Хто Має Пільги на Автоцивілку в Україні

Зміст

  1. Кому належать пільги на ОСЦПВ?
  2. Які види пільг існують в Україні
  3. Пільги на автоцивілку для пенсіонерів та ветеранів праці
  4. Пільги на автоцивілку для інвалідів
  5. Пільги на автоцивілку ветеранам бойових дій
  6. Пільги на автоцивілку багатодітним сім'ям
  7. ОСЦПВ пільги за безаварійну їзду
  8. Пільги чорнобильцям
  9. Закон ОСЦПВ: хто має пільги в Україні
  10. Які потрібні документи для оформлення автоцивілки пільговиками
  11. Хто може їздити на автомобілі за пільговою страховкою

Кому належать пільги на ОСЦПВ?

Вимоги до наявності поліса ОСЦПВ, як і ціновий діапазон даного страхування, регулюється положеннями Закону України про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту. І саме цей закон визначає не тільки формулу для розрахунку ціни страховки та основні ціноутворюючі фактори, а й категорії громадян, які мають право на оформлення поліса ОСЦПВ зі знижкою або інші пільги.

Якщо ви маєте право на пільгове оформлення автоцивілки, то ви можете придбати необхідний поліс на нашому сайті. На Ukasko.ua розроблений відповідний функціонал, який дозволяє оформити автоцивілку людям з пільговим посвідченням.

Які види пільг існують в Україні

Пільгова програма для жителів України передбачає або знижку на оформлення поліса ОСЦПВ, або законність його відсутності. Різні категорії осіб мають право на різні пільги. Це відображено в 13 статті Закону про ОСЦПВ. Останнім часом зміни до положень закону не вносилися. Але все ж давайте детальніше розглянемо, хто має право на пільги при оформленні автоцивілки.

Пільги на автоцивілку для пенсіонерів та ветеранів праці

Пенсіонери мають право оформляти ОСЦПВ зі знижкою в 50%. Про це йдеться в Законі про ОСЦПВ. Що стосується ветеранів праці, то дана категорія окремо не зазначена в статті Закону про ОСЦПВ. Але ветеранами праці визнаються люди, які мають певний трудовий стаж. Це 40 років стажу для чоловіків, і 35 років стажу для жінок. Найчастіше ветерани праці вже є людьми пенсійного віку, і можуть оформити автоцивілку зі знижкою, наданій цій категорії осіб.

Пільги на автоцивілку для інвалідів

Залежно від категорії особи з інвалідністю мають право на різні пільги при оформленні ОСЦПВ.

  • Звільняються від оформлення поліса автоцивілки люди з інвалідністю, що отримана внаслідок війни, якщо це зазначено законом;
  • Особи з інвалідністю 1 категорії також мають право не оформляти поліс автоцивілки, якщо керують транспортним засобом особисто;
  • Люди, які в присутності інваліда 1 групи керують транспортним засобом, що належить пільговику, можуть не мати при собі поліса ОСЦПВ.

При настанні страхового випадку з вини осіб даної пільгової категорії виплати здійснює МТСБУ, Моторно-транспортне страхове бюро України.

  • Особи з інвалідністю 2 категорії мають право на оформлення автоцивілки зі знижкою в 50%, якщо об'єм двигуна транспорту не перевищує 2500 см³.

У такому випадку транспортний засіб не повинен використовуватися для надання платних послуг та перевезень, а страхувальник з пільговим посвідченням повинен особисто керувати транспортом.

Пільги на автоцивілку ветеранам бойових дій

Відповідно до Закону про ОСЦПВ, учасники бойових дій та постраждалі учасники Революції Гідності звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності. Розмір страхового платежу скорочується на 50%, якщо страхувальник - учасник війни, а транспортний засіб належить страхувальникові та не використовується як таксі. При цьому об'єм двигуна повинен не перевищувати 2500 см³. Ця пільга набуває чинності, якщо пільговик особисто керує своїм транспортним засобом.

Пільги на автоцивілку багатодітним сім'ям

Українським законодавством не передбачено надання пільг багатодітним сім'ям. Однак всі можуть оформити автоцивілку зі знижкою до 25% за допомогою нашого сайту Ukasko.ua, незалежно від наявності пільгового посвідчення. Знижка надається безпосередньо від нашого сервісу, а також досягається коштом того, що електронний поліс дешевше від паперового на 10%.

ОСЦПВ пільги за безаварійну їзду

За безаварійну їзду існують певні бонуси, проте їх складно назвати пільгами. Річ у тому, що за кожен рік без аварій при розрахунку автоцивілки надається відповідний понижуючий коефіцієнт, бонус-малус. Це своєрідне заохочення для акуратних водіїв. Також має значення міняли ви автомобіль. Якщо ви не брали участь в аваріях, але змінили транспорт, то бонус-малус може не збільшуватися відповідно до безаварійного стажу. Страховики мають право застосовувати бонус-малус в залежності від наявності або відсутності страхових випадків з вини застрахованих осіб.

Пільги чорнобильцям

Особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та мають посвідчення 1 та 2 категорії, також мають право на оформлення автоцивілки з 50% знижкою. Так само як і в випадку з особами з інвалідністю, об'єм двигуна транспортного засобу не повинен перевищувати 2500 см³, а сам транспорт використовуватися для надання платних перевезень і послуг. Особа, що належить до пільгової категорії, повинна керувати транспортом особисто.

Закон ОСЦПВ: хто має пільги в Україні

Всі подробиці та нюанси щодо надання пільг для певних категорій осіб відображені в Законі про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності. Особливості страхування різних категорій громадян відображені в 13 статті Закону. Якщо ж у вас виникли будь-які питання щодо оформлення автоцивілки з пільгами, зверніться в нашу технічну підтримку за телефонами, вказаними на сайті, або напишіть в онлайн-чат. Ми гарантуємо вам оперативне вирішення питань, що виникли.

Які потрібні документи для оформлення автоцивілки пільговиками

Для оформлення автоцивілки пільговикам потрібно вказати місто прописки, вибрати тип транспорту та об'єм двигуна. Або ж оформити ОСЦПВ можна, вказавши номер транспортного засобу, і тоді необхідна інформація підтягнеться самостійно. Після того, як із запропонованих результатів автоцивілки від різних страхових компаній, ви виберете слушну пропозицію та перейдете до оформлення страховки, в одному з етапів вам буде потрібно вказати необхідне пільгове посвідчення. Тому для оформлення автоцивілки потрібно мати при собі документи на машину, паспорт і пільгове посвідчення.

Хто може їздити на автомобілі за пільговою страховкою

Для того, щоб при настанні страхового випадку не виникло спірних ситуацій з отриманням страхових виплат, за кермом застрахованого транспорту повинен бути саме пільговик. Це важливий момент, тому що в інакше страхова компанія може відмовити у виплатах або урізати їх. Тому не варто нехтувати умовами та вимогами Закону про ОСЦПВ і вдаватися до страхового шахрайства, адже ви завжди можете оформити страховку за дуже привабливою ціною з економією до 25% на нашому сайті Ukasko.ua!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати