Чим Відрізняється ОСЦПВ для Таксистів

Зміст

  1. Чим поліс для таксі відрізняється від звичайного?
  2. Чи обов'язково страхування для таксі
  3. Нюанси страхування таксі
  4. Скільки коштує ОСЦПВ для таксі
  5. Калькулятор ОСЦПВ для таксистів
  6. Де краще придбати страховку ОСЦПВ онлайн

Чим поліс для таксі відрізняється від звичайного?

Останні роки таксі набувають все більшої популярності. В нашу країну зайшли великі міжнаціональні гіганти ринку, такі як Uber і Taxify, та відкрили для багатьох власників машин можливість трохи заробити на своєму транспортному засобі. Але разом з цією можливістю прийшли також нові турботи. А саме оформлення відповідної страховки ОСЦПВ для таксі.

Багато водіїв не оформляють свій автомобіль, як той, що належить таксопарку, та підробляють у вільний час, після роботи або у вихідні. На таких машинах часто навіть немає ніяких розпізнавальних знаків, наприклад, шашечок або наклейок. Але оформлення автомобіля не грає особливого значення. Адже на автомобілі, які використовуються як таксі, необхідно оформляти спеціальний поліс ОСЦПВ.

Чи обов'язково страхування для таксі

Багато водіїв сумніваються, чи потрібна автоцивілка для таксі. Та чи відрізняється  ОСЦПВ для таксі від звичайної страховки. Насправді їздити без страховки ОСЦПВ забороняється всім водіям. І таксисти не виняток. Навіть навпаки, з огляду на те, що в таксі машина використовується часто та водії багато часу проводять за кермом, то ОСЦПВ повинно бути своєчасно оформлено й перебувати обов'язково при них.

За якими критеріями вибирається транспорт, для якого обов'язково потрібно оформляти ОСЦПВ? Цей список обумовлюється вимогами Закону про ОСЦПВ. ОСЦПВ потрібно для всього наземного моторного транспорту, а також якщо для нього передбачений коригувальний коефіцієнт в тексті Закону про ОСЦПВ. За їзду без ОСЦПВ водій отримає штраф. І якщо станеться аварія, то власник транспорту буде самостійно відшкодовувати завдані збитки.

Тому таксистам, як і іншим водіям, обов'язково потрібно оформляти поліс ОСЦПВ. І потрібно пам'ятати про те, що страховка для таксі відрізняється від звичайної автоцивілки. І це потрібно обов'язково враховувати під час оформлення ОСЦПВ.

Нюанси страхування таксі

Страховий поліс ОСЦПВ для таксі відрізняється в основному ціною. Через те, що з автомобілями, які використовуються для комерційних перевезень, існують підвищені ризики, то і ціна поліса ОСЦПВ відповідно буде вище. Чому ризики підвищені?

Автомобіль таксі більшу частину часу перебуває в русі. Якщо особистий транспорт виїжджає з гаража кілька разів на день, то таксі практично постійно на дорозі. А отже й ризиків потрапити в ДТП у нього більше. До того ж таксі їздить в будь-який час доби і в годину пік, коли обстановка на дорозі стає максимально напруженою та небезпечною, адже всі прагнуть скоріше потрапити додому.

Тому для того, щоб забезпечити гідне відшкодування в разі участі в ДТП таксі, для розрахунку вартості страховки ОСЦПВ для таксі передбачені відповідні коефіцієнти. Вони дещо перевищують коефіцієнти для легкових автомобілів. Але при цьому страховка ОСЦПВ все одно залишається доступною для всіх водіїв.

Скільки коштує ОСЦПВ для таксі

Вкрай важливо оформляти ОСЦПВ для таксі саме з відповідною позначкою. Багато водіїв з-за ціни поліса хочуть заощадити на страховці, та не вказують при оформленні, що транспорт використовується в таксі. Але така економія виходить боком.

Якщо машина є таксі, то звичайний поліс ОСЦПВ для неї не буде працювати. Тобто, якщо таксист оформив ОСЦПВ як на просту машину та потрапив в аварію, то страхова компанія не буде виплачувати за нього компенсацію постраждалій стороні. Страховій компанії не складно дізнатися, чи використовувалася машина в таксі, навіть якщо немає шашечки. І винному водієві доведеться брати витрати потерпілих на себе.

Подібна економія не варто такого. Страховка ОСЦПВ на тлі інших видів страхування відрізняється доступною ціною. Й ОСЦПВ для таксі не виняток. Тому заощадити зайву сотню гривень на страховці, але після заплатити десятки, а то і сотні тисяч гривень за ремонт чужого транспорту - це не дуже розумне рішення.

Калькулятор ОСЦПВ для таксистів

Дізнатися, скільки вам обійдеться страховка, ви можете за допомогою калькулятора ОСЦПВ. На нашому сайті ви також можете оформити страховку на транспортний засіб, який використовується як таксі. І розрахунок тарифів забере у вас не більш ніж 5 хвилин.

Для того, щоб розрахувати вартість страховки ОСЦПВ за вашими даними, вам потрібно вказати на сторінці автоцивілки місто прописки власника транспорту, його тип і марку. А після цього відзначити галочкою пункт, де вказується, що автомобіль використовується як таксі. Після цього ви побачите всі доступні пропозиції від страхових компаній саме під ваш запит. І зможете вибрати той варіант страховки ОСЦПВ, яка вам найбільше підходить.

Де краще придбати страховку ОСЦПВ онлайн

Страховку ОСЦПВ можна оформити різними способами. І у кожного з них є певні недоліки. Крім одного варіанта - оформлення ОСЦПВ для таксі на нашому сайті UKASKO.UA. Чому так?

  1. Саме на нашому сайті ви можете оформити ОСЦПВ за самою низькою ціною. Це стосується як звичайної автоцивілки, так і страховки для таксі. Ми гарантуємо найнижчу ціну на ринку за рахунок прямих цін від страхових компаній, акцій і розпродажів.
  2. Швидке і просте оформлення ОСЦПВ на UKASKO.UA дозволить вам придбати страховку в будь-який зручний для вас час незалежно від місця. Ви можете бути вдома, в черзі в магазині або чекати сеансу кіно. Страховку ОСЦПВ на нашому сайті можна оформити як з ноутбука або комп'ютера, так і з мобільного телефону.
  3. Електронний поліс коштує на 10% дешевше паперового бланка. Тому якщо ви не хочете переплачувати за страховку ОСЦПВ для таксі, то не просто порівняйте та виберіть найвигіднішу пропозицію автоцивілки, але й оформіть електронний поліс з додатковою знижкою. І зможете дійсно заощадити на ОСЦПВ без шкоди для вас.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати