Головні Тренди Туризму в 2021 році

Все у світі не стоїть на місці. Навіть те, що ми палко кохаємо, рано чи пізно виходить з моди. З'являються нові тренди та напрямки, і це стосується всіх сфер життя. І навіть туризму. У 2021 р з'явилися нові тенденції, які торкнулися як стилю поїздок, так і способів пересування. І ось головні новини туризму.

Зміст

  1. Які види туризму популярні у 2021 р
  2. Як розвинений туризм в Україні
  3. Закони України про туризм
  4. Що таке зелений туризм
  5. Міжнародний туризм в умовах коронавірусу

Які види туризму популярні у 2021 р

У 2021 з огляду на те, що не всі країни можуть анонсувати відкриття кордонів для туристів і гарантувати сприятливу епідеміологічну ситуацію, набагато більшу популярність набирає місцевий туризм. Але всупереч цьому, багато трендів стосується саме міжнародного туризму.

  • Кілька локацій за одну подорож

При цьому, зазвичай це не тривала поїздка. За вихідні або кілька днів туристи прагнуть відвідати кілька сусідніх країн або не затримуватися довго в одному місті та поїздити по країні в пошуках цікавих місць.

  • Овертуризм

Ринок туризму дуже перенасичений. І все більше мандрівників прагнуть відвідати не найвідоміші туристичні місця, а ті, про які мало хто знає. Потрапити на місцеві пляжі, прогулятися затишними двориками, а не фотографуватися на тлі головних визначних пам'яток.

  • Повільний туризм

Встигнути за вихідні пробігтися й мигцем подивитися на максимальну кількість знаменитих туристичних точок - це вже не популярно. Тепер важливіше відчути свою подорож, набратися вражень і вдихнути на повні груди п'янке повітря свободи.

  • Місцевий досвід

Часто сучасні туристи бажають зануритися в атмосферу місцевого життя. Неспішно снідати, пити каву на веранді, вибирати продукти на ринку, читати газету в кафе. Також популярним є відвідування різних фестивалів, не тільки великих музичних, а й культурних, етнічних.

  • Еко-подорожі

Тенденція турботи про екологію простежується не тільки в туризмі, а й у всіх сферах споживання. Люди відмовляються від авіаперельотів на користь подорожей наземним транспортом, обирають електромобілі для перевезень або користуються каршерінгом. Популярність набирають готелі та апартаменти з перероблених матеріалів, або розташовані серед дикої природи, можливість харчуватися органічними продуктами та не залишати після себе сміття, що не переробляється.

Як розвинений туризм в Україні

Туризм в Україні розвинений в різноманітних напрямках. Туристи можуть вибрати як морський відпочинок, так і гірськолижні або екскурсійні тури. На користь вітчизняного туризму також відіграє те, що в нашій країні не тільки красива природа, а й збереглося безліч історичних пам'яток, замків. Їх можна відвідати, прогулятися старовинними залами та захисними вежами.

Південна частина України вабить мандрівників морями, нескінченними пляжами, дайвінгом і морськими пригодами. Західна Україна має абсолютно відмінний ландшафт і архітектурний стиль, тому потік туристів сюди стікається цілий рік. Взимку це, звичайно ж, гірськолижний напрямок, а в теплу пору року люди їдуть на Західну Україну за гарними видами, активним відпочинком, прогулянками на квадроциклах та конях, збиранням, походами й прогулянками старими міськими вулицями, які так схожі на Європу.

Особливо туризм на Західній Україні відрізняє високий рівень сервісу. Попри те, що в інтер'єрі й обстановці люди намагаються зберегти місцевий колорит, обслуговування відповідає європейському.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Закони України про туризм

Подорожуючи як по світу, так і по країні, важливо знати закони про туризм. Вони зможуть не тільки гарантувати безперешкодний в'їзд в країну, але допомогти отримати необхідну компенсацію в разі чого. Особливо актуально це зараз, в умовах подорожей під час коронавірусу. Коли можуть переноситися або скасовуватися рейси, змінюватися графік потягів і автобусів, роботи кас тощо. У подорожі будь-яка дрібниця може зіграти важливу роль, і потрібно бути готовим до всього.

Що таке зелений туризм

Особливу популярність набирає зелений туризм. Це відпочинок далеко від цивілізації й галасливих міст, з проживанням на фермі або приватній садибі. У багатьох існує думка, що зелений туризм, особливо в Україні, обов'язково буде відбуватися в якихось незручних умовах, без гарячої води, зручного ліжка й інших принад.

Однак це не так. Організація побуту безпосередньо залежить від самого туриста та місця, де він зупинився. Можна жити в наметі посеред дикої природи, а можна зняти будиночок або номер в еко-готелі.

Сенс зеленого туризму не в тому, щоб відмовитися від благ цивілізації та протягом відпустки працювати над забезпеченням власного проживання, а в тому, щоб відпочити від міського ритму життя, насолодитися природою, харчуватися місцевими продуктами, познайомитися з національним колоритом. Також сюди можна віднести відвідування етнічних ярмарків і фестивалів.

Міжнародний туризм в умовах коронавірусу

За останні місяці у зв'язку з епідемією коронавірусу міжнародний туризм практично зупинився. Але з настанням літа ситуація змінилася в кращу сторону. Більшість країн вже готові відкрити кордони й почати туристичний сезон, хоч і з деякими обмеженнями. Тому, попри побоювання, влітку буде можливо втілити власні плани й провести відпустку не вдома або на дачі. Просто слід дотримуватися певних правил, бути акуратними та стежити за обставинами в світі.

Для міжнародних поїздок обов'язково потрібно оформляти туристичне страхування, щоб забезпечити собі доступне й якісне медичне обслуговування за кордоном. Також нагадуємо, що у страхових компаній з'явилося туристичне страхування, яке покриває коронавірус.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати