Статистика ДТП у Дніпрі за 2020 рік

Зміст

  1. Розглянемо статистику аварій у Дніпропетровську за 2020 рік
  2. В який час доби більше аварій
  3. Поширені випадки ДТП
  4. Найчастіші причини ДТП
  5. Навіщо потрібна страховка ОСЦПВ при ДТП
  6. Як оформити ОСЦПВ у Дніпрі
  7. Які документи потрібні для страховки авто

Розглянемо статистику аварій у Дніпропетровську за 2020 рік

Насправді, аварії на дорогах трапляються набагато частіше, ніж ми можемо собі уявити. І статистика надає нам незаперечні докази цьому. Лідирують у списку областей, де відбулася найбільша кількість аварій у період із січня до листопада 2020 року, Київська та Одеська області. А Дніпропетровська знаходиться на третьому місці.

В який час доби більше аварій

Всього за 10 місяців цього року було зареєстровано 10370 випадків ДТП у Дніпропетровській області. Згідно зі статистикою патрульної поліції за 9 місяців відбулося 9050. Тобто, буквально за один місяць відбулося 1320 аварій у Дніпропетровській області. І це жахлива цифра.

Попри поширену думку, що найбільше аварій трапляється у нічний час доби, статистика демонструє нам інше. Найбільша кількість ДТП у Дніпропетровській області відбулася у період між 16:00 і 17:00. Ймовірно, саме велика завантаженість доріг у годину пік, коли всі люди поспішають додому з роботи або з навчання, і провокує аварійні ситуації. А можливо, винні люди, що нехтують правилами дорожнього руху?

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Поширені випадки ДТП

Які види аварій трапляються найчастіше?

  • зіткнення - 44,48%;
  • наїзд на пішохода - 28,91%;
  • наїзд на перешкоду - 10,10%.

При цьому, найбільша кількість загиблих у ДТП, зафіксована саме при зіткненнях транспорту.

Будь ласка, будьте уважні на дорогах! Ми розуміємо, як часом хочеться швидше приїхати додому або дістатися на роботу. Але ці кілька зекономлених хвилин не варті людського життя! Тому навіть попри поспіх, бажання випробувати можливості нового автомобіля або наявність всіх необхідних страховок, не забувайте про правила дорожнього руху та поважайте інших водіїв!

Найчастіші причини ДТП

Так за яких же причин у Дніпропетровській області найчастіше відбуваються аварії?

  1. На першому місці перевищення швидкості. ДТП через перевищення швидкості займають 20,05% від загальної кількості аварій;
  2. На другому місці порушення правил маневрування - 18,20%;
  3. Порушення правил проїзду перехресть - 10,21%;
  4. На недотримання дистанції доводиться 5,57% аварій;
  5. Порушення правил проїзду пішохідних перехресть - 4,43%.

Навіщо потрібна страховка ОСЦПВ при ДТП

Виникнення аварійної ситуації завжди тягне за собою чималі витрати. І за збитки, яких ви зазнали через чиюсь вину, повинні розплачуватися не ви, а винуватець аварії. Але не завжди люди виявляються чесними та сумлінними. Тому добре, що держава передбачила подібні ситуації. І ввела обов'язкове страхування ОСЦПВ.

Поліс ОСЦПВ страхує відповідальність водіїв на дорозі. Якщо з вини власника відбулося ДТП, то збитки тих, хто постраждав в аварії, покриє його страхова компанія. Ліміти відшкодування за ОСЦПВ лімітовані, тому на випадок, якщо збитки будуть перевищувати передбачені страховкою виплати, рекомендуємо вам розширити страхове покриття за допомогою добровільного страхування ДЦВ. Так вам не доведеться нічого доплачувати зі своєї кишені.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як оформити ОСЦПВ у Дніпрі

Де ж оформити ОСЦПВ у Дніпрі за найвигіднішою ціною? Оформляти страховку ОСЦПВ мають право ті страхові компанії, які мають відповідну ліцензію. І у кожної з них ціна на поліс ОСЦПВ буде відрізнятися. Тому перед покупкою потрібно порівняти ціни на страховки від різних компаній, щоб купити поліс по самій вигідною ціною.

Зробити це ви можете на нашому сайті. За допомогою калькулятора ОСЦПВ ви розраховуєте вартість саме для вашого транспортного засобу і міста, після чого можна порівняти ціни та опції страховок від різних страхових компаній. Також ви можете побачити актуальні рейтинги та оцінки страхових компаній, і орієнтуватися у виборі страховки не тільки на ціну поліса, але і на надійність страховика.

Це дозволяє вибрати максимально вигідну і надійну страховку ОСЦПВ у Дніпрі. А також це дешевше, ніж оформляти страховку оффлайн. Адже електронний поліс ОСЦПВ коштує дешевше на 10%, ніж страховка на паперовому бланку. А на додаток до цього ми також проводимо знижки і розпродажі на нашому сайті Ukasko.ua, завдяки чому ви оформляєте страховку з економією до 25%.

Які документи потрібні для страховки авто

Щоб оформити ОСЦПВ на автомобіль або мотоцикл, вам потрібно мати:

  • водійське посвідчення;
  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • техпаспорт.

Якщо ж у вас є пільгове посвідчення, то його також потрібно буде надати для того, щоб оформити ОСЦПВ зі знижкою в 50%.

Подбайте про те, щоб вчасно оформляти поліс ОСЦПВ разом з Ukasko.ua! Залиште на сайті дату, коли вам знадобиться новий поліс ОСЦПВ, і наші менеджери нагадають вам про покупку, та підберуть оптимальний варіант страховки. Але пам'ятайте, що ніяка страховка не вбереже вас на дорозі, якщо ви не будете дотримуватися правил дорожнього руху або водити в нетверезому стані! Тому бережіть себе та інших, і завжди дотримуйтеся норм дорожнього руху!