Як Перевірити Поліс ОСЦПВ?

Як перевірити поліс ОСЦПВ на справжність в Україні?

Онлайн-сервіси та послуги, які можна замовити та оформити через інтернет, міцно увійшли в сучасне життя. Їх використання істотно заощаджує час, гроші й нерви, що дуже зручно. З недавнього часу укласти договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників автотранспортних засобів (ОСЦПВ) також можна в інтерактивному режимі. Таке страхування ОСЦПВ має ідентичну з паперовим варіантом угоди юридичну силу.

Страхування автомобіля онлайн

Багато водіїв побоюються використовувати електронну версію автоцивілки, посилаючись на надійність традиційного способу оформлення паперів страхування і на страх допустити помилку при заповненні граф. А між тим, такий поліс ОСЦПВ має безліч переваг. Наприклад, автоцивілку онлайн неможливо підробити. Крім цього, процес уточнення автентичності автоцивілки й терміну дії ОСЦПВ уповноваженими органами значно скорочується.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Щоб остаточно позбутися сумнівів, особам, охочим купити страхування ОСЦПВ, слід ознайомитися з основними перевагами укладення договору через сайт або мобільний додаток:

  • процедура займає кілька хвилин, а оформити ОСЦПВ можна в будь-який зручний час і в місці, де є стабільний інтернет. При цьому немає необхідності підлаштовувати робочий графік до режиму роботи офісу страховика і стояти в черзі;
  • серед пропозицій страхових компаній можна вибрати саме ту, яка має найбільш вигідні умови електронного страхування ОСЦПВ і відразу ж розрахувати ціну послуги;
  • електронний договір автоцивілки неможливо загубити або зіпсувати, як паперовий. Всі докладні відомості знаходяться на сервері, до них є доступ з будь-якого мобільного пристрою як у водія, так і у органів, які перевіряють справжність і термін дії страхування ОСЦПВ. Дані страхової угоди вносяться в єдиний реєстр. При необхідності співробітники поліції можуть легко перевірити поліс ОСЦПВ, ввівши номер автомобіля або страхування в спеціальну форму пошуку Централізованої бази;
  • якщо при заповненні форм онлайн були допущені помилки, то їх нескладно виправити. Працівники сайту допоможуть скорегувати неточності;
  • всі відомості про покупку автоцивілки в інтерактивному режимі моментально передаються в базу єдиного реєстру.

Як перевірити поліс автоцивілки

Перевіряти страхування ОСЦПВ повинні не тільки співробітники поліції. Часто це необхідно і власникам авто, щоб дізнатися статус контракту на певну дату. Оскільки страхування зазвичай укладається на рік, то протягом цього часу легко забути про точні терміни його закінчення. Тому, щоб не бути захопленим зненацька необхідністю терміново переоформляти автоцивілку, автовласникам потрібно самим періодично дізнаватися всю необхідну інформацію.

Самостійна перевірка поліса ОСЦПВ - це проста процедура, з якою може впоратися навіть недосвідчений в цих питаннях людина, якщо користується такою докладною інструкцією:

  • Зайти на спеціальний сайт МТСБУ.
  • Вибрати один з двох способів перевірки ОСЦПВ: за номерним знаком транспортного засобу або серії автоцивілки.
  • Заповнити відповідні форми. Всі букви й цифри держзнака автомобіля потрібно ввести на будь-якій мові без пробілів. Заповнюючи форму за даними контракту, слід враховувати вид його оформлення. Паперова версія автоцивілки включає в себе серії букв та цифр, які важливо ввести поспіль без поділу, а електронне страхування ОСЦПВ - тільки 9 цифр. Їх необхідно уважно перенести.
  • Незалежно від обраного типу пошуку ОСЦПВ задати потрібну дату.
  • Підтвердити відправку запиту.
  • Дочекатися результатів пошуку полісу ОСЦПВ.

Коли система обробить запит, вона видасть статус автоцивілки на обрану дату, а також інформацію про транспортний засіб з заданим держномером. Буває, що під одним державним знаком зареєстровані, наприклад, автобус і легковий автомобіль, тоді система видає обидва варіанти. Важливо звертати увагу на цей нюанс, щоб не переплутати потрібний поліс ОСЦПВ з іншим.

Іноді система видає результат, в якому повідомляється, що потрібну інформацію по ОСЦПВ не знайдено. Часто причиною подібної відповіді є помилки, допущені при заповненні. Відкоригувавши їх, слід повторити спробу. Також нерідко таке трапляється тоді, коли агент не відразу вносить відомості до єдиного реєстру при оформленні автоцивілки ОСЦПВ. Для вирішення цієї проблеми потрібно почекати 1-2 дні або звернутися за роз'ясненнями до страховика.