Медична страховка в Україні

Зміст

  1. Поліс добровільного медичного страхування: що це

  2. Як працює медична страховка

  3. Скільки коштує медична страховка ДМС

  4. Туристична медична страховка

  5. Де купити медичну страховку для поїздки за кордон

Поліс добровільного медичного страхування: що це

В Україні не надто розвинена культура страхування. Навіть з обов'язковими видами страхування, наприклад, ОСЦПВ, виникають проблеми. Люди всіляко намагаються ухилитися від оформлення страховки та обдурити закон. Що вже тут говорити про добровільне страхування.

Так і з медичною страховкою. Зараз в Україні вона добровільна, хоч і готується введення обов'язкового медичного страхування. Здавалося б, це не страхування відповідальності, коли виплати одержує не власник поліса, і не страхування майна, коли все можна полагодити, побудувати або купити заново. Це страхування здоров'я, того, що не купиш за гроші та що, фактично, є найважливішим і незамінним в нашому житті. Але навіть самі для себе люди шкодують гроші та уникають медичного страхування через незнання страхових програм і пропозицій. Тому Ukasko.ua зараз готує функціонал по підбору вигідного добровільного медичного страхування ДМС для своїх клієнтів. А зараз ви можете зв'язатися з нашими менеджерами за телефоном або написати в онлайн-чат, та вони допоможуть вибрати вам відповідний варіант страховки в індивідуальному режимі.

Як працює медична страховка

Особа, яка оформила медичну страховку, в разі хвороби повинна зв'язатися зі своєю страховою компанією. Після того, як страховий випадок буде зафіксований, співробітник компанії направить на лікування до партнерського медичного закладу або зорієнтує в подальших діях.

Медична страховка допомагає заощадити на лікуванні та обслуговуванні в медичних установах. Але через те, що українці не звикли до страхування, то як правило, поліс ДМС починає цікавити людей в той момент, коли у них вже є яке-небудь захворювання. Але медична страховка має ряд обмежень в умовах поліса. І щоб вибрати відповідний варіант страхування потрібно враховувати особливості ДМС.

  1. Перше, що варто відзначити - це відмінності всіх полісів медичного страхування. Через те, що на сьогодні це добровільне страхування, то і напрямок йому задають страхові компанії. Тому пропозиції різних страхових компаній можуть істотно відрізнятися один від одного. І перед покупкою потрібно проконсультуватися з представниками фірми щодо нюансів, які вас цікавлять.

  2. Друга важлива річ - це клініки, обслуговування в яких входить в поліс ДМС. Деякі поліси, більш бюджетні варіанти, містять тільки державні лікарні, а приватні можуть покривати дорожчі страхові програми. Але знову-таки, все залежить від пропозиції страхової компанії. І якщо ви хочете обстежитися чи лікуватися в приватних клініках, то потрібно враховувати цей момент. Як і те, що приватні клініки також мають свою ієрархію та належать до різних категорій. Уточнюйте в страховій компанії, які саме установи вас цікавлять.

  3. Регіон дії поліса ДМС. Багато програм страхування діють виключно за місцем проживання страхувальника. Тобто, не можна буде поїхати за лікуванням в інше місто. Але є і такі, дія яких поширюється на всю країну та навіть за її межами.

  4. Ліміти покриття - це також важливий момент. Зверніть увагу не тільки на загальну суму страхового покриття, але і на те, які межі відшкодування передбачені на кожен зі страхових випадків.

  5. Початок дії поліса ДМС. Не всі страховки починають діяти в момент укладення поліса або з наступного дня. Для багатьох пропозицій діє певна відстрочка.

Скільки коштує медична страховка ДМС

Власне, з вищеописаних факторів і формується ціна поліса добровільного медичного страхування. На ціну страховки впливає вік людини, страхові ризики, суми покриття, кількість включених послуг, рівень запропонованих медичних установ для обслуговування тощо.

Медична страховка завжди розраховується індивідуально для клієнта з урахуванням всіх його вимог до поліса. І вигідно укладати комплексне страхування на всю сім'ю. Такі поліси передбачають додаткові знижки та пропозиції.

Також в Україні з добровільного медичного страхування популярні корпоративні програми. Це страхування співробітників підприємства або організації, яке часто йде в комплекті до соцпакета, пропонованому роботодавцем.

Туристична медична страховка

Ще одним видом медичного страхування умовно можна вважати туристичні страховки. Туристична страховка спрямована на гарантування отримання необхідної медичної допомоги за кордоном. Без поліса туристичного страхування домогтися цього буде складно.

Медична система за кордоном істотно відрізняється від нашої. Там широко поширене медичне страхування і без поліса часом можуть не прийняти навіть місцевих жителів. Часто до лікарів формується тривала черга по запису, а також не варто забувати про те, що ціни на медичне обслуговування можуть бути набагато вище, ніж ті, до яких ми звикли.

Тому без туристичного поліса мандрівники можуть просто навіть не потрапити на прийом до лікаря або при собі може не бути потрібної суми для оплати консультації та медикаментів.

Де купити медичну страховку для поїздки за кордон

Оформити туристичну медичну страховку ви можете на нашому сайті Ukasko.ua. Для цього просто перейдіть на сторінку вибору страховки, введіть в калькулятор країну призначення, кількість і вік мандрівників, і період перебування за кордоном. Після цього ви побачите всі доступні варіанти страхування від різних компаній.

Це вигідно і зручно, адже ви отримуєте можливість безкоштовно порівняти пропозиції від страхових і вибрати найвигіднішу і відповідну для вас. В цьому і мета нашої платформи онлайн-страхування Ukasko - зробити процедуру оформлення страховок максимально простою. Ви нічого не платите за використання ресурсу, але зате маєте можливість максимально заощадити на страховці з Ukasko.ua!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати