Туристична страховка в Китай

Зміст

  1. Чи потрібна страховка до Китаю
  2. Вимоги до страховки до Китаю
  3. Що додати до страховки
  4. Які страхові випадки покриває страховка
  5. Скільки коштує туристична страховка в Китай
  6. Вартість медичних послуг у Китаї
  7. Що робити, якщо настав страховий випадок

Чи потрібна страховка до Китаю

Китай приваблює безліч туристів з усього світу своєю унікальною культурою, історією, архітектурою та особливим ставленням до життя. Сюди їдуть не лише за натхненням та відпочинком, а й за просвітленням. Це країна контрастів та яскравих відмінностей у всьому.

Туристична страховка до Китаю обов'язково потрібна. Це необхідно і для отримання візи, і щоб убезпечити себе. Китай – країна, яка дуже відрізняється від нашої. У всьому, починаючи з клімату, повітря та природи до хвороб та інфекцій. Навіть незвична їжа та вода можуть спровокувати захворювання. Тому без страховки не обійтись.

Але яка страховка потрібна для подорожі до Китаю? Як оформити туристичну страховку до Китаю та на що звернути увагу? Читайте про це далі у блозі агрегатора Ukasko!

Вимоги до страховки до Китаю

До того ж багато хто їде до Китаю на роботу, а не за враженнями. Це передбачає більш тривале перебування в країні та підвищену кількість ризиків, у тому числі й виробничих. Іноземних громадян у Китаї обслуговують приватні клініки на платній основі. Тому не варто занадто економити на страховці до Китаю. Особливо, якщо ваш відпочинок – це не просто відвідування родичів та мінімум пересування країною.

Якщо ж ви їдете на роботу або на навчання та оформляєте відповідну візу, то залежно від вашої діяльності до страховки можуть бути додаткові вимоги. Наприклад, певна сума відшкодування чи наявність додаткових опцій. Тому радимо вам заздалегідь вивчити інформацію з приводу вимог до вашої страховки, і вибирати відповідний поліс на нашому сайті.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Що додати до страховки

Страховка в Китай може містити як стандартні, так і специфічні ризики. Якщо ви їдете на роботу, то поліс відрізнятиметься від звичайного туристичного. Аналогічно й з тривалістю поїздки. Якщо ви їдете в Китай ненадовго відпочити, вам може вистачити і мінімальної страхової програми. А якщо ваше перебування в Китаї буде тривалим, краще вибрати максимальну кількість ризиків. Адже чим довше ви в іншій країні – тим вищий ризик захворювань чи травм.

Наразі актуальним також буде покриття захворювання на коронавірус та страховку від невиїзду та скасування рейсу. Через те, що кордони зараз можуть різко закрити, і ви можете втратити гроші за квитки.

Які страхові випадки покриває страховка

Вибір страхових випадків, які входитимуть до вашого полісу - це дуже важливо. Тому що туристична страховка не є панацеєю від усього, вона не покриває все без винятку. На відшкодування можна розраховувати лише якщо ваше захворювання чи травма є у списку страхових випадків туристичного поліса.

Наприклад, ви можете додати до страховки покриття спортивних травм або стоматологію. При виборі страховки слід орієнтуватися на планування дозвілля та власне самопочуття. Це може вплинути на те, які ризики варто додати в страховку.

Також зверніть увагу, що є загальне страхове покриття. Допустимо, 30 000 євро. Але для кожного страхового випадку передбачено свої страхові ліміти. Це може бути і 100, і 200, і 1000 доларів для покриття захворювання. І це важливий момент, тому що через це можуть виникати непорозуміння. Також для кожного страхового випадку можлива своя франшиза. Дивіться і на цей нюанс теж.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Скільки коштує туристична страховка в Китай

Ціна туристичної страховки залежить від того, які ризики будуть включені в поліс. А також яка франшиза. Поліс із франшизою коштує дешевше, ніж страховка з повним покриттям. Але чи варто заощаджувати на своєму здоров'ї?

Порівняти те, скільки коштує страховка для поїздки до Китаю, ви можете за допомогою нашого безкоштовного агрегатора Ukasko. Для цього потрібно скористатися нашим онлайн-калькулятором, вказати країну призначення, вік страхувальника та термін перебування за кордоном. Після цього ви побачите доступні варіанти туристичних страховок до Китаю. І можете вибрати поліс, порівнявши їх за ціною.

Варіанти є різні. Є дуже дешеві. Наприклад, від 16 грн на день. Є повні елітні страхові програми, значно дорожчі. Є також бюджетні стандартні тарифи. У картці кожної пропозиції ви знайдете перелік опцій та суми страхового покриття. І можете порівняти різні варіанти.

Також ціна страховки до Китаю залежить від віку страхувальника. Чим молодше людина - тим здоровіше, як заведено вважати. Тому вік мандрівника – це ще один фактор, що впливає на вартість туристичного поліса до Китаю.

Вартість медичних послуг у Китаї

Медицина в Китаї дуже контрастна, як і все інше в цій країні. З одного боку, це інновації та високий рівень розвитку. До Китаю за лікуванням їдуть навіть із США та Європи. А з іншого боку, у китайців дуже високий рівень довіри до традиційної медицини. Дуже багато жителів Китаю взагалі відмовляються визнавати сучасні методи лікування, віддаючи перевагу національним методикам. І практично в кожній лікарні чи лікарському кабінеті поряд з актуальними лікувальними методами вам запропонують на вибір процедури китайської народної медицини. Наприклад, фітотерапію, акупунктуру, масаж, гімнастику тощо.

Можна сказати, що медицина в Китаї знаходиться на високому рівні, попри деякі проблеми у медичній системі. Але хто їх не має. І водночас медицина в Китаї дешевша, ніж у США чи Західній Європі. Тому дуже багато європейців та американців приїжджають до Китаю на лікування. Тут дуже розвинений медичний туризм.

Скільки коштує лікування у Китаї? Звичайно ж, вартість прийому та лікування в державних та приватних клініках відрізнятиметься, і навіть у лікарнях різних міст. Але в середньому можна виділити такі ціни на лікування в Китаї:

  • 40-120 доларів за консультацію лікаря;
  • від 300 доларів за комплексну діагностику (пакет);
  • від 1500 доларів за операцію.

Що робити, якщо настав страховий випадок

Як бачите, медицина в Китаї дорожча за нашу. І туристична страховка для Китаю більш ніж доцільна. Але тут питання не лише у вартості лікування. А в тому, що вирізняє китайську медичну систему.

У Китаї фахівців вузького спрямування набагато більше, ніж терапевтів. І отримати до них напрямок швидко, без довгого запису, практично нереально. Навіть місцеві жителі довго чекають на прийом чи відстоюють довгі черги. Також враховуйте проблему мови. У Китаї мало хто розуміє та спілкується англійською.

Більшість лікарів вважають за краще працювати у великих містах. Тож у сільській місцевості та у провінціях проблема не лише в тому, щоб швидко потрапити на прийом до лікаря, а й взагалі його знайти.

Тому, якщо настав страховий випадок, то насамперед повідомте свою страхову компанію про це. Далі працівник страхової компанії скоординує ваші дії.

Важливий момент! Деякі компанії мають партнерські лікувальні заклади у різних країнах. І якщо клініка-партнер є і в Китаї, то при настанні страхового випадку вас можуть направити туди. Але не всі страхові компанії так працюють. Деякі відшкодовують витрати потерпілим вже після повернення на батьківщину відповідно до наданих чеками про витрати на лікарів та ліки. Тобто за настання страхового випадку їм доводиться лікуватися самостійно. Заздалегідь уточніть, як працює страховка в Китаї, в тих страхових компаніях, які вас цікавлять. Адже якщо страхова немає лікарень-партнерів у Китаї, то потрібно врахувати можливі витрати при плануванні бюджету на поїздку.

Вибирайте надійну страховку для поїздки до Китаю за найдоступнішою ціною за допомогою нашого безкоштовного агрегатора Ukasko!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати