Чому Автострахування є Обов'язковим

Зміст

  1. Що таке автострахування
  2. Чому в Україні автострахування є обов'язковим
  3. Як розрахувати автострахування
  4. Як перевірити поліс онлайн
  5. Де краще придбати автоцивілку

Що таке автострахування

Автострахування - це особливий вид страхових продуктів, які покликані захистити інтереси власників транспорту, пов'язані з витратами на ремонт або купівлю автомобілів внаслідок викрадення, аварії або будь-яких видів ушкоджень. Страхування набуває все більшої популярності в нашій країні, хоч ще і не набрало ту ж поширеність, що і за кордоном. Взагалі, автострахування - це важлива частина цивілізованого життя. Воно дозволяє не хвилюватися за свій бюджет внаслідок ДТП або злочинних дій. Зі страховкою кожен водій може бути впевнений в тому, що якщо станеться аварія, він не залишиться без виплат і у нього будуть кошти для ремонту, лікування або придбання нового автомобіля.

Автострахування може бути обов'язковим або добровільним. Кожен з видів страхування має безліч варіацій, які страхують як особисте майно, так і відповідальність перед іншими учасниками дорожнього руху.

Чому в Україні автострахування є обов'язковим

Ситуації з аваріями на дорогах найчастіше непрості. Ніколи не знаєш, з яким саме водієм доведеться мати справу. На жаль, завжди є ризик зіткнутися з нечесною людиною, що відмовляється відшкодовувати збитки. І якби не було обов'язкового автострахування, то вимагати виплати з винуватця довелося б особисто або в судовому порядку. Але навіть через суд розв'язати питання буває проблематично. А обов'язкове автострахування дозволяє врегулювати спірні питання, а потерпілому отримати належне відшкодування.

Найпопулярніший вид обов'язкового автострахування - це ОСЦПВ, або автоцивілка. ОСЦПВ - це обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту перед іншими учасниками дорожнього руху. У разі аварії винуватець повинен виплатити постраждалій стороні всі заподіяні збитки. Якщо у водія, який спровокував аварійну ситуацію, є поліс автоцивілки, то страхова компанія, з якою він уклав договір страхування, візьме на себе зобов'язання по виплатах.

Автоцивілка не страхує особисте майно. Для відшкодування збитків, завданих майну власника поліса, є інші види автострахування, наприклад, КАСКО. Автоцивілка не покриває пошкодження автомобіля страхувальника, його викрадення або несправності. Автоцивілка страхує відповідальність водія перед третіми особами.

Як розрахувати автострахування

Обов'язкове автострахування ОСЦПВ розраховується індивідуально для кожного водія. На тлі інших видів автострахування автоцивілка виділяється низькою ціною. Через те, що це обов'язкове автострахування і по закону оформляється на весь наземний транспорт крім велосипедів, то логічно, що і по кишені воно повинно бути всім водіям.

Наявність полісу автострахування ОСЦПВ регламентовано законодавством. І саме законом встановлена ​​формула для розрахунку автоцивілки. Вона  містить базовий платіж і певні коригувальні коефіцієнти, які впливають на ціну автоцивілки.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Для вірного розрахунку ціни страхового поліса автоцивілки потрібно знати відповідні значення коригувальних коефіцієнтів. Їх можна знайти в інтернеті, але важливо не помилитися і дізнатися саме актуальну, а не застарілу інформацію. У будь-якому випадку, страхові компанії роблять націнку на страховку. Тому ціни на автоцивілку змінюються в залежності від організації.

Але є спосіб розрахувати автострахування простіше, витративши всього кілька хвилин, і вибрати страховку за відповідною ціною. Для цього потрібно скористатися калькулятором ОСЦПВ онлайн. Як це працює?

Ви вводите дані транспорту і вказуєте місто прописки власника. Після цього на сторінці виводяться всі доступні варіанти автострахування ОСЦПВ. На всю процедуру пошуку страховки йде не більше кількох хвилин, не потрібно шукати сайти страхових компаній і на кожному з них вводити свої дані.

В середньому, за статистикою МТСБУ (Моторного транспортного страхового бюро України), страховий поліс автоцивілки коштує приблизно 500 грн. При цьому, оформляючи страховку онлайн, автоцивілка коштує ще на 10% дешевше паперового поліса. Страхові виплати ж значно більше. У 2020 році відшкодування за автоцивілкою становить 130 і 260 тис. грн за шкоду, заподіяну майну та здоров'ю відповідно.

Як перевірити поліс онлайн

Актуальність поліса автоцивілки можна перевірити на сайті МТСБУ. Для цього потрібно ввести його номер в поле перевірки страховки на офіційному сайті Моторного транспортного страхового бюро України. Якщо поліс ОСЦПВ чинний та оригінальний, то інформація про нього буде в базі МТСБУ.

Де краще придбати автоцивілку

Оформляючи поліс автоцивілки порівняйте не тільки ціни страховок, а й рейтинг страхових компаній. Зробити це всього за кілька хвилин можна на нашому сайті UKASKO.UA. Поліс ОСЦПВ, який вас зацікавив, ви можете відразу ж оформити. Ціни на ОСЦПВ на UKASKO.UA не перевищують ціни страхових, ми не ставимо націнку або додаткові комісії за використання сайту. Навпаки, у нас ви купуєте страховку за найнижчою ціною на ринку, яку ми забезпечуємо шляхом акцій, розпродажів та повернення частини коштів на карту у вигляді кешбеку.