Оформлення ОСЦПВ Онлайн

Оформлення страхового полісу ОСЦПВ онлайн

Страхування цивільної відповідальності водія транспортного засобу - обов'язкова процедура. Вона дає можливість потерпілій стороні отримати компенсацію в разі будь-якої аварії. За відсутність полісу ОСЦПВ накладається штраф. Виняток може становити триденний термін після придбання транспортного засобу. Для легкових автомобілів та мототранспорту поліс страхування ОСЦПВ дійсний протягом року. У всіх інших випадках - до наступного техогляду.

Ціна полісу автоцивілки може змінюватися. Вона залежить від багатьох чинників. До їх числа відноситься об'єм двигуна, основна сфера використання транспортного засобу, термін оформлення договору, і місце реєстрації власника машини. У великих містах ймовірність різних дорожньо-транспортних пригод досить велика. Тому вартість полісу ОСЦПВ в мегаполісах може значно перевищувати ціну, яку водій повинен заплатити за оформлення автоцивілки в невеликому населеному пункті. Важливо вказувати при оформленні полісу ОСЦПВ місце реєстрації саме власника транспортного засобу, а не автомобіля. Інакше страховий поліс вважається недійсним. Ви можете не тільки не отримати виплату за ОСЦПВ, але й страхова компанія може стягнути з вас до 50% від суми страхового відшкодування.

Документи для оформлення страхування ОСЦПВ

Для того, щоб оформити онлайн страхування ОСЦПВ, достатньо ввести дані свого автомобіля. Інша необхідна інформація підтягується на сайт автоматично. В цьому і полягає перевага оформлення полісу ОСЦПВ онлайн. Адже якщо ви вирішите купити паперовий поліс страхування, а не електронний, вам доведеться самостійно заповнювати такі пункти:

  • Державний номерний знак;
  • Дані водійського посвідчення;
  • Індивідуальний номер платника податків, що страхує свою цивільну відповідальність;
  • Адреса реєстрації фізособи;
  • Контактний телефон;
  • Номер рахунку або банківської картки для оплати наданих послуг за безготівковим розрахунком, а також для виплат у разі страхового випадку;
  • Додатково вказати модель і марку, рік випуску, VIN-код, тип та об'єм двигуна, а також місце реєстрації в разі, якщо потрібно оформити автострахування ОСЦПВ для нового транспортного засобу.

Оформлення ОСЦПВ онлайн значно заощадить ваш час. І електронний поліс буде доступний протягом 5 хвилин.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Європротокол в ОСЦПВ

Європротокол - це спеціальний бланк. Він заповнюється водіями в разі незначних аварій без залучення співробітників дорожньої поліції до фіксації факту ДТП. Така практика широко використовується в європейських країнах та значно прискорює процедуру врегулювання конфліктів на дорогах.

Якщо учасники не мають суттєвих претензій один до одного, то вони повинні заповнити свої європротоколи та протягом трьох днів передати їх в компанію, що оформляла страхування ОСЦПВ. Далі з'ясовуються обставини події, на підставі чого виноситься рішення про компенсацію. Цей процес може тривати до 90 днів. При позитивному рішенні виплата здійснюється в 15-денний термін за безготівковим розрахунком.

Використання європротоколу можливо тільки при одночасному дотриманні наступних умов:

  • У обох учасників ДТП повинно бути оформлене страхування ОСЦПВ;
  • Постраждав тільки транспорт, а життям і здоров'ю пасажирів нічого не загрожує;
  • Учасники конфлікту самі з'ясували причини аварії та його винуватця;
  • Ті, хто керував авто, не перебувають під впливом алкоголю, наркотиків або лікарських препаратів.

Якщо мирно врегулювати конфлікт не вдається, а сторони не можуть самостійно встановити ступінь провини та розмір завданих збитків, необхідно викликати співробітників поліції. Вони оформлять ДТП за нормою, що відповідає встановленій формі протоколу.

Електронний поліс ОСЦПВ онлайн

Багато автовласників вважають за краще придбати електронний поліс ОСЦПВ. Популярність електронного полісу ОСЦПВ стрімко збільшується з кожним місяцем, оскільки це дуже зручно і економить час. До числа інших переваг оформлення електронного поліса онлайн можна віднести наступне:

  • Швидкість. Процес подачі документів займає кілька хвилин. Потрібно обрати компанію, ввести дані та оплатити послугу будь-яким зручним способом;
  • Легальність. Оформлене таким чином страхування має ідентичну юридичну силу зі страховою угодою, яка оформлюється у агента;
  • Ціна. Вартість електронного поліса ОСЦПВ часто нижче її паперового еквівалента. Це пов'язано з відсутністю витрат на бланки страхування та їх доставку;
  • Доступність. Онлайн-версія договору страхування відповідальності автовласника завжди знаходиться в телефоні або в іншому гаджеті. Її неможливо втратити, як паперовий варіант угоди;
  • Сервіс. Наші фахівці нагадають вам про наближення закінчення дії полісу і підберуть оптимальний варіант нового електронного автострахування ОСЦПВ онлайн.

Додатковою перевагою покупки автоцивілки онлайн є можливість зміни введених даних. Якщо, оформляючи ОСЦПВ онлайн на нашому сайті або в мобільній формі, інформація страхової угоди була заповнена некоректно, то можна виправити ситуацію. Для цього потрібно звернутися в нашу технічну підтримку й пояснити суть проблеми. Наші фахівці допоможуть вам розв'язати питання з неправильно заповненим полісом ОСЦПВ. Цей процес зазвичай займає мінімум часу і не тягне за собою фінансових витрат.