У додатку "Дія" з'явилася автоцивілка

До застосунку "Дія" додали цифрову версію страхового полісу ОСЦПВ. Тепер водіям доступні всі електронні документи на машину в "Дія". А саме, це цифрова автоцивілка, свідоцтво про реєстрацію автомобіля та права.

Зміст

  1. Як працює застосунок "Дія"
  2. Як користуватися електронним полісом автоцивілки
  3. Чи безпечна електронна автоцивілка?

Як працює застосунок "Дія"

Україна впевнено усуває бюрократію, прагнучи оцифрувати всі державні послуги. І величезну допомогу в сучасному й простому доступі до державних послуг українцям гарантує додаток "Дія". Його зручно використовувати всім категоріям українців. У тому числі водіям. Раніше в "Дії" були доступні електронні версії техпаспорту на машину й водійських прав. А тепер з'явився електронний поліс автоцивілки.

Розробка даного ресурсу тривала приблизно півроку. Український уряд дуже пишається тим, що ідею вдалося реалізувати так швидко, адже в інших країнах це зайняло кілька років.

Україна є однією з трьох європейських країн, в яких вдалося втілити подібний проект. До 2024 року планується оцифрувати всі державні послуги без винятку. До кінця цього року оцифрують 50 з них. Серед них - реєстрація ФОП, реєстрація народження дитини, електронний кабінет для забудовників тощо.

Як користуватися електронним полісом автоцивілки

Що стосується водіїв, тепер їм доступний повний пакет необхідних документів в електронному форматі. 12 травня до застосунку "Дія" додали цифрову версію автоцивілки. Тепер водії можуть не тільки зберігати електронний поліс автоцивілки в більш зручному форматі, а й за лічені секунди здійснити перевірку справжності.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

В "Дія" можна зробити запит за номером автомобілю. Здійснюється перевірка автоцивілки за допомогою системи МТСБУ. Якщо автоцивілка дійсна, то в меню відобразиться рядок рожевого кольору з інформацією про страховий поліс. Якщо ж актуального страхування немає - це відіб'ється у жовтому рядку з аналогічним написом.

Також перевірити автоцивілку на справжність і дійсність можна за допомогою QR-коду техпаспорта. Інформація зчитується за допомогою будь-якого смартфона з встановленим додатком "Дія".

Для того, щоб відобразити наявність автоцивілки, потрібно оновити додаток "Дія" до останньої версії 1.7.2.

Чи безпечна електронна автоцивілка?

За безпеку зберігання документів в додатку "Дія", зокрема електронного полісу автоцивілки, не варто турбуватися. Зберігання персональних даних на сервері не здійснюється. Всі запити відбуваються одноразово та відображаються тільки в смартфоні власника документів. Інформація в каналах передачі даних проходить в зашифрованому вигляді, місцями з подвійним шифруванням.

Нагадуємо, що оформити електронний поліс автоцивілки за найнижчою ціною ви можете на нашому сайті: https://ukasko.ua/insurance/osago