Як вибрати КАСКО

Зміст

  1. Чому автолюбителі вибирають КАСКО
  2. Навіщо потрібна страховка КАСКО?
  3. Як застрахувати автомобіль по КАСКО?
  4. Як визначитися з франшизою
  5. Поради щодо вибору КАСКО для автомобіля
  6. На що звернути увагу при укладанні страхового договору
  7. Як вибрати надійну страхову компанію
  8. Від чого залежить ціна КАСКО
  9. Тарифи за програмою КАСКО

Чому автолюбителі вибирають КАСКО

КАСКО відрізняється від ОСЦПВ дорожчою ціною. Але навіть попри це поліси страхування КАСКО купують дуже часто і цілком охоче. У чому ж секрет цього страхування?

Що таке КАСКО? Це комплексне страхування транспорту від ризиків, пов'язаних з пошкодженням чи повним знищенням. Це добровільне страхування, та оформляти його зобов'язані не всі водії. Оформлення КАСКО залишається на розсуд кожного.

Ризики та опції поліса також вибирає сам водій. Різні страхові компанії пропонують різні варіанти полісів, з різними сумами відшкодування, опціями, повним або частковим покриттям. І серед усіх страховок кожен може вибрати, то що йому потрібно. І головним плюсом КАСКО є те, що власник страховки отримує виплати незалежно від того, чи винен він в отриманні збитку чи ні.

Навіщо потрібна страховка КАСКО?

КАСКО дозволяє застрахувати свій автомобіль від будь-якого збитку. Кожен поліс КАСКО передбачає конкретні ризики. Але загалом те, від чого страхує КАСКО, можна охарактеризувати як:

  • Від викрадення;
  • Від знищення;
  • Від шкоди в ході аварії;
  • Від ушкоджень людьми, природою і техногенними факторами;
  • Від злому;
  • Від крадіжки тощо.

Також звертаємо увагу на те, що КАСКО та ОСЦПВ - це два різних поліси, які ніяк не замінюють і не виключають один одного. Тому що багато водіїв думають, що оформивши КАСКО можна уникнути придбання ОСЦПВ. Але це не так. ОСЦПВ оформляється обов'язково, це вимога закону, і вона не залежить від наявності або відсутності інших страховок.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як застрахувати автомобіль по КАСКО?

Ви можете застрахувати автомобіль полісом КАСКО самостійно, але для цього вам доведеться витратити час і відвідати офіси обраних страхових компаній, а також поспілкуватися зі страховим агентами. Або ви можете оформити поліс КАСКО на безкоштовному агрегаторі Ukasko, залишивши заявку нашим менеджерам. Ми підберемо для вас відповідні варіанти та запропонуємо їх вам. А вам залишиться лише вибрати потрібний поліс. Комунікацію зі страховою ми також беремо на себе, щоб зробити процес оформлення КАСКО максимально простим і приємним для вас.

Відсотки та комісію за свої послуги та допомогу в оформленні страховки Ukasko.ua не бере!

Як визначитися з франшизою

Що таке франшиза в страхуванні? Грубо кажучи, це та сума, яку не виплачує страхова компанія. Є різні види франшизи, але в автострахуванні найчастіше зустрічається фіксована сума, яка вказується в страховому договорі. А при настанні страхового випадку власник страховки отримує необхідне страхове відшкодування за вирахуванням суми франшизи. Але можливі й інші варіанти франшизи, наприклад, відсоток від загальної суми збитку.

Навіщо потрібна франшиза? Наявність франшизи в полісі здешевлює його. Страховка з франшизою коштує дешевше. Але ж суть КАСКО в тому, щоб відшкодувати весь отриманий збиток. Тому доречність оформлення КАСКО з франшизою кожен водій визначає самостійно. Можливо, навіть наявність франшизи буде більш вигідною у порівнянні зі співвідношенням повної суми відшкодування і вартості страховки.

Поради щодо вибору КАСКО для автомобіля

Не кожен автомобіль можна застрахувати КАСКО. Для автомобілів певного віку страхування КАСКО недоступно. Наприклад, старше 10 років. Але страхова компанія також може самостійно регулювати даний віковий поріг. Деякі СК не страхують КАСКО автомобілі старше 7 років, а інші навпаки пропонують спеціальні програми КАСКО для більш дорослих автомобілів. Але такі страховки зазвичай містять обмежений набір ризиків та індивідуальні умови страхування. Тому якщо ви хочете застрахувати авто КАСКО, потрібно порівнювати пропозиції від різних страхових компаній. І зробити це безкоштовно ви можете за допомогою агрегатора Ukasko.

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати

На що звернути увагу при укладанні страхового договору

Звертати увагу обов'язково потрібно на умови договору. Незалежно від того, що вам каже страховий агент, самостійно прочитайте договір і уточніть всі незрозумілі моменти. Адже завжди може мати місце людське нерозуміння.

  1. Зверніть увагу на суми відшкодування, передбачені по кожному з ризиків.
  2. На умови виплати і ситуації, коли відшкодування не положено.
  3. На рейтинг страхової компанії і на відгуки клієнтів.

Як вибрати надійну страхову компанію

Якій страховий довірити машину? Перше, на що варто звертати увагу при виборі КАСКО - це не ціна. Слід дізнатися рейтинги страхової компанії та те, як швидко вона може виплатити відшкодування. І перевірити наявність необхідних ліцензій для оформлення конкретної страховки.

Від чого залежить ціна КАСКО

Багатьох водіїв, які хочуть оформити страховку, цікавить ціна КАСКО. І це логічно, адже якщо автоцивілка відрізняється демократичними цінами, то КАСКО коштує в кілька разів дорожче автоцивілки. Але ціну КАСКО неможливо назвати. Вона не буває єдиною. Вона розраховується індивідуально і залежить від різних факторів. Це:

  • Рік випуску автомобіля;
  • Марка і модель транспорту;
  • Вартість і знос автомобіля;
  • Ціни на його запчастини;
  • Вік і стаж водія;
  • Ризики, які покриває страховка;
  • Суми покриття страховки та ін.

Також ціну страховки диктує сама страхова. Тому для того, щоб не переплачувати за одні й ті ж опції КАСКО просто через прайс страхової компанії, ми рекомендуємо вам порівняти пропозиції за допомогою нашого безкоштовного агрегатора Ukasko.

Тарифи за програмою КАСКО

Страхувати чи машину по КАСКО? Це вирішувати тільки вам. Зі свого боку ми можемо гарантувати те, що допоможемо вибрати найвигіднішу та відповідну страховку, і забезпечимо справжній поліс, без ризику для вас потрапити в пастку шахраїв, адже не всі страхові компанії мають право страхувати машини по КАСКО. Якщо ви звернетеся до нас, то ми заощадимо ваш час і зв'яжемося зі страховими, щоб розрахувати вартість КАСКО для вашого транспорту. Після цього ми запропонуємо вам ті варіанти, які будуть відповідати вашому бюджету і вимогам, а також розповімо про особливості та бонуси кожного з них. Так ви оформите КАСКО вигідно і швидко!

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати