Як Поїхати за Кордон на Власному Автомобілі

Зміст

  1. Що потрібно, щоб подорожувати на своєму авто
  2. Зелена карта для виїзду за кордон
  3. Кому потрібно оформляти Зелену карту
  4. Особливості автомобільного туризму

Що потрібно, щоб подорожувати на своєму авто

Ті, хто хоч раз пробували самостійну подорож на своєму автомобілі, напевно не захочуть відмовлятися від такого задоволення. З боку інколи здається, що це дуже складно, вимагає від мандрівника певного досвіду в туризмі, знань законів, правил і взагалі всього на світі. Але насправді, це простіше, ніж здається. І Ukasko підготував для вас певну пам'ятку того, що вам треба знати для поїздки за кордон на особистому транспорті.

Самостійні подорожі набувають все більшої популярності. З одного боку, це, звичайно ж, відповідальність. Самостійне планування маршруту, бюджету, підготовка потрібних документів, пошук квитків, житла і розваг. Але з іншого боку, це і повна свобода. Можна відвідати абсолютно будь-який куточок країни, дістатися до самих мальовничих пейзажів і не бути залежним від розкладу громадського транспорту, наявності квитків, гідів, екскурсій та інших соціальних факторів.

Але для того, щоб ваші мрії про ідеальну подорож стали реальністю, потрібно дотримуватися ряду вимог і підготуватися до подорожі. Навіть, якщо ви зібралися в поїздку спонтанно.

  1. Потрібно мати при собі всі необхідні документи;
  2. Потрібно зібрати всі необхідні речі;
  3. Дізнатися закони та особливості автомобільного руху тієї країни, до якої ви плануєте поїздку.

Перелік потрібних у подорожі речей - це індивідуальна річ. Але в будь-якому випадку треба піклуватися про безпеку і про непередбачені ситуації. Обов'язково потрібна аптечка, вогнегасник, теплий одяг або ковдра, невеликий запас їжі та води. Все інше збирається відповідно до особистих потреб або, якщо ж щось забули вдома, то все можна купити на місці, аби були гроші.

Але ось без потрібних документів подорож може просто не відбутися. Вас можуть не пропустити через кордон або оштрафувати на території чужої держави, або навіть депортувати.

Зелена карта для виїзду за кордон

Одним з необхідних для виїзду за кордон документів є страховка для виїзду за кордон. І ми зараз говоримо не тільки про туристичний поліс для мандрівника, а й про Зелену карту на автомобіль.

Зелена карта - це міжнародний поліс страхування відповідальності власників наземного транспорту. За своєю дією він схожий з ОСЦПВ (автоцивілка). Зелена карта відшкодовує збитки потерпілим з вини власника поліса в разі ДТП за кордоном.

Ціна Зеленої карти фіксована державою, і залежить від типу транспорту, тривалості поїздки та країни призначення. Але страхові компанії включають у поліс додаткові послуги та опції, що впливає на підсумкову вартість Зеленої карти. Тому якщо ви хочете оформити страховку вигідно і без зайвих переплат, то рекомендуємо вам скористатися нашим сайтом. На Ukasko ви можете порівняти і вибрати найвигіднішу страхову пропозицію від надійної компанії!

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Кому потрібно оформляти Зелену карту

Але Зелена карта потрібна не всім мандрівникам. Всього угоду про дію міжнародної системи страхування Зелена карта підписали понад 40 країн. Для подорожі ними на автомобілі або мотоциклі обов'язково потрібно оформляти поліс Зеленої карти. Інакше можуть виникнути складності з прикордонним контролем, штрафи від іноземної влади, не кажучи вже про те, що в разі ДТП вам доведеться самостійно відшкодовувати завдані збитки. А в країнах Європи часто навіть немає меж законного відшкодування. І винуватців ДТП нерідко змушують довічно відшкодовувати збиток.

Зелену карту для виїзду за кордон потрібно оформляти не тільки фізичним особам, а й юридичним. Якщо ви їдете в іншу країну по роботі, а не насолоджуватися її красою, то це також не звільняє водія від необхідності оформлення поліса міжнародного страхування. Тих водіїв, хто нехтував вимогами Закону про оформлення Зеленої карти можуть не тільки оштрафувати, а й депортувати з країни з внесенням до "чорного списку". Тому не ставте під удар свій добробут і можливість вільно подорожувати по світу, і оформляйте вчасно необхідні страховки разом з Ukasko.ua!

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Особливості автомобільного туризму

Ну і звичайно ж, крім документів і речей потрібно знати ще й особливості законодавства тієї країни, в яку ви прямуєте. Наприклад:

  • Дороги в гірській частині Австрії нерідко закриті взимку для проїзду. Через особливості клімату на особистому транспорті сюди рекомендується їхати з травня до листопаду.
  • У більшості європейських країн правосторонній дорожній рух. Однак прямуючи до Великобританії, Ірландії чи Мальти не забувайте про те, що в цих державах лівосторонній рух.
  • У Польщі, Болгарії, Німеччини, Австрії та Іспанії в населених пунктах дозволяється рух з максимальною швидкістю 50 км / ч. За їх межами - 90 км / ч в Польщі, Болгарії та Іспанії, а в Австрії та Німеччині - до 100 км / ч.
  • Сума штрафу в Європі залежить від швидкості, з якою ви їхали. Чим більше перевищення - тим більший штраф.
  • Обов'язково потрібно мати при собі жилет зі світловідбиваючими вставками. В Європі водій зобов'язаний надягати його кожен раз, коли він виходить з машини на трасі, або коли знаходиться на проїжджій частині. За недотримання цього правила передбачається штраф.
  • У Німеччині існує велика кількість екологічних зон, в яких заборонено проїзд на автомобілі. Тому перед тим, як планувати маршрут, ознайомтеся з відповідною інформацією з метою уникнення непорозумінь з поліцією.

Розмір штрафів в Європі в середньому варіюється від 20 до 100 євро, а деякі ситуації, наприклад, сильне порушення швидкісного ліміту, караються позбавленням водійських прав. Тому будьте гранично уважні на дорогах і не нехтуйте оформленням відповідних страхових полісів на сайті Ukasko.ua!

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Что Нужно, чтобы Поехать за Границу на Своем Автомобиле

Как подготовиться к самостоятельному путешествию за границу на своем авто? Необходимые документы и страховка 

Що Потрібно, щоб Поїхати за Кордон на Своєму Автомобиле

Як підготуватися до самостійного подорожі за кордон на своєму авто? Необхідні документи і страховка