Яка вартість ОСЦПВ в Україні 2022

Зміст

  1. Навіщо потрібно купувати поліс ОСЦПВ?
  2. Як формується вартість ОСЦПВ
  3. Як порахувати вартість ОСЦПВ самостійно
  4. Розрахувати вартість ОСЦПВ калькулятор
  5. Вартість ОСЦПВ Україна

Навіщо потрібно купувати поліс ОСЦПВ?

Кожен водій знає про ОСЦПВ. Але ось купують його далеко не всі. Хтось вважає його непотрібною тратою грошей, хтось ще одним прийомом держави виманити у людей гроші, а хтось зовсім сподівається на щасливий випадок або надмірно впевнений в собі.

Ще одна причина, чому водії не бажають купувати поліс ОСЦПВ, так це те, що автоцивілка захищає не їхню власність, а третіх осіб. Сенс ОСЦПВ в тому, що якщо з вашої вини станеться ДТП, відшкодовувати витрати на ремонт транспортного засобу і лікування постраждалих буде ваша страхова компанія.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Незважаючи на вимоги закону України, частина власників автомобілів чи мотоциклів нехтують обов'язковим автострахуванням. Що відбувається в такому випадку? У разі аварії винувата сторона, яка не має полісу ОСЦПВ, буде самостійно оплачувати ремонт не тільки свого автомобіля, але й транспортних засобів потерпілих, а також відшкодовувати збитки їхньому життю та здоров'ю. Крім цього, винуватця ДТП очікує штраф за відсутність ОСЦПВ.

Згідно з даними МТСБУ, Моторного транспортного страхового бюро України, середня ціна полісу ОСЦПВ у 2021 склала від 600 грн.. Давайте порівняємо. Ремонт чужого автомобіля або навіть декількох обійдеться, в кращому випадку в п'ятизначну суму, відшкодування шкоди здоров'ю і штраф в 850 грн від співробітників дорожньої поліції. Підсумкова сума того, що вам доведеться заплатити, якщо у вас немає поліса ОСЦПВ, перевищує вартість страхування в десятки разів. Тому куди логічніше й вигідніше не порушувати закон України, вчасно оформляти страхування ОСЦПВ, щоб потім не переплачувати зі своєї кишені великі суми.

Як формується вартість ОСЦПВ

Поліс ОСЦПВ обов'язковий до оформлення для всіх водіїв наземного транспорту, без винятків. Дане страхування не має єдиної встановленої ціни. Вартість ОСЦПВ розраховується за спеціальною формулою, тому буде відрізнятися для кожного конкретного випадка.

Є єдиний базовий платіж, передбачений законодавством. А також є різні коефіцієнти, які помножуються на єдиний платіж, тому можуть підвищувати або знижувати вартість поліса.

Ціна ОСЦПВ залежить від:

  • Типу транспорту (легковий автомобіль, вантажний, причіп, мотоцикл);
  • Об'єму двигуна;
  • Міста прописки власника транспортного засобу;
  • Сфери використання автомобіля;
  • Індивідуальних пільг.

Оформити поліс ОСЦПВ можна на автомобіль будь-якого року випуску.

Право на оформлення поліса ОСЦПВ зі знижкою до 50% мають пенсіонери, учасники військових дій, особи з інвалідністю та чорнобильці. Однак важливо те, що якщо власник автомобіля потрапляє під категорію пільговиків, то в разі аварії страхова компанія має право відмовити у виплатах або урізати їх, якщо за кермом перебувала особа без пільг. Цей пункт попереджає можливості страхового шахрайства.

Як порахувати вартість ОСЦПВ самостійно

Розрахувати самостійно ціну страхового поліса ОСЦПВ вручну досить складно. Вартість страхування відрізняється в залежності від типу автомобіля, сфери його використання та індивідуальних даних водія.

Існує єдина базова величина, яка лежить в основі формування ціни ОСЦПВ. Це число множиться на різні коефіцієнти, в які закладені вся необхідна інформація. Самостійно провести необхідні розрахунки досить складно. Адже для цього потрібно знати значення всіх коефіцієнтів, знаходити їх актуальні значення, а на це піде багато часу. Тому значно простіше дізнатися вартість ОСЦПВ за допомогою спеціального калькулятора.

Розрахувати вартість ОСЦПВ калькулятор

Калькулятор ОСЦПВ дозволяє дізнатися вартість оформлення страхового поліса. Зробити це можна на нашому сайті. Також перевага розрахунку і оформлення ОСЦПВ онлайн на UKASKO в тому, що вам пропонуються варіанти страхування від різних страхових компаній. І ви можете вибрати максимально вигідний для себе поліс.

Незважаючи на те, що ціна поліса ОСЦПВ розраховується згідно з визначеними формулами й вимогам, вартість автоцивілки від різних страхових коливається в межах 200-300 грн. Тому дуже зручно, що ви можете вибрати доречну вартість ОСЦПВ у нас на сайті самостійно.

Вартість ОСЦПВ Україна

Вартість ОСЦПВ в нашій країні є доступною для всіх. Це є характерною рисою даного виду страхування. На відміну від добровільного страхування каско. Каско захищає ваші інтереси, в той час як ОСЦПВ страхує відповідальність водія на дорозі.

Існують способи оформити поліс ОСЦПВ дешевше.

  1. Франшиза. Франшиза дозволяє істотно знизити ціну страхового поліса ОСЦПВ. Але подібний спосіб оформлення полісу підійде найбільше тим, хто не користується своїм транспортним засобом активно або щодня. Справа в тому, що франшиза передбачає розділення відшкодування між страхувальником та страховою компанією. У договорі страхового поліса ОСЦПВ з франшизою обумовлена сума збитку, до якої власник транспортного засобу відшкодовує самостійно, а яку частину відшкодування покриває страхова.
  2. Електронний поліс ОСЦПВ. За розпорядженням №538 Нацкомфінпослуг оформлення електронного поліса ОСЦПВ включає в себе спеціальний понижуючий коефіцієнт. Він знижує вартість поліса автоцивілки до 10%. Це дозволяє заощадити на папері, доставці бланків, зменшити трудові витрати страхових компаній. Також це спрямовано на те, щоб підштовхнути водіїв до сучасних способів оформлення ОСЦПВ онлайн.
  3. Оформити поліс ОСЦПВ на сайті UKASKO. Оформляючи у нас страхування ОСЦПВ, ви завжди маєте можливість отримати кешбек на карту, взяти участь в актуальних акціях і розіграшах.

Поліс автоцивілки не просто так є обов'язковим для всіх водіїв. Кожен з власників транспортних засобів несе відповідальність перед іншими учасниками дорожнього руху за свої дії та вчинки. Тому, навіть якщо ви дуже акуратний і досвідчений водій, не нехтуйте купівлею полісу ОСЦПВ. Не варто переступати закон. Адже попри на свою доступну вартість, ОСЦПВ зможе захистити вас від значних матеріальних втрат.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати