Карантин: Як Працюють Страхові Компанії та Як Оформити ОСЦПВ?

Зміст

  1. Чи дозволена діяльність страхових компаній під час карантину?
  2. Як в карантин працюють страхові компанії?
  3. Як оформити ОСЦПВ під час карантину?
  4. Що зміниться у врегулюванні страхових подій

Карантин вніс зміни в житті всіх людей. Він торкнувся і особистих відносин, й сферу праці, бізнесу та послуг. Багато підприємств закрилися, а деякі перейшли на особливий режим роботи. Як в умовах карантину ведуть свою діяльність страхові компанії і як купити страхування на машину?

Чи дозволена діяльність страхових компаній під час карантину?

У зв'язку з введенням карантину в Україні та обмеженням діяльності багатьох компаній та організацій до 24 квітня 2020 року, Кабмін видав відповідну постанову, в якому докладно йдеться про дозволені види товарів і послуг. Таким чином, згідно з Постановою Кабміну «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», робота страхових компаній є дозволеною, поряд з господарськими, продовольчими магазинами, заправками, аптеками та банківськими організаціями.

В умовах загальнонаціонального карантину обмежена робота не тільки організацій та установ, а й громадського транспорту. Пересуватися можна тільки власним автомобілем. А це означає, що страхування ОСЦПВ важливо як ніколи.

Як в карантин працюють страхові компанії?

Діяльність страхових компаній, як і всіх організацій, які отримали можливість не припиняти свою роботу, відбувається в певних умовах. Керівництво перевело більшу частину свого колективу на роботу вдома. Ті співробітники, які не мають можливості працювати дистанційно, продовжують свою роботу в офісах чи в відділеннях.

Компанія зобов'язана забезпечити всіх працівників медичними масками та рукавичками, а офіси й приміщення регулярно дезінфікують. В цілому, зараз отримали шанс зміцнити свої позиції на ринку саме ті страхові, які досить сучасні й розвивають свої онлайн-продукти. Багато фірм спростили процедуру приймання документів, переоформлення полісів ОСЦПВ і зміни даних клієнтів. Вони приймають необхідні документи в електронному вигляді, скани й копії.

Як оформити ОСЦПВ під час карантину?

Обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності було та залишається одним з найбільш популярних продуктів страхування. ОСЦПВ необхідно оформляти незалежно від карантину, адже інакше ви просто не маєте права експлуатувати свій транспортний засіб.

Під час карантину тим більше слід звернути увагу на можливість оформити ОСЦПВ онлайн. Утримайтеся від відвідування офісів страхових! Електронний поліс ОСЦПВ є чинним документом. Вам не потрібно роздруковувати поліс ОСЦПВ. Його можна зберігати в телефоні або планшеті. При перевірці документів співробітниками дорожньої поліції досить назвати номер страхування або показати поліс ОСЦПВ на екрані вашого гаджета.

Якщо до карантину ви сумнівалися в тому, чи варто оформляти ОСЦПВ онлайн, то зараз саме час спробувати. Оформлення ОСЦПВ на сайті UKASKO займає 5-10 хвилин, а після оплати поліс моментально приходить на вказану адресу електронної пошти. Оформлення ОСЦПВ онлайн не вимагає контактів зі сторонніми людьми чи навіть кур'єрами. Ви самостійно заповнюєте всі необхідні поля та завантажуєте ОСЦПВ в зручному форматі. Оформлення ОСЦПВ онлайн - це найкращий спосіб вберегти себе від зайвих контактів і мінімізувати ризик зараження.

Боїтеся, що помилитеся при заповненні? Напишіть в чат на сайті, на пошту [email protected]  або наберіть номер +38 (050) 30 55 507. Наша техпідтримка проконсультує вас з усіх питань, а за необхідності пройде разом з вами всі етапи оформлення поліса ОСЦПВ. Навіть якщо ви вже припустилися помилки в даних або сплатили поліс ОСЦПВ - сміливо телефонуйте нам! Ми виправимо ситуацію протягом декількох робочих годин.

Також не забувайте про те, що ціни на ОСЦПВ у різних страхових компаній відрізняються. І саме у нас на сайті ви можете порівняти їх. Переходьте на https://ukasko.ua/insurance/osago, введіть дані про машину, вкажіть місце своєї реєстрації, і ви тут же отримаєте всі доступні пропозиції ОСЦПВ від страхових компаній. Це абсолютно безкоштовно. Не переплачуйте зайві гроші страховим, вибирайте найдешевше страхування ОСЦПВ разом з UKASKO!

Що зміниться у врегулюванні страхових подій

Хоч особисті автомобілі уникнули заборони на пасажирські перевезення, обсяг машин у всіх населених пунктах став менше. А це означає, що, як наслідок, знизилася кількість страхових випадків. Черги у відділеннях страхових компаній зустрічаються рідко. Але навіть попри це, страховики прагнуть дотримуватися умов карантину й максимально знизити контакти між людьми. Офіси приймають клієнтів по одному, або пропонують йому дистанційний ассистанс.

Багато страхових компаній приймають копії документів щодо страхових випадків за електронною поштою чи за допомогою месенджерів. Наприклад, СГ ТАС, Оранта, УПСК і Альфа Страхування приймають документи дистанційно або за телефоном. Менеджери приймають заяви та звернення, обробляючи їх у телефонному режимі, а клієнти відправляють необхідні фото, скани й копії документів на e-mail або в Viber.

Більш того, деякі страховики пішли ще далі. При виникненні страхового випадку з легкими ушкодженнями допускаються самостійні огляди автомобілів з фото- і відеофіксацією заподіяної шкоди. Подробиці роботи вашої страхової під час карантину ви можете на офіційному сайті.

Якщо є можливість, оформляйте європротокол при настанні страхового випадку. Це також дозволяє знизити ризик захворювання коронавірусом. Він оформляється без участі поліції, онлайн або на бланку, який видається страховою компанією. Коли можна оформити Європротокол?

  • Якщо в ДТП бере участь не більше 2-х транспортних засобів;
  • Немає травмованих або постраждалих;
  • В обох водіїв є чинний поліс ОСЦПВ;
  • Водії порозумілися щодо обставин аварії;
  • Обидва водії не перебувають в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, а також під впливом будь-яких препаратів;
  • Сума збитку не перевищує 50 000 грн.

Також в умовах карантину водіям, що потрапили в ДТП, слід бути готовими до того, що ремонт автомобіля може затягнутися або подорожчати. Це відбувається у зв'язку із затримками постачання запчастин з-за кордону, стрибками валютного ринку, закриттям частини станцій техобслуговування й ремонту автомобілів, скороченням персоналу.

Не ризикуйте своїм здоров'ям. Мінімізуйте контакти зі сторонніми людьми. Оформляйте ОСЦПВ і необхідну документацію дистанційно!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати