Чи дійсно ОСЦПВ в Україні подорожчає

Зміст

  1. Чому зросте ціна на ОСЦПВ
  2. На скільки подорожчає ОСЦПВ у 2021
  3. Скільки коштує поліс ОСЦПВ в Україні
  4. Як оформити ОСЦПВ дешево

Чому зросте ціна на ОСЦПВ

Щорічно водії купують поліси ОСЦПВ, не дивлячись на зміну їхньої вартості. Практично щороку ціна цієї страховки збільшується. Але це обов'язкове автострахування та обійтися без нього неможливо.

Наявність ОСЦПВ передбачається українським законодавством. Це обов'язковий документ для того, щоб мати можливість повноцінно користуватися своїм транспортним засобом. Що дає поліс ОСЦПВ?

У разі аварії страхова компанія винної сторони зробить відшкодування потерпілим. Страхові виплати лімітовані. Вони передбачають до 130 000 грн за шкоду, заподіяну майну потерпілих в ДТП, і до 260 000 грн за завдані збитки їхньому життю чи здоров'ю. Це цілком непогані цифри. Однак, якщо мова йде про серйозну аварію або про ДТП за участю великої кількості автомобілів, то цих сум не вистачить для повного відшкодування шкоди. Тому існує ДЦВ, додаткове покриття, що розширює ліміти страхового відшкодування на суму до 1 млн грн.

Варто відзначити, що зростає не тільки ціна ОСЦПВ. Планомірно збільшується і рівень страхового відшкодування, чим експерти і пояснюють зростання вартості страхування автоцивільної відповідальності. У 2021 року страхові виплати зростуть приблизно на чверть, а до 2025 року планується і зовсім підвищити ліміти страхового відшкодування за ОСЦПВ до європейського рівня. Але насправді впливає не тільки цей фактор.

На скільки подорожчає ОСЦПВ у 2021

Крім збільшення ліміту страхових виплат існують також і інші обставини, які впливають на зміну вартості обов'язкового страхування. Серед них також динаміка зростання страхових випадків і недостатня кількість страхових внесків, подорожчання ринку автомобільного обслуговування. Збільшення ціни ОСЦПВ - це необхідний захід для того, щоб страхові компанії могли виконувати взяті на себе зобов'язаннями перед клієнтами та повною мірою виплачувати необхідне відшкодування.

Експертами страхового ринку прогнозується подорожчання ОСЦПВ на 10-20%. Наприклад, у 2020 році автоцивілка подорожчала на 18% в порівнянні з 2019 роком. Середній платіж за страховку склав 730 грн. Тому, судячи з попередніх років, не варто сильно побоюватися подорожчання ОСЦПВ. Подібне підвищення ціни страховки не завдасть істотної шкоди гаманцям водіїв. Тим більше, що є спосіб і зовсім не відчути зміни вартості страховки. Оформлюючи страховку ОСЦПВ на нашому сайті Ukasko.ua.

Скільки коштує поліс ОСЦПВ в Україні

У 2020 році середній платіж за ОСЦПВ склав трохи більше 700 грн. Але ціна розраховується індивідуально для кожного водія в залежності від його даних і типу транспортного засобу.

На тлі інших видів автострахування ОСЦПВ виділяється своєю низькою ціною. Це обов'язкове автострахування, тому воно повинно бути доступним для всіх водіїв. Тому навіть попри подорожчання ОСЦПВ, страховка залишиться демократичною.

На ціну ОСЦПВ завжди впливає місто прописки власника транспортного засобу, тип транспорту, його об'єм двигуна, марка і модель, наявність або відсутність пільг та інші фактори. Наприклад, власник скутера завжди заплатить за автоцивілку менше, ніж водій джипа.

Як оформити ОСЦПВ дешево

Електронний поліс ОСЦПВ завжди коштує на 10% дешевше, ніж аналогічна страховка, оформлена на паперовому бланку. Ця знижка закладена у формулу розрахунку автоцивілки.

Але навіть при цьому ціни на ОСЦПВ істотно відрізняються не тільки в залежності від міста прописки власника або від потужності автомобіля, але і від страхової компанії, яка надає договір ОСЦПВ. Відмінності в умовах роботи різних страхових компаній можуть становити кілька сотень гривень. Тому для тих, хто не хоче переплачувати зайві гроші за страховку, ми рекомендуємо скористатися нашим сервісом з підбору страхових пропозицій.

На Ukasko.ua ви можете порівняти і вибрати страховки. Ми постаралися зробити процес вибору та оформлення страховки максимально простим і зручним. Пропозиції розраховуються за вашим індивідуальним даними і ви можете порівняти їх як за цінами, так і за іншими параметрами. Доступна фільтрація за компаніями, вибір страховок за певними ціновими лімітами та інші інструменти, які спрощують вибір нашим клієнтам.

Використання сайту абсолютно безкоштовне, і це також є додатковою економією, бо нічого не потрібно платити страховим агентам. В сумі розмір знижки при оформленні автоцивілки онлайн на сайті Ukasko досягає до 25%, тому ви можете не переживати щодо подорожчання автоцивілки та сміливо вибирати найнадійнішу страховку!