Чи Випустять за Кордон з Кредитом в Україні

Зміст

  1. Чи можна виїхати за кордон з кредитом
  2. Прострочений кредит виїзд за кордон
  3. Чорний список боржників при виїзді за кордон Україна
  4. Як дізнатися, дозволений виїзд за кордон чи ні
  5. Що робити, якщо заборонений виїзд за кордон з кредитом

Чи можна виїхати за кордон з кредитом

Навіть добросовісний позичальник може стати боржником банку або МФО. Комусь урізали зарплату, а хтось став жертвою людської або системної помилки. Не внесли до бази, чи не передали інформацію в кредитне бюро або просто позичальник не отримав попереджувальний лист і потрапив в чорний список - можливі різні непередбачені ситуації. Та іноді про те, що людина має борг по кредиту вона дізнається тільки на кордоні, коли йому відмовили у виїзді. Що робити в такій ситуації?

Багато людей чули розповіді про те, що якщо у людини є заборгованість по кредиту, то виїзд за кордон йому закритий. Хоча багато позичальників з поганою кредитною історією не відмовилися б від поїздки за кордон з метою заробітків. Але чи можуть вони її здійснити?

Прострочений кредит виїзд за кордон

Насправді, людина з простроченням по кредиту звичайно ж може опинитися в списку тих, кому заборонений виїзд за кордон. Але для цього потрібні певні обставини. Якщо у вас є одиничне або незначне прострочення по кредиту, заборгованість за комунальні послуги або не виплачена частина розстрочки, то в виїзді за кордон вам відмовляти не повинні. Для того, щоб стати невиїзним громадянином України потрібні причини серйозніше.

В якому випадку тоді співробітники прикордонної служби можуть відмовити в перетині кордону? Тільки якщо є відповідна постанова суду або Державної виконавчої служби.

Дуже часто таке відбувається, якщо прострочення по кредиту вже велике або за позикою давно не надходили платежі. Навіть якщо людина не ховається від кредиторів і вступає з ними в діалог, відповідає на дзвінки або прохає про реструктуризацію боргу, це не означає, що відносно нього не будуть застосовуватися санкції. Навіть в разі комунікації з позичальником кредитна організація може подати в суд щодо стягнення боргу.

Особливо ситуація погіршується, якщо позичальник не живе за адресою прописки. Саме такі справи найчастіше досягають судового розгляду. Коли у людини виникають проблеми з погашенням боргу, то йому поштою відправляють повідомлення. За Законом використовується для цього адреса прописки позичальника. Якщо людина проживає за іншою адресою, то лист залишається не врученим і повертається назад. І це стає достатнім приводом для продовження судового розгляду.

Звичайно ж, суд так само відправляє всі повідомлення поштою, і людина їх не отримує. Неявка відповідача до суду дозволяє винести рішення суду на користь позивача. І тоді банк або мікрофінансова організація передає постанову в Державну виконавчу службу (ДВС).

Чорний список боржників при виїзді за кордон Україна

У разі проживання за іншою адресою відповідач знову ж навіть може не знати про те, що в ДВС проти нього порушено справу. І вже на підставі процесу в Державній виконавчій службі подається прохання про внесення боржника до списку невиїзних громадян України. Після того, як клопотання буде задоволено (знову ж таки, це може відбуватися без появи відповідача до суду), дані позичальника передаються в Головний центр обробки спеціальної інформації при Державній Прикордонній Службі України. Після цього людині буде відмовлено у виїзді на кордоні.

Тому, якщо ви маєте кредит і особливо пропустили обов'язковий платіж, то не лишайте все на самоплив. Особливо, якщо проживаєте не за місцем прописки. Час від часу перевіряйте поштову скриньку, або зателефонуйте в банк або МФО для того, щоб дізнатися стан справ по кредиту. Ховатися від кредиторів - це не вихід, і він може призвести до куди більш сумних наслідків.

Як дізнатися, дозволений виїзд за кордон чи ні

Щоб не зіпсувати собі відпустку і не втратити гроші за квитки та проживання за кордоном, перед тим, як планувати поїздку, дізнайтеся чи дозволено вам залишати країну. Зробити це можна наступними способами:

  • Відвідати канцелярію районного суду і дізнатися, чи немає відкритих позовів на ваше ім'я;
  • Звернутися до Адміністрації Державної прикордонної служби;
  • Звернутися в банк або МФО, де у вас є кредити.

Якщо ви будете знати актуальну інформацію про стан свого боргу за кредитом, то зможете не тільки уникнути неприємних сюрпризів на кордоні, а й захистити себе в суді першої інстанції та не допустити передачі даних в Головний центр обробки спеціальної інформації при Державній Прикордонній Службі України.

Що робити, якщо заборонений виїзд за кордон з кредитом

Але якщо ви все-таки потрапили в таку ситуацію на кордоні та вам не дозволено перетинати кордон, то показувати довідки та чеки про сплату кредиту марно. Виїзд за кордон стане доступний тільки після того, як інформацію отримає Головний центр обробки спеціальної інформації при Державній Прикордонній Службі України та вас видалять з чорного списку. Як це зробити?

  1. Погасіть повністю кредит. Після сплати боргу інформація буде передана в Державну Виконавчу Службу, де буде закрито виконавче провадження. Після цього дані надходять до Головного центр обробки спеціальної інформації та протягом 30 днів заборони на виїзд знімаються.
  2. Подайте апеляцію. Можна оскаржити судове рішення, яке винесло постанову на заборону перетину кордону. Можна спиратися на те, що боржник не ухилявся від сплати боргу. Але краще все-таки звертатися за допомогою до юристів, які зможуть грамотно підготувати інформацію і вести справу.

Якщо в апеляції буде відмовлено, то зняти заборону на виїзд за кордон можна буде тільки першим способом, тобто повністю погасити кредит, передати всі папери у відповідну інстанцію та чекати скасування санкцій.

Пам'ятайте, що будь-який цивільний позов може стати причиною відмови у виїзді за кордон, незалежно від місця, де ви оформили кредит. Крім того, кредит, навіть без прострочень, вплине на отримання візи. Якщо розмір щомісячного платежу перевищує 60% офіційної заробітної плати, то це може викликати питання у працівників посольства щодо того, чи може людина утримувати себе на території чужої держави.

Щоб не допускати нездійсненних боргових зобов'язань, але мати можливість спокійно розпоряджатися кредитними коштами, важливо вибирати вигідний кредит з відповідною відсотковою ставкою. Це дозволить вчасно здійснювати платежі та не стикатися з проблемою заборони на виїзд з України через кредитні зобов'язання. Тому якщо вам потрібен кредит, порівняйте умови від різних мікрофінансових організацій на нашому сайті та підберіть найбільш вигідну для себе пропозицію кредиту. До того ж подавши заявки відразу до декількох МФО, ви зможете не тільки підвищити свої шанси на отримання кредиту, але і прискорити його оформлення.

Вибрати Вигідний Кредит На Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати