Причини відмови у виплатах за Зеленою картою

Зміст

  1. Основні причини відмови у виплаті за страховим полісом Зелена карта

  2. Які випадки є страховими

  3. Куди потрібно звернутися, якщо трапилася аварія за кордоном

Основні причини відмови у виплаті за страховим полісом Зелена карта

Ніхто не любить, коли їх змушують щось робити. Зобов'язують. Тому ставлення багатьох водіїв до поліса ОСЦПВ досить неоднозначне. Хтось вважає навіть, що це приховане оподаткування, а не фінансова подушка безпеки на випадок аварії. Але якщо вибирати страхову компанію і поліс з усією уважністю на Ukasko.ua, враховуючи всю надану інформацію, то негативного досвіду можна уникнути, і отримати всі належні виплати. І не тільки в плані оформлення і використання ОСЦПВ, але і Зеленої карти та будь-якої іншої страховки. А чим взагалі відрізняється ОСЦПВ від Зеленої карти?

Обидва поліси страхують цивільно-правову відповідальність водіїв наземного транспорту. Їх дія поширюється на аварійні ситуації. Але поліс ОСЦПВ внутрішнього користування, тоді як Зелена карта є міжнародним страхуванням, і діє на території країн, які підписали між собою відповідну угоду.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Також і з виплатами. Ліміти страхових виплат регулюються і визначаються чинним законодавством країни, на території якої сталася аварія. У деяких країнах ліміти й зовсім відсутні, тобто виплати можуть бути безмежними. Це не означає, що страхова компанія у такому випадку буде довічно виплачувати відшкодування потерпілій стороні. Понад певну суму відшкодування виплачує винуватець аварії самостійно. Якщо завдані збитки виявляться дуже значними, то винуватому водієві доведеться зі своєї кишені покривати різницю зі встановленою страховою компанією сумою виплат. Тому не забувайте про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху та будьте гранично уважними на дорозі!

Певні чинники можуть вплинути на визначення страхових виплат. Страхові виплати не передбачаються, якщо:

  • Страховка Зелена карта виявилася підробленою;

  • Поліс справжній, але невірно вказані дані страхувальника або транспорту;

  • Термін дії страховки не відповідає реальному часі перебування за кордоном;

  • Власник страховки порушив закон тощо.

Важливо також розуміти, що Зелена карта не рятує від кримінальної відповідальності.

Які випадки є страховими

Важливо розуміти, що Зелена карта не страхує самого власника поліса і його майно. Тобто, перебуваючи за кордоном, Зелена карта не відшкодовує будь-які збитки, завдані здоров'ю страхувальника або пошкодження його транспорту. Тому для поїздки за кордон мандрівникам потрібно оформляти туристичну страховку, незалежно від того, відбувається поїздка на особистому транспорті або на громадському.

Поліс для виїжджаючих за кордон (ВЗК) забезпечує надання необхідної медичної допомоги. Допомога надається при настанні страхового випадку. Тому при оформленні страховки важливо вибирати поліс, який містить можливі ризики поїздки, і звертати увагу на суми покриття для кожного з подій.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Зелена карта не страхує подряпини та іншу шкоду, завдану транспортному засобу страхувальника, як і його повне знищення. Зелена карта - це поліс страхування цивільної відповідальності водіїв наземного транспорту, що діє на території інших країн. І відшкодування по даному виду страхування виплачується потерпілій стороні в ДТП. Виплати проводяться страховою компанією винуватця аварії.

Зелена карта не покриває:

  • Шкоду транспортному засобу та іншому майну страхувальника;

  • Збитки здоров'ю (життю) страхувальника;

  • Пошкодження вантажів у транспортному засобі винної сторони;

  • Забруднення навколишнього середовища.

Куди потрібно звернутися, якщо трапилася аварія за кордоном

Якщо сталася аварія, то на місце ДТП потрібно негайно викликати поліцію. При складанні протоколу не підписуйте його, якщо не змогли прочитати або не зрозуміли деякі моменти. Ви маєте право здійснювати приписки рідною мовою в документі про те, що не розумієте написане або відмовитися підписати бланк Європротоколу в спірній ситуації.

Важливо розуміти свої права, тому поки чекаєте поліцію, а ще краще перед поїздкою, ознайомтеся з правилами дорожнього руху країни, в яку ви подорожуєте, і з особливостями її законодавства.

Також з місця аварії повідомите свою страхову компанію. Її співробітники зможуть підказати вам щодо того, як слід вчинити і що потрібно робити. Якщо ж не можете це зробити відразу ж на місці ДТП, то зв'яжіться зі страховою як тільки з'явиться можливість. Після того, як ви повернетеся в Україну, також зверніться до страхової компанії та надайте всі необхідні документи. Тому зберігайте все бланки, видані вам за кордоном, чеки та інші документи. Можете самостійно зафіксувати місце події та складений телефон на фото або відео.

Не віддавайте потерпілій стороні оригінал страхового поліса! Надайте копію Зеленої карти.

Якщо у ДТП є свідки, візьміть їх контактні дані. І, звичайно ж, якщо є постраждалі, надайте посильну медичну допомогу і подбайте про них. Викличте швидку. Також використовуйте всі наявні у вас можливості для того, щоб зменшити потенційний збиток. Виставте аварійний знак або увімкніть "аварійку".

Не нехтуйте полісом Зеленої карти. Ремонт автомобіля - це завжди дороге заняття. А за кордоном вам може не вистачити наявних у вас грошей на самостійне відшкодування. Тому якщо у винуватця аварії немає поліса Зеленої карти, або він виявився підробленим, але немає грошей для виплати відшкодування, то його ймовірно затримають до повної виплати збитку або призначать судовий розгляд.

Цього можна уникнути, якщо дотримуватися правил дорожнього руху і завчасно оформити Зелену карту на сайті Ukasko.ua, захистивши себе від підробок і завищених цін на страховки. Економте не тільки ваші гроші, а й час з сервісом підбору страховок Ukasko!

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати