Штрафи за їзду без автоцивілки

Зміст

  1. Навіщо потрібен поліс ОСЦПВ

  2. Штрафи за ОСЦПВ

  3. Якщо у іноземця немає ОСЦПВ, який штраф на нього чекає?

Навіщо потрібен поліс ОСЦПВ

Якщо ви купили автомобіль - це ще не означає, що тепер ви можете всюди пересуватися на ньому і можна забути про прогулянки пішки або про громадський транспорт. Цього недостатньо. Для того, щоб користуватися своїм транспортом, тільки що придбаним або вже наявним, потрібно довести до ладу всі документи. І, особливо, страховку.

Згідно із законом України кожен власник наземного транспорту повинен оформляти ОСЦПВ. Це обов'язкове страхування відповідальності власників наземного транспорту. За рахунок цього поліса відбувається відшкодування постраждалим у ДТП. Тобто, страхова компанія винуватця аварії виплачує відшкодування тим, хто постраждав внаслідок його дій.

По виплатах є фіксовані ліміти, але їх можна розширити завдяки додатковому покриттю, ДЦВ. Наразі виплати за ОСЦПВ складають 130 і 260 тис грн за шкоду майну і здоров'ю (життю) відповідно. За допомогою ДЦВ їх можна збільшити до 1 млн. Тоді, якщо витрати на лікування потерпілих та ремонт постраждалого транспорту перевищують ліміти ОСЦПВ, відшкодування триває не за рахунок ваших особистих коштів, а завдяки ДЦВ.

Штрафи за ОСЦПВ

Попри те, що ОСЦПВ - це обов'язкове автострахування, поліс оформляють не всі водії. І якщо станеться аварія, їм доведеться всі витрати відшкодовувати з власної кишені. Але крім цього ще потрібно буде заплатити штраф.

Штраф має дві величини. Якщо у водія є поліс ОСЦПВ, але він забув його вдома, то штраф становитиме 425 грн. Такі ситуації можливі з паперовими бланками. Тому щоб убезпечити себе від штрафу, оформляйте електронний поліс ОСЦПВ. Ви його не забудете вдома, тому що він буде завантажений до вашого смартфону, доступний в особистому кабінеті на нашому сайті, збережеться в листі у скриньці електронної пошти та у повідомленні в месенджері.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Якщо ж страховка ОСЦПВ відсутня повністю або у власника транспорту куплений підроблений поліс, то штраф буде вдвічі вищий. Він складе 850 грн.

Водії на транзитних номерах також не можуть уникнути штрафу без ОСЦПВ. Перегін автомобіля для реєстрації в інше місто або нова покупка транспортного засобу не звільняють від необхідності оформляти ОСЦПВ.

Якщо у іноземця немає ОСЦПВ, який штраф на нього чекає

Власники авто на іноземних номерах і водії, які в'їжджають в Україну на своєму автомобілі, теж повинні мати поліс ОСЦПВ, якщо немає страховки Зелена карта. Автомобіль в будь-якому випадку є джерелом небезпеки. І водій повинен застрахувати свою відповідальність щодо інших людей. Якщо ж він нехтує страховкою ОСЦПВ, то також повинен заплатити штраф у розмірі 850 грн.

При покупці автомобіля іноді продовжує діяти поліс ОСЦПВ колишнього власника, але не всі водії хочуть давати покупцеві транспорту ще чинну страховку.

На перший погляд здається, що суми штрафів не такі й великі. Але порахуймо витрати водія в разі відсутності ОСЦПВ.

  1. Штраф;

  2. Відшкодування витрат потерпілих в разі аварії;

  3. Придбання поліса ОСЦПВ.

І це в тому випадку, якщо справа щодо ДТП не дійде до суду. Інакше витрати можуть ще вирости. Тому абсолютно нелогічно економити на страховці ОСЦПВ, відмовляючись від неї, адже можливі витрати перевищують її вартість в десятки, а то і в сотні разів.

Тим більше, що можна просто дешево оформити страховку на нашому сайті Ukasko.ua і заощадити до 25% від вартості поліса ОСЦПВ. І уникнути штрафів за відсутність страхування ОСЦПВ. Забезпечте собі фінансову безпеку на дорогах разом з вигідними пропозиції на Ukasko.ua!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати