Що означає рейтинг "Світлофор" у МТСБУ

Зміст

  1. Що таке МТСБУ

  2. Що означає "Світлофор" МТСБУ

  3. Як впливає рейтинг на вибір страхової компанії

  4. Як оформити надійну страховку ОСЦПВ

Що таке МТСБУ

При виборі страхової компанії потрібно враховувати безліч чинників, адже страховка потрібна не просто так. Це ваша фінансова подушка на випадок аварії або нещасного випадку. Тому вибирайте страховку уважно і вдумливо, не покладаючись на рекламу або рекомендації знайомих. І в першу чергу, звертайте увагу на інформацію про страхову компанію, яку надає МТСБУ.

Що таке МТСБУ та як розшифровується ця абревіатура? МТСБУ - це Моторно-транспортне страхове бюро України. Це об'єднання страховиків, які здійснюють страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту. Тобто, виписують поліси ОСЦПВ і Зелена карта.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Також МТСБУ є регулятором діяльності страховиків. Якщо водій придбав поліс ОСЦПВ у страхової компанії, яка згодом визнала себе банкрутом або знаходиться в процесі ліквідації, то МТСБУ бере на себе зобов'язання по виплатах постраждалим в ДТП з вини власника страховки.

Здійснювати обов'язкове страхування відповідальності власників наземного транспорту можуть тільки страхові компанії, члени МТСБУ, що мають відповідну ліцензію. Інакше страховка не матиме юридичної сили і не гарантує виплату в разі ДТП.

Що означає "Світлофор" МТСБУ

Кожен квартал Моторне транспортне страхове бюро України публікує незалежний рейтинг страхових компаній. Так званий Світлофор МТСБУ. Як формується цей рейтинг МТСБУ?

Світлофор МТСБУ відображає аналіз діяльності страхових компаній за трьома показниками. Це:

  • Загальна оцінка діяльності компанії;

  • Якість врегулювання збитків;

  • Кількість скарг на страхову компанію.

Показники страхових компаній у рейтингу представлені не в цифровому форматі, а колірними індикаторами. Зелений колір означає відмінно, жовтий - хорошу оцінку, а червоний - незадовільно. За таку систему відображення рейтинг і отримав свою назву.

За допомогою Світлофора МТСБУ можна порівняти показники страхових компаній від кварталу до кварталу, щоб зрозуміти, чи росте вона або здає позиції на ринку. Також якщо показники змінилися у порівнянні з минулим кварталом, у Світлофорі МТСБУ в осередку з кольором це додатково відображено стрілкою вгору або вниз. Тому рейтинг наочно показує реальну ситуацію та є інтуїтивно зрозумілим.

Як впливає рейтинг на вибір страхової компанії

Світлофор МТСБУ багато в чому допомагає вибрати відповідну страховку. Втім, як й інші рейтинги від незалежних оцінювачів. Де подивитися рейтинг страхових компаній України? Ми регулярно публікуємо актуальні рейтинги в блозі Ukasko.ua, щоб наші клієнти могли усвідомлено оформити найкращу страховку за всіма параметрами, а орієнтувалися не тільки на ціну.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Нікому не хочеться мати справу зі страховою компанією, яка квартал за кварталом здає свої позиції або ж має багато скарг від клієнтів чи постраждалих у ДТП. Або яка затримує виплати. Завжди підходьте до питання вибору страховки уважно і використовуйте всю надану інформацію. А ми в свою чергу робимо все, щоб ви могли оформити вподобану вами страховку швидко, просто і дешево!

Як оформити надійну страховку ОСЦПВ

Щоб оформити страховку ОСЦПВ онлайн на нашому сайті, скористайтеся калькулятором онлайн для розрахунку ціни поліса. Зробити це можна за номером транспортного засобу або за параметрами автомобіля. Внесіть необхідну інформацію та натисніть кнопку "Показати результати". Після цього на сторінку буде завантажено всі пропозиції від страхових компаній.

Нагадуємо, що використання сайту Ukasko є цілком безкоштовним і ціни страховок представлені безпосередньо від страхових компаній, без націнок і комісій. І ми за своїм коштом забезпечуємо додаткову знижку і розпродажі, шляхом чого формуємо найнижчу ціну на ринку.

Переконайтеся в цьому самі!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати