Як анулювати договір Зеленої карти

Зміст

  1. Мені не потрібна страховка, яку я купив. Що робити?
  2. Як можна достроково повернути страховку
  3. Які документи подавати із заявою?
  4. Які заходи може вжити страхова компанія
  5. Чи повернуть гроші після розірвання договору?
  6. Коли клієнт і страхова компанія можуть розірвати договір
  7. Страхова компанія або банк відмовляються повертати гроші. Що робити?

Мені не потрібна страховка, яку я купив. Що робити?

Плани змінюються. Ось, наприклад, планували ви поїздку за кордон до родичів, а тут вони самі наскочили до вас із візитом-сюрпризом. І страховка на машину або квитки, куплені для поїздки, вже виявилися непотрібними. І що тоді робити? Квитки здати можна. А ось чи можна скасувати страховий поліс? Нумо розберемося.

Як можна достроково повернути страховку

Як достроково закрити страховку? Страховий поліс, в тому числі й Зелену карту, можна дуже легко повернути, якщо він ще не набув чинності. Тоді це відбувається набагато швидше, ніж якщо страховка вже почала діяти.

Як анулювати договір Зеленої карти? Якщо ви купували поліс Зеленої карти на нашому сервісі або за допомогою консультантів Ukasko, то ми зробимо всю роботу за вас. Зверніться в нашу підтримку, і ми анулюємо ваш договір в страховій, після чого повідомимо вам про послідовність отримання коштів.

Якщо ж ви купували Зелену карту самостійно без використання агрегатора Ukasko, то на жаль, вам доведеться контактувати зі страховими компаніями самостійно. Але надалі ми радимо вам оформляти страховки на нашій платформі онлайн-страхування, щоб ви могли повністю зняти з себе турботу про комунікації зі страховою компанією.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Які документи подавати із заявою?

Для того, щоб анулювати страховку, потрібно написати заяву в страхову. Разом з цією заявою необхідно також надати копії своїх документів, паспорта та ідентифікаційного коду, а також вказати банківські реквізити для повернення коштів.

Які заходи може вжити страхова компанія

Страховий договір анулюється з боку страхової компанії в разі зазначення неправдивих даних в полісі та якщо ліміт страхових виплат уже був перевищений. Також страхова компанія може розірвати договір, якщо власник поліса знаходиться в країні нелегально або не має прав на укладення поліса. Наприклад, поліс ОСЦПВ без водійських прав.

Чи повернуть гроші після розірвання договору?

Як анулювати страховку і повернути гроші? Страхова компанія зобов'язана повернути гроші після розірвання страхового договору. Повернення коштів, їх ліміти та сам процес залежать від того, чи набув поліс чинності.

Якщо страховка була анульована практично відразу після покупки та поліс ще не є чинним, то кошти будуть повернуті в повному обсязі. Якщо ж страховка вже набула чинності то гроші будуть повернуті з урахуванням вирахування за час використання поліса, а також комісії страхової компанії за ведення справи.

Звертаємо вашу увагу, що термін і сума повернення коштів повністю залежить від страхової компанії.

Коли клієнт і страхова компанія можуть розірвати договір

Клієнт і страхова компанія можуть розірвати договір за погодженням обох сторін. Іноді може знадобитися пояснення причини, однак найчастіше це не потрібно. Навіть якщо клієнт просто передумав страхуватися чи вирішив вибрати іншу компанію.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Страхова компанія або банк відмовляються повертати гроші. Що робити?

Такої ситуації виникнути не повинно, однак можливо це передбачено індивідуальними умовами договору. Згідно зі стандартним договором страхування страхова компанія зобов'язана повернути гроші. Якщо ж така ситуація виникла, то, можливо, ви довго користувалися даною страховкою і з урахуванням комісії за ведення справи та вирахуванням коштів за використання поліса, повертати вже просто нічого.

Якщо ж ви розриваєте поліс зі страховою компанією, яка знаходиться в процесі ліквідації або оголошення себе банкрутом, або ж у неї відкликали ліцензію, то зобов'язання з відшкодування лягають на регулятор МТСБУ.

У будь-якому випадку, знайте, що ви можете анулювати Зелену карту і отримати свої гроші назад. І не тільки Зелену карту, але й інші страховки.

Якщо вам потрібно розірвати договір і оформити новий, або ж у вас залишилися які-небудь питання, то наші менеджери готові допомогти вам. Зверніться в нашу тех підтримку, і наші консультанти допоможуть вам визначитися зі страховкою або анулювати вже наявний поліс.

Рекомендуємо вам скористатися безкоштовним агрегатором Ukasko для оформлення страховок для того, щоб надалі вам не довелося комунікувати зі страховою компанією. Адже ми надаємо повний сервіс для наших клієнтів. Навіть якщо вам потрібно розірвати страховку.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати