Що таке КАСКО

Зміст

  1. КАСКО: що це?
  2. Як розшифровується КАСКО
  3. Що страхує КАСКО
  4. Які авто страхує КАСКО
  5. Як вибрати страховку КАСКО

КАСКО: що це?

Не знаю, купували б люди ОСЦПВ так само охоче, якби це не було обов'язковим страхуванням. Адже цей поліс не передбачає того, що сам власник страховки отримує якісь виплати. ОСЦПВ захищає свого власника від того, що йому доведеться витратитися на ремонт чужого автомобіля. А ось якщо ви хочете вберегти себе від витрат на відновлення власного майна, то тоді оформляйте КАСКО.

Що таке КАСКО? Це добровільне страхування транспорту від угону, пошкоджень або знищення. І серед добровільного автострахування КАСКО є найпопулярнішим видом полісів. Тому що, якщо з вашим автомобілем щось трапиться, то страхова компанія, з якою ви уклали договір, виплатить вам необхідне відшкодування.

Сума виплати залежить від поліса КАСКО. Вона вказується у страховому договорі. Різні види пошкоджень можуть по-різному оплачуватись. По одному полісу КАСКО можна отримати виплати за кількома страховими випадками, які сталися поки діє страховка. Але сума виплат обмежена максимальним розміром відшкодування, прописаним в договорі КАСКО.

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати

Як розшифровується КАСКО

Що взагалі означає абревіатура КАСКО? Є думка, що розшифровка слова "КАСКО" означає "Комплексне Автомобільне Страхування Крім Відповідальності", адже саме так ця страховка і працює. Але насправді КАСКО - це не абревіатура, а скоріше похідна від слова "casco", що в перекладі з різних мов означає "шолом", "корпус", "борт", "щит". Спочатку страхування транспортного засобу від знищення або пошкодження і стосувалося морських суден. Так слово КАСКО і оселилося у страховому словнику, давши назву одному з видів автомобільного страхування.

За аналогією з ОСЦПВ, обов'язковим страхуванням відповідальності власників наземного транспорту, КАСКО прийнято писати великими літерами. Також це робиться для того, щоб привернути увагу до даного виду страхування і підкреслити його важливість.

Що страхує КАСКО

Список страхових випадків, які покриваються відшкодуванням КАСКО, залежить від виду страховки. Різні страхові компанії пропонують різні страхові програми своїм клієнтам. Вони передбачають різний бюджет, різні ліміти страхового покриття, франшизи та індивідуальний перелік ризиків, що покриваються.

Зараз же розгляньмо повне КАСКО, тобто страхування, яке фактично може покрити будь-які пошкодження. КАСКО страхує автомобіль від викрадення, від крадіжки, незаконного володіння або управління транспортним засобом, покриває пошкодження, які нанесені внаслідок природних і техногенних катастроф або людських факторів, відшкодовує витрати на ремонт вашого авто після ДТП або інші поломки. Фактично, повне страхування КАСКО в надійній компанії здатне захистити вас від всього. Навіть від повного знищення авто.

Звичайно, таке страхування коштує куди дорожче, ніж поліс ОСЦПВ. Але і виплати КАСКО пропонує не маленькі. Але не забувайте уважно читати умови страхування і порівнювати опції КАСКО від різних страхових компаній, щоб вибрати найоптимальніший варіант страхування. І зробити це ви можете за допомогою сервісу Ukasko.

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати

Які авто страхує КАСКО

Страхування КАСКО має певні обмеження. Повним пакетом КАСКО неможливо застрахувати будь-який транспортний засіб. Наприклад, одна з вимог полягає в тому, що автомобіль повинен бути не старше 10 років. Тобто моделі 2009 року випуску зараз вже застрахувати не можна.

І деякі страхові компанії крім повного КАСКО пропонують своїм клієнтам бюджетні варіанти. Такими страховими продуктами можна навіть застрахувати більш ранні машини. Бюджетні варіанти КАСКО передбачають не повне страхування транспортного засобу, а обмежений набір ризиків, що покриваються з обмеженим лімітом відшкодування.

Наприклад, така страховка не буде відшкодовувати збиток в разі повного знищення автомобіля, але виплатить кошти на ремонт після ДТП. Умови страхування КАСКО і його похідних суто індивідуальні і безпосередньо залежать від страхової компанії. Тому вам точно знадобляться послуги нашого безкоштовного агрегатора. Адже на Ukasko.ua ви зможете порівняти різні варіанти КАСКО і розрахувати вартість страхування саме для вашого транспорту. А також ви завжди можете звернутися в онлайн-чат на сайті або набрати по телефону нашого менеджера, якщо хочете підібрати більш індивідуальну або особливу страховку КАСКО.

Як вибрати страховку КАСКО

Укладати договори КАСКО, як втім і інші страховки, можуть тільки страхові компанії з наявністю ліцензії на даний вид страхування. А через те, що страхове відшкодування по КАСКО передбачає великі суми, то важливо щоб компанія мала достатньо активів для виконання взятих на себе зобов'язань.

Тому важливо ретельно вибирати страхову компанію для оформлення поліса КАСКО. Щоб при настанні страхового випадку вам не довелося довго очікувати виплат і щоб ви були задоволені розмірами відшкодування. Тому на Ukasko.ua ми пропонуємо вам КАСКО тільки від надійних страхових компаній, які є лідерами у своїй галузі. А також вони пропонують різні страхові продукти, і ви зможете вибрати найбільш слушний для вас варіант.

Оформіть КАСКО на Ukasko.ua і захистіть себе від непередбачених витрат на автомобіль! Нагадуємо, що використання нашого агрегатора абсолютно безкоштовне, а наші консультанти допоможуть розрахувати і оформити будь-яку страховку. Дізнайтеся вартість КАСКО для вашого автомобіля прямо зараз!

Доки функціонал для оформлення КАСКО онлайн знаходиться на стадії розробки, наші менеджери допоможуть вам розрахувати та вибрати вигідний поліс КАСКО!

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати