
  5. Дії після відмови в позиці
  6. Що може зіпсувати репутацію позичальника
  7. Як підвищити ймовірність схвалення мікропозики?
  8. Як очистити кредитну історію
  9. Перелік МФО: де точно дадуть позику?

Кому МФО може не видати кредит?

Популярність МФО в останні роки в основному обумовлена ​​їх лояльністю. Взяти кредит на карту або готівкою в МФО набагато простіше, ніж у банку. Але навіть МФО може відмовити у видачі мікропозики. Чому так відбувається? І що робити тим, кому відмовили в мікрокредиті? Якщо є шанс отримати кредит, якщо одна з МФО відмовила у кредиті?

За якими параметрами МФО визначають видавати позику чи ні?

У кожної мікрофінансової організації, як і у банку, є своя скорингова система, яка визначає те, чи буде схвалена заявка на кредит. МФО співпрацюють з бюро кредитних історій, а також мають доступ до різних баз, інформація яких дозволяють зібрати дані позичальника і визначити, чи є він надійним для отримання кредиту в даній організації.

У всіх МФО різні вимоги до позичальника. Тут мова не йде про загальні дані, наприклад, вік і наявність громадянства. Для кожної МФО визначальні чинники внутрішньої політики схвалення заявок свої. Наприклад, є МФО, які видають кредити клієнтам з поганою кредитною історією, а інші можуть відмовити, якщо у клієнта немає офіційного працевлаштування. Тому системи схвалення заявок на кредит у МФО індивідуальні.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

5 головних причин, чому не дають кредит

Але це навіть добре. Адже якби всі МФО працювали за однією схемою, то отримавши відмову одного разу, можна було б не намагатися отримати кредит в іншій організації. Але завдяки різним скоринговим системам у позичальників більше шансів.

А ось причини відмов у кредиті, загалом у всіх МФО схожі. Серед найбільш частих причин відмови МФО можна виділити:

  1. Погана кредитна історія;
  2. Наявність відкритих кредитів в інших організаціях;
  3. Наявність прострочених кредитів;
  4. Вказання ​​помилкових даних в заявці;
  5. Негативні відносини з даним позичальником в минулому.

Основні причини відмови МФО

Всі перераховані вище негативні чинники відображаються у скоринговій системі МФО. І впливають на схвалення або відхилення кредитної заявки. У випадку з онлайн-кредитами рішення про видачу позики формується буквально за кілька хвилин. І звісно цього часу недостатньо, щоб проаналізувати всі фактори ризику. Тому часто скорингова система проходиться по аналізу тільки основних факторів.

Дії після відмови в позиці

Якщо вам відмовили у позиці, то не варто впадати у відчай, вважаючи, що у вас тепер немає і шансу отримати кредит онлайн. Саме в таких ситуаціях вам допоможе наша онлайн-платформа Ukasko.ua.

Адже на Ukasko ви зможете підібрати кредит онлайн і подати заявку в усі цікаві для вас мікрофінансові організації. У картці кредитної пропозиції ви відразу можете побачити умови та переваги кожної МФО, дізнатися, чи видають вони позики проблемним клієнтам і чи потрібні офіційні документи про місце роботи.

 

Тому, якщо вам відмовили в позиці, то не турбуйтеся. Просто підберіть собі кредит на нашому безкоштовному агрегаторі, вибравши МФО, які видають кредити без відмови через погану кредитну історію. А ще ви можете подати заявку відразу в кілька мікрофінансових організацій і збільшити свої шанси на швидке отримання кредиту.

Що може зіпсувати репутацію позичальника

Репутація позичальника ґрунтується на його відносинах з МФО або банком. І якщо ви затримуєте виплати за кредитом або прострочили його, а тим більше, якщо справа дійшла до судового розгляду, то, ясна річ, що репутація клієнта в даній МФО вже буде зіпсована. Тому будь-які борги, затримки або відмови у виплатах і уникнення кредиторів негативно позначаться на репутації та на вашій кредитній історії.

Як підвищити ймовірність схвалення мікропозики?

Однак якщо вам відмовили у позиці, то щоб уникнути подальших проблем, потрібно дізнатися причину. Звичайно, за допомогою нашого агрегатора ви завжди зможете знайти МФО і кредити без відмови, але краще з'ясувати в чому справа, щоб це не позначилося негативно на інших сферах життя.

Погана кредитна історія найчастіше зазначається причиною відмови у кредиті. Для того, щоб перевірити кредитну історію, ви можете скористатися послугами будь-якого кредитного бюро. Бюро кредитних історій формує виписку за позиками, розстрочками та історією платежів людини.

Як очистити кредитну історію

Тому якщо ви знаєте про те, що ваша кредитна історія не є найкращою, то ситуацію потрібно виправляти. Як можна поліпшити кредитну історію?

Кредитна історія псується через прострочення і борги за кредитами. І виправляється вона аналогічно. Тобто, щоб поліпшити кредитну історію, потрібно брати кредити та вчасно їх закривати.

Звучить просто, але на ділі позичальник з поганою кредитною історією стикається з тим, що далеко не у всіх банках і навіть МФО він може отримати кредит. В цьому і полягає складність виправлення кредитної історії.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Перелік МФО: де точно дадуть позику?

Як варіант, ще можна просто почекати. У будь-якої кредитної історії є термін давності. Наприклад, 5 років не беріть кредит. Але навіщо так чинити, якщо можна скористатися агрегатором Ukasko і вибрати відповідні умови МФО.

Замислюючись про те, чому не дають позику, людина звичайно ж хоче знайти МФО і мікропозики, які дають всім без відмови. Напевно, в такій ситуації є великі прострочення по кредитах і проблеми з кредитною історією.

Але немає такої МФО, яка дала б кредит будь-якій людині. Адже потрібні якісь гарантії повернення. Тому ми пропонуємо вам два варіанти дій:

  1. Знайти на Ukasko МФО, які кредитують навіть з поганою кредитною історією;
  2. Оформити позику в новій МФО, в якій раніше ви не брали кредит і з якою не було конфліктів.

Якщо у вас залишилися ще які-небудь питання, зверніться в наш онлайн-чат або за телефонами в підтримку. Наші консультанти зможуть допомогти вам з підбором кредиту і проконсультують за питаннями, що виникли у вас.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати