Подорожі під час Коронавірусу: як захиститися від CoVID-19?

Зміст

  1. Чим небезпечний коронавірус для людини?
  2. Як вести себе на карантині
  3. Подорожі під час карантину
  4. Як працює страхування від коронавіруса
  5. Самоізоляція після поїздки

Чим небезпечний коронавірус для людини?

CoVID-19 - це новий коронавірус, який вже поширився по всьому світу. Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу, а держави обмежили міжнародне сполучення й закрили власні кордони для мандрівників. Всі сили медичних і громадських установ зосереджені на тому, щоб уповільнити поширення хвороби коронавірусу. Що потрібно зробити, щоб убезпечити себе від коронавіруса?

Коронавірус CoVID-19 - це гостре вірусне захворювання, яке передається переважно повітряно-крапельним шляхом. Також можна заразитися через забруднені поверхні, тому необхідно дотримуватися правил особистої гігієни, регулярно мити руки милом, особливо після відвідування громадських місць, взаємодії із дверними ручками, поручнями, кнопками ліфта тощо. Руки необхідно обробляти спиртовими засобами. По можливості потрібно проводити дану процедуру з предметами, які ви часто використовуєте: телефон, пластикові картки, окуляри та ін. Не можна торкатися до лиця брудними руками, вживати їжу на вулиці. Необхідно носити захисні маски, регулярно змінюючи їх.

Чим небезпечний коронавірус? У легкій формі коронавірус дуже схожий на ГРВІ, такі ж симптоми, температура, кашель, нездужання. Але коронавірус небезпечний тим, що провокує ускладнення, пов'язані з атиповою пневмонією, сильно вражає легені й серце. Саме тому високу групу ризику складають літні люди, а також ті, хто має захворювання серцево-судинної системи або органів дихання.

Як вести себе на карантині

На сьогодні, 16.04.2020 року, у всьому світі заразилося коронавірусом 2072228 осіб. Актуальну інформацію про коронавіруси можна знайти на сайті МОЗ, а кількість хворих відстежити по онлайн-карті. Україну проблема коронавіруса теж не обійшла стороною.

Одним з головних кроків щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу в більшості країн був і залишається карантин. Людей закликають максимально обмежити контакти зі сторонніми особами, перейти на дистанційний режим роботи, залишати свої будинки тільки заради важливих і невідкладних справ. Наприклад, сходити в магазин, аптеку або поїхати на роботу.

В даній ситуації карантину та коронавірусу стали найбільш актуальні покупки і послуги онлайн, розширилася сфера кур'єрських послуг. Не варто також зайвий раз піддавати себе небезпеці, щоб оформити ОСЦПВ онлайн. Зробити це легко й швидко на нашому сайті. Тим більше, що на UKASKO є відмінна можливість порівняти ціни на страхові поліси та оплатити найвигідніше страхування, не виходячи з дому.

Але як бути тим, у кого немає можливості працювати дистанційно й дотримуватися домашнього карантину, а професія зобов'язує пересуватися по місту або між населеними пунктами? Або зовсім, зобов'язаний по робочих питаннях відвідувати інші країни?

Подорожі під час карантину

Навіть в умовах карантину багато людей не здатні відкласти деякі поїздки. Радимо вам не ризикувати своїм здоров'ям. Вирушайте в подорож тільки коли вона дійсно необхідна. Перебуваючи в поїздці потрібно не тільки не забувати про профілактику й захист від коронавіруса, але і про особливості карантинного режиму.

  1. Багато країн закрили кордони на в'їзд і виїзд. Плануючи поїздку, обов'язково уточніть, чи працюють пункти пропуску, які умови й вимоги застосовуються для подорожуючих.
  2. Перегляньте офіційні сайти організацій охорони здоров'я на кількість захворілих коронавірусом. Якщо в країні або місті спалах коронавіруса або спостерігається тенденція зростання кількості заражених, будь ласка, перенесіть поїздку.
  3. Карантин може перешкодити вашому поверненню на батьківщину. Навіть якщо в пункті призначення поїздки не введений карантин через коронавірус, будьте готові до того, що в будь-який момент населення країни буде зобов'язане дотримуватися режиму ізоляції.
  4. Якщо ж подорож неможливо скасувати або перенести на інші дати, то подбайте про свою безпеку. Забезпечте себе необхідними ліками, засобами гігієни та медикаментами першої необхідності. Дотримуйтесь рекомендації ВООЗ щодо дотримання заходів профілактики захворювання коронавірусу. Тримайте дистанцію не менше півтора метра з оточуючими людьми, відмовтесь від обійм, поцілунків й близьких контактів навіть із членами сім'ї або друзями.

Зверніть увагу, що крім міжнародного сполучення в Україні на карантині обмежене також пересування всередині країни. Через коронавірус скасовано міжміське транспортне сполучення, дозволені лише поїздки на особистому автомобілі.

Як працює страхування від коронавіруса

Актуальним питанням залишаються можливості туристичного страхування. Туристичне страхування не у всіх випадках покриває лікування коронавіруса. Це покриття можуть забезпечувати лише деякі страхові компанії, наприклад, такі як ARX або UNIQA. Однак слід уважно читати умови страхування.

Справа в тому, що більшість туристичних страхових полісів покривають лікування вірусної інфекції. Коли справа стосується коронавіруса, можуть вступити в силу особливі обставини. Наприклад, якщо Міністерство закордонних справ України не рекомендує відвідування тієї чи іншої країни, то дія страхування може бути обмежена. Також страхова компанія може відмовити у виплаті відшкодування в тому разі, коли ви навмисне відвідали країну з уже введеним карантином. Подорож в державу з гострою епідеміологічною ситуацією може розцінюватися як нанесення навмисної шкоди своєму здоров'ю. Внаслідок цього вам знову-таки можуть відмовити у виплатах. Деяке туристичне страхування покриває лікування вірусних захворювань, однак, якщо виявиться що причиною нездужання є коронавірус, подальше лікування доведеться проводити за ваш рахунок. Тому не покладайтеся на удачу, а дізнайтеся подробиці вашого страхування щодо коронавірусу.

Самоізоляція після поїздки

Після повернення з-за кордону все громадяни зобов'язані пройти самоізоляцію вдома. Інкубаційний період розвитку коронавіруса складає 14 днів, тому навіть не дивлячись на загальний карантин, якщо ви були за кордоном, то слід ще більше обмежити контакти та переміщення.

На прикордонних пунктах контролю тим, хто перетинає кордон вимірюють температуру, проте самоізоляції слід дотримуватися навіть у разі відсутності загальних симптомів коронавірусу. Не слід відвідувати чи приймати навіть найближчих людей. У разі прояву перших симптомів ГРВІ негайно викличте лікаря та повідомте його про ознаки захворювання.

Не нехтуйте власною безпекою. Бережіть себе і близьких!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати